BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Ben jij heel sportief en wil jij een stoere sport doen?

Ben jij heel sportief en wil jij een stoere sport doen?

Jordan-P op 6 mei 2019 · 0 reacties

  • Ben jij in de leeftijd van 6 jaar of ouder (geboren in 2013 of eerder),
  • kun jij voor je leeftijd al aardig goed skiën óf wil jij dat graag leren,
  • wil jij leren in de echte sneeuw een gave slalom te skiën ? Dan is misschien wat in dit artikel geschreven staat precies wat jij zoekt.

Je hebt misschien wel eens op de televisie internationale skiwedstrijden gezien, bijvoorbeeld in Oostenrijk, Canada of Frankrijk, World Cup of bij de Olympische winterspelen, en je dacht “dat is gaaf, dat zou ik ooit ook wel willen doen”. Of, er wordt in de plaats waar jij met wintersportvakantie bent, een jeugd skiwedstrijd gehouden en je zou wel mee willen doen. Of, aan het einde van je skilessen in de sneeuw wordt er een wedstrijd gehouden, je vond dat leuk, deed dat goed en je zou willen dat je dat vaker kon doen. Maar, kan dat? En hoe dan?

Als je dat wil weten, kom dan naar de TALENTENDAG ZONDAG 19 MEI 2019 op de Sneeuwbaan Snowworld Zoetermeer.

Kunnen Nederlandse kinderen wel aan wedstrijdskiën in de sneeuw doen? Ja natuurlijk en hoe! Misschien heb je wel eens de naam gehoord van goede Nederlandse wedstrijdskiërs als Adriana Jelinkova, Maarten Meiners of Steffan Winkelhorst. De Nederlandse Ski Vereniging werkt er samen met skiteams als wij in Nederland hard aan om meer kinderen in contact te brengen met de skisport. Skiteam Midden Nederland is als talentteam officieel gecertificeerd door de nationale bond en telt veel skiërs met een NOC * NSF talentstatus, die in hun leeftijd tot de Nederlandse top behoren. Ons doel is om jong Nederlands skitalent op te leiden tot goede alpine wedstrijdskiërs. Onze uitgangspunten zijn kleinschaligheid, kwaliteit en plezier in de skisport. Onze naam laat je anders denken, maar Skiteam Midden Nederland traint met kinderen uit heel Nederland. Wij doen dit inmiddels al bijna 30 jaar en hebben in de afgelopen jaren veel Nederlandse (jeugd) kampioenen afgeleverd, waaronder twee van onze trainers Nanda Dorré en Arjan Wanders en meer in de afgelopen jaren Martijn Smak, Ties de Jonge en Peter Krol en bij de aspiranten Lorena Dorré. Zij zijn allemaal ooit als 6- of 7-jarige bij ons skiteam begonnen. Elk jaar zoeken wij nieuwe jonge talenten, die graag heel goede wedstrijdskiërs willen worden en later misschien met veel enthousiasme in hun voetsporen willen treden.

De Talentendag van 19 mei is daar een prima gelegenheid voor. Op deze dag kun je laten zien hoe goed jij al kunt skiën. Maar we kijken naar veel meer. Het is niet zo dat alleen de beste skiërs in het skiteam kunnen komen. Graag willen, plezier in het skiën en veel inzet zijn heel belangrijk. De kinderen die geselecteerd worden op de Talentendag en willen deelnemen, beginnen het eerste seizoen met trainingen op de sneeuwbaan. Heb jij al een heel goed niveau en ben jij voldoende zelfstandig dan kun jij ook door de trainers uitgenodigd worden om al een sneeuwstage in het buitenland mee te gaan of zelfs direct in het sneeuwteam in te stromen.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

  • 10.00 – 10.30 uur Ontvangst, aanmelden en als nodig het huren van skimateriaal. Plaats: Snowworld, Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer.
  • 10.30 uur korte algemene informatie en info over de dag
  • 10.45 – 12.00 uur testen skitechnische vaardigheden en aanleg op de sneeuwbaan. Onderwijl informatie voor de ouders in restaurant Bernadinerhof (onderaan piste3)
  • 12.00 – 13.00 uur omkleden en lunchen en verplaatsen naar de sporthal
  • 13.00 – 14.15 uur testen (sport)motorische vaardigheden en inzet in de sporthal
  • 14.30 uur Afsluiting van de dag.

Skimateriaal, ski’s, skischoenen en eventueel helm, kan gehuurd worden op Snowworld. Zorg voor het skiën wel voor goede warme skikleding en handschoenen. Daarnaast sportkleding en sportschoenen voor binnen en een bidon of flesje met water. De kosten voor de dag zijn € 35,-- (Dit is €15,-- toegang tot de sneeuwbaan en €20,-- voor de deelname aan de ski- en fysieke test). Lijkt het je leuk om te kijken of er in jou ook een wedstrijdskiër zit, overleg dan eens met je ouders en, als zij het goed vinden, meld je dan aan voor de TALENTENDAG op 19 mei a.s.

Stuur het inschrijfformulier in of mail naar skiteam-midden-nederland@ziggo.nl o.v.v. ‘Talentendag 2019’. Meer informatie vind je op onze facebook pagina of op de website www.skiteam-midden-nederland.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!