BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Alta Badia, waar elke wintersporter ooit geweest moet zijn!

Alta Badia, waar elke wintersporter ooit geweest moet zijn!

gesponsord
Geplaatst op 14 oktober 2019

Alta Badia, een gebied waar iedere wintersporter ooit geweest moet zijn! (Foto: Alex Filz))
Alta Badia, een gebied waar iedere wintersporter ooit geweest moet zijn! (Foto: Alex Filz))

Als je als wintersporter nooit geskied hebt op een van de pistes boven Alta Badia mis je echt wat. De 130 kilometer aan pistes en de directe skiverbinding aan meer dan 500 km pistes in het Dolomiti Superski-gebied direct boven de beroemde dorpen, midden in de Dolomieten, is een bestemming die op de bucketlist van elke wintersporter thuishoort. Voor de pistes maar ook om de 'Enrosadira’ te bewonderen, een natuurwonder dat tijdens zonsondergang het UNESCO-landschap van de Dolomieten verlicht in prachtige rode, gele, oranje en uiteindelijk roze tinten. En hebben we het al over de lokale gerechten en topwijnen gehad?

Groots skigebied

Boven Alta Badia heb je in één keer 500 kilometer aaneengesloten skipistes in het skinetwerk Dolomiti Superski ter beschikking. Dit is natuurlijk al enorm veel en voor veel wintersporters genoeg voor een gehele vakantie. Vind jij echter van niet, of wil je graag meer afwisseling? Dat kan, want met de Dolomiti Superski skipas heb je maar liefst de beschikking over meer dan 1200 (!) kilometer aan skipistes, waarin Alta Badia zeer centraal ligt. Alta Badia staat bekend als niet al te moeilijk skigebied. Dat klopt zeker. Je hoeft geen topper te zijn om alle mooie rondtochten te kunnen skiën. Maar pistes als de Gran Risa, waar elk jaar wereldbekerwedstrijden worden gehouden, bewijzen dat je hier ook genoeg uitdagende pistes hebt voor de meer ervaren wintersporters.

De paardenslee terug vanaf de Lagazuoipiste (Foto: Alex Moling)
De paardenslee terug vanaf de Lagazuoipiste (Foto: Alex Moling)

Geweldige tochten

Iedereen die graag mooie skitochten skiet zit in Alta Badia helemaal goed. Natuurlijk is er de beroemde Sellaronda, het rondje om het mooie Sella-massief. Maar dit is niet de enige mooie tocht die je kunt skiën. De Giro della Grande Guerra is een andere aanrader. Een beroemde toertocht die langs de indrukwekkende overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog voert. Deze zijn vooral zichtbaar bovenaan de Lagazuoi-piste, trouwens misschien wel een van de mooiste skipistes van de Alpen! Het gaat langs dromerige vergezichten, imposante bergwanden en ijswatervallen, met natuurlijk een verplichte stop bij grillspecialist Scotoni. Om het af te toppen neem je de paardenslee-rit over de platte uitloop terug naar het skigebied.

Geweldig tafelen in Alta Badia (Foto:Armin Terzer)
Geweldig tafelen in Alta Badia (Foto:Armin Terzer)

Met sterren beloonde hutten

In totaal vind je maar liefst vier Michelin-sterren in Alta Badia. Alleen dat is al het bewijs dat goed eten hier hoog in het vaandel staat. In dit gebied vind je echt absolute topkoks welke de gehele winter hun specialiteiten bereiden. Met hoogwaardige en lokale producten en natuurlijk opgediend met topwijnen, ook weer zoiets waar Zuid-Tirol om bekendstaat. Trouwens, gek op goede wijn? Dan is een bezoekje aan Alta Badia tijdens het ‘Sommelier on the slopes’-event een aanrader. Samen met een skigids en een sommelier ski je langs hutten waar je kunt proeven van de meest geraffineerde wijnen van Zuid-Tirol.