BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Alle openingsdata van de herfstskigebieden (2019-2020)

Alle openingsdata van de herfstskigebieden (2019-2020)

Henri op 26 augustus 2019 · 7 reacties

Skiën tussen de mooiste herfstkleuren
Skiën tussen de mooiste herfstkleuren

Ook al voelde het de laatste weken niet alsof het skiseizoen nabij is, sommige skigebieden willen in de komende weken al hun liften en pistes openen voor herfstskiën. Skigebieden als Sölden en de Pitztaler Gletscher openen het seizoen zoals gebruikelijk midden september. In oktober volgen, naast veel andere gletsjergebieden, ook 'gewone' skigebieden dankzij snowfarming. Kvitfjell (Noorwegen), Ruka (Finland) en Kitzbühel (Oostenrijk) zijn traditioneel vroeg van de partij door het succesvol opslaan van sneeuw uit het vorige seizoen.

Het complete herfstski-overzicht

In het overzicht hieronder staan per land alle herfstskigebieden die open zijn of de komende tijd open gaan (t/m half november). Hierbij moet vermeld worden dat veel openingstijden afhankelijk zijn van de temperatuur en hoeveelheid sneeuw die er de komende maanden valt. Blijft de kou/sneeuw uit dan worden de data voor het herfstskiën opgeschoven. Kijk voordat je in de herfst naar de Alpen afreist dus altijd op de websites van de skigebieden om er zeker van te zijn dat de liften zullen draaien:

Herfstskiën Oostenrijk:

Herfstskiën Frankrijk:

Herfstskiën Italië:

Herfstskiën Zwitserland:

Herfstskiën Finland:

Herfstskiën Noorwegen:

  • Galdhøpiggen: 20 september
  • Kvitfjell: 28 september

Extra vroeg open na een dump

Naast de bovenstaande gebieden die al bekend hebben gemaakt wanneer ze openen zijn er verschillende skigebieden die de laatste jaren hebben aangetoond eerder te openen als er een flinke dump valt. Als je vroeg in het seizoen eens in een niet-gletsjerskigebied wil skiën moet je dit rijtje maar eens in de gaten houden. We houden jullie op de hoogte als er bij een eventuele dump extra skigebieden openen.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.