BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Heeft jullie vereniging een idee om meer Nederlanders een betere wintersportbeleving te bieden?

Heeft jullie vereniging een idee om meer Nederlanders een betere wintersportbeleving te bieden?

Jordan-P op 11 april 2019 · 0 reacties

Momenteel is het weer mogelijk om een aanvraag te doen binnen het sportstimuleringsfonds. Dit fonds is er om de aangesloten wintersportorganisaties te ondersteunen om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de wintersportbeleving. De Nederlandse Ski Vereniging helpt jullie wintersportorganisatie graag door te investeren in jullie plan: maximaal €5.000 per aanvraag.

Om jullie enthousiast te maken en een beeld te geven van de mogelijkheden doorlopen we graag kort een drietal voorbeelden van afgelopen jaar.

Langlaufvereniging Gouda, Troll Nordic Sports en Langlaufvereniging Bedaf hebben na aanvragen binnen het sportstimuleringsfonds afgesproken de krachten gebundeld om samenwerking tussen de verenigingen op gebied van promotiemateriaal, de opleiding van trainers, de organisatie van wedstrijden en gezamenlijk inkopen van materialen vorm te geven. Op deze manier wordt de verbinding tussen deze verenigingen sterker en kunnen ze van elkaar profiteren. Daarnaast zetten alle drie de verenigingen in op uitbreiding van hun faciliteiten om het toenemende enthousiasme voor de langlaufsport goed te kunnen beantwoorden.

Skivereniging Gelderse Vallei is aan de slag gegaan met een toegekend bedrag om Virtual Reality te implementeren in SneeuwFit-lessen. Op deze manier probeert deze vereniging tijdens de zaaltrainingen de deelnemers meer beleving te bieden. Zodoende wordt SneeuwFit attractiever en stijgt derhalve de attentie- en publiciteitswaarde. Door de aanvraag binnen het sportstimuleringsfonds is Skivereniging Gelderse Vallei in staat om zich te onderscheiden en dus meer Nederlanders aan te trekken om te gaan wintersporten.

SneeuwFit bij Skivereniging Gelderse Vallei
SneeuwFit bij Skivereniging Gelderse Vallei

Stoked Maastricht heeft een toekenning uit het sportstimuleringsfonds gebruikt om met behulp van GoPro-camera’s een lesplatform op te starten. Met instructievideo’s brengen zij hun leden kennis bij over skiën en snowboarden middels voorbeelden en theorie. Op deze manier kunnen zij meer van hun leden beter bedienen door de toegankelijkheid van de wintersport voor de studenten te vergroten. Door de aanvraag binnen het sportstimuleringsfonds kan Stoked Maastricht de studentendoelgroep betere toegang geven tot een gave wintersportbeleving.

Heeft jullie organisatie ook een goed idee om meer Nederlanders een betere wintersportbeleving te bieden? Dien dan tot 1 mei 2019 de aanvraag in en wie weet ontvangt jullie organisatie dan een mooie bijdrage om dit te verwezenlijken. De aanvragen worden beoordeeld door de Sportraad. Uiterlijk 15 juli 2019 ontvang je bericht over eventuele toewijzing.

Klik hier voor meer informatie!

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!