BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Seiser Alm: skiparadijs voor families!

Seiser Alm: skiparadijs voor families!

gesponsord
Geplaatst op 11 november 2019

Foto: Seiser Alm Marketing_IDM_Harald Wisthaler
Foto: Seiser Alm Marketing_IDM_Harald Wisthaler
Op de grootste bergweide van Europa, de Seiser Alm, ligt een geweldig glooiend skigebied. Alsof de berg ontworpen is voor families en lichtgevorderde wintersporters. In dit gebied kun je perfect je wintersportvakantie combineren met een sight-see trip, op ski’s welteverstaan. Want wat een adembenemend uitzicht heb je hier.

Paradijs voor families

De ligging van dit skigebied maakt het een absoluut paradijs voor jonge wintersporters. Het feit dat dit skigebied op een alm ligt betekent een gering hoogteverschil waardoor het terrein uiterst familievriendelijk is. Het kinderland is dan ook gigantisch en de talrijke kindvriendelijke gondels maken rondtoeren een peulenschil. De hypermoderne liften zijn voorzien van speciale veiligheidssystemen zodat de kinderen veilig boven komen!

Een geweldig gebied voor jongeren (Foto: Helmuth Rier)
Een geweldig gebied voor jongeren (Foto: Helmuth Rier)

Rondtocht met kinderen

Op de Seiser Alm kun je ook mooie rondtochten maken samen met je kinderen. Wat is er nu mooier dan dat? De thematocht van heks Nix brengt je langs alle mooie uitzichtpunten en dat zijn er een hoop! Wat wil je, met imposante kalksteenrotsformaties als de Sasso Lungo/Langkofel, Sasso Piatto/Plattkofel en de Sciliar/Schlern om je heen? Hoewel het skigebied (60 kilometer piste) fantastisch is voor families met kinderen, vind je hier redelijk onverwachts ook een gigantisch snowpark waar de freestylepro’s zich helemaal kunnen uitleven.

Goed langlaufen op sneeuwzekere loipes (Foto: Helmuth Rier)
Goed langlaufen op sneeuwzekere loipes (Foto: Helmuth Rier)

Langlaufen op hoogte

Op de Alm vind je ook 80 kilometer aan hooggelegