Skirama Dolomiti Trentino: in vogelvlucht door de Brenta Dolomieten

gesponsord op 23 september 2019

Passo Tonale
Passo Tonale

Omringd door het surrealistische bergdecor van de Brenta Dolomieten ligt Skirama Dolomiti te baden in de zon. Acht verschillende skigebieden, verscholen achter markante kalksteenformaties in de regio Trentino met ieder hun eigen versie van de Italiaanse flair en lifestyle. In vogelvlucht leggen ze een voor een hun geheimen bloot.

Top bestemming voor vakantiefijnproevers

Italië raakt in de smaak bij de Nederlandse vakantiefijnproevers, die de Brennerpas maar al te graag nemen als dit een verfijndere lunch en meer zonuren betekent. Skirama Dolomiti wordt dan ook steeds vaker ontdekt als een prima wintersportbestemming vanwege de heerlijke keuken, het mooiere weer en de uitstekend geprepareerde pistes. Kijken we van bovenaf dan zien we dat de skigebieden Paganella Ski en Folgarida Marilleva in het Val di Sole op slechts twee uur rijden van Innsbruck liggen. Dus naast rijden kun je ook prima vliegen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de luchthaven van Bergamo of Verona. Deze bieden bovendien Fly Ski Service: een shuttleverbinding naar het skigebied.

Madonna di Campiglio, foto: P.Bisti
Madonna di Campiglio, foto: P.Bisti

Breed scala aan wintersportmogelijkheden

De acht skigebieden van Skirama Dolomitibieden een scala aan wintersportmogelijkheden. Van kleine parels tot grotere familiegebieden. Je kunt ook een aantal gebieden in één vakantie met elkaar combineren. Zo zijn de skigebieden van Madonna di Campiglio, Pinzolo en Folgarida Marilleva met elkaar verbonden en is Tonale goed bereikbaar vanuit Pejo of Marilleva. Een citytrip naar Trento laat zich makkelijk uitbreiden met skiën in Folgaria of Monte Bondone. Met één liftpas krijg je toegang tot 150 liften die 380 kilometer aan pistes ontsluiten. Maar hoe zit het dan met die warme zon; blijft er genoeg sneeuw over? Geen nood, maar liefst 340 van de 380 km piste kan kunstmatig worden besneeuwd – belangrijker is dat jij je goed insmeert!
Wie door al deze voordelen zijn vakantie inmiddels heeft geboekt, krijgt als toetje het laatste pluspunt van de wintersportregio. Want de skigebieden in de Skirama zijn betaalbaar en je krijgt er simpelweg waar voor je geld. Handig als je heel het gezin op een complete wintersportervaring wil trakteren. Salute!

Madonna di Campiglio

  • Hoogte: 1.550-2.500 m
  • Piste: 150 km gezamenlijk

‘Sneeuwkoningin’ Madonna di Campiglio heeft een mondain kantje vol toprestaurants en luxe winkels. Maar er valt ook genoeg te wintersporten in dit ski-in, ski-out-oord. Niet voor niets strijkt het wereldbekercircuit hier ieder jaar neer. Nieuw dit jaar is de zespersoonsstoeltjeslift Nube d’Oro met verwarmde zitjes en weerkap zodat je ritje omhoog vorstelijk aanvoelt. En kroon jezelf tot koning van de berg als je de snelste tijd haalt op de nieuwe Fevri-rodelbaan.

Pinzolo, foto: Alessandra Dagostino
Pinzolo, foto: Alessandra Dagostino

Pinzolo

  • Hoogte: 850-2.500 m
  • Piste: 150 km gezamenlijk

Een fenomenaal uitzicht op de Brenta Dolomieten, een directe toegang tot 150 kilometer pistes maar wel het genot van een rustig, klein skidorpje. Het authentieke Pinzolo heeft niets te klagen door de ligging naast grote zus Madonna. De accommodaties zijn hier wat gunstiger geprijsd door de meer down to earth vibe. Buitenaards zijn echter de snelheden die je haalt op de nieuwe Tulot Audi Quattro ski run, de uitdagendste zwarte piste van de regio.

