BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
SnowFest 2019 van start in Laax Zwitserland!

SnowFest 2019 van start in Laax Zwitserland!

Jordan-P op 15 april 2019 · 0 reacties

LAAX - ZWITSERLAND, 15 APRIL 2019

Samen met onze Zuiderburen (Sneeuwsport Vlaanderen) hebben we vandaag het startschot voor het grootste sneeuwfestijn van de Benelux gegeven. Het Zwitserse Laax is komende dagen de locatie voor SnowFest, hèt gecombineerde Nederlands en Belgisch Kampioenschap Freestyle. Vandaag zijn we het evenement gestart met een trainingsdag. Morgen beloofd een mooie eerste wedstrijddag te worden.

Trainingsdag SnowFest 2019
Trainingsdag SnowFest 2019

NK & BK Slopestyle

Morgen wordt er voor het eerst om de Nederlandse & Belgische titels gestreden op de discipline Snowboard & Freeski Slopestyle. Dit gebeurt in diverse categorieën. Zo zijn alle Nederlandse en Belgische toppers zijn aanwezig. Maar ook de jonge talenten proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Top weersomstandigheden op de trainingsdag
Top weersomstandigheden op de trainingsdag
Weerbericht Laax

Onze weerman Roel heeft speciaal voor SnowFest 2019 naar de weersvoorspellingen in Laax gekeken. Tijdens het NK freestyle in Laax deze week is het prima weer. Het blijft grotendeels droog en de zon laat zich goed zien, zeker vanaf donderdag. We beginnen dinsdag nog enigszins wisselvallig. Vanuit het westen komt er in de loop van de dag wat bewolking opzetten en 's middags en 's avonds kan er een bui vallen. Boven de 2200 meter in de vorm van wat sneeuw maar zeker geen grote hoeveelheden. Dat geldt ook nog voor de woensdag, er is kans op een plaatselijke bui met tussendoor ruimte ook voor de zon. Vanaf donderdag zorgt een aantrekkende zuidoostenwind voor drogere lucht (föhn) en schijnt de zon volop. Boven de bergen ontstaan 's middags wel wat stapelwolken maar het blijft droog. Het is de hele week niet koud. De nulgradengrens ligt continu boven de 2000 meter en in de zon voelt het warm aan.

Niek van der Velden & Casper Wolf in actie op de training
Niek van der Velden & Casper Wolf in actie op de training
SnowFest 2019

In het Zwitserse Laax wordt van 14 tot 20 april 2019 om de nationale titels in de verschillende freestyle disciplines gestreden. Naast de wedstrijden zijn er veel mogelijkheden om te trainen. En voorzien de selectieleden, waaronder enkele Olympiërs, de andere deelnemers graag van tips.

Planning

  • Dinsdag 16-4-2019 - Slopstyle
  • Woensdag 17-4-2019 - Big Air
  • Donderdag 18-4-2019 - Half Pipe
  • Vrijdag 19-4-2019 - Fun Cross

*Dit programa is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Dit evenement wordt jaarlijks door de Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen georganiseerd.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!