Folgarida Marilleva
Folgarida Marilleva

Folgarida Marilleva

  • Hoogte: 850-2.500 m
  • Piste: 150 km gezamenlijk

Met 25 liften, 37 pistes en 4 snowparken biedt Folgarida Marilleva voor ieder wat wils. Vooral families waarderen de kinderfaciliteiten en het gunstige prijsniveau. En doordat veel van de accommodaties hier direct aan de piste liggen, kun je je als gezin makkelijk verplaatsen. Ook het gebied blijft niet stilzitten. Zo is er de nieuwe Bassetta-zeszitter naar Monte Spolverino en nieuwe après-skimogelijkheden in Marilleva 1400; direct aan de pistes dus ideaal als afsluiter.

Pejo
Pejo

Pejo

  • Hoogte: 1.180-3.000 m
  • Piste: 20 km

Met de Brenta Dolomieten en de Adamello Presanella als uitzicht zit je als natuurliefhebber goed in Pejo te midden van het historische Nationaal Park van de Stelvio. Je gaat hier tot wel 3.000 meter hoog! Tezamen met diverse sneeuwkanonnen zorgt dit voor een top tot teen sneeuwzekerheid. Aanraders zijn de 4 kilometer lange Vale della Mita en 8 kilometer lange Direttissima Pejo 3000-afdaling. Kinderparken en funslopes garanderen plezier voor het hele gezin.

Ponte di Legno-Tonale

  • Hoogte: 1.121-3.016 m
  • Piste: 100 km

Sneeuwzekerheid is hier de hele winter gegarandeerd middels de hoogte en gletsjeraanwezigheid. Het skigebied is groot, veelzijdig en erg goed op elkaar aangesloten. Geen wonder dat hier afgelopen winter de nationale skitest plaatsvond. Er wordt flink gebouwd, waaronder een familiedorp (crèche) in Passo Tonale en een nieuw spacomplex in Ponte di Legno. Hier kun je gelijk de nieuwe zipline uitproberen. Iets te heftig? Bezoek dan het Ice Music Festival, uitgevoerd door instrumenten van ijs.

Paganella Ski
Paganella Ski

Paganella Ski

  • Hoogte: 1.028-2.125 m
  • Piste: 37 km

De hoogvlakte van Paganella is de meest panoramische bestemming om de gehele Trentino-regio te overzien, waaronder zelfs het Gardameer. De sneeuwzekere en perfect geprepareerde pistes plus de uitstekende bereikbaarheid (15 kilometer van de snelweg) maken dit familiewonderland niet alleen geliefd bij gezinnen, maar ook bij professionele wedstrijdskiërs zoals ooit Aksel Lund Svindal, Bode Miller en Ted Ligety. Met 6 skischolen en 190 skileraren valt er ook voor de kleintjes genoeg te leren.

Monte Bondone
Monte Bondone

Monte Bondone

  • Hoogte: 1.184-2.090 m
  • Piste: 20 km

Kleinschalig, betaalbaar en overzichtelijk: Monte Bondone ten voeten uit. Het ligt in het hart van Trentino, op een half uurtje rijden van bisschopsstad Trento dus een goede combi voor een dagje shoppen of een museumbezoek. De zon krijgt geen vat op de pistes dankzij de uitgebreide, en onlangs vernieuwde, kunstsneeuwinstallatie. Het snowpark heeft ook een upgrade ondergaan en staat garant voor freestyleplezier. ‘Happy Snow by Night’ zorgt ‘s avonds voor feestelijk verlichte pistes.

Fatbiken bij Alpe Cimbra
Fatbiken bij Alpe Cimbra

Alpe Cimbra: Folgaria-Lavarone, Lusérn

  • Hoogte: 1.166-1.850 m
  • Piste: 104 km

‘Divers’, zo kun je dit skigebied vlak naast de snelweg het best omschrijven. Het bestaat uit heerlijk cruiseterrein waar zowel internationale profs (waaronder het Amerikaanse ski- en snowboardteam) als doorsnee vakantiegangers zich prima kunnen vermaken. Er zijn daarnaast genoeg andere activiteiten, zoals een tocht met sledehonden, fatbiken of ijskarten. Een speciaal Family Emotions-entertainmentprogramma zorgt ervoor dat je je er geen minuut verveelt, zowel op de pistes als in het dorp.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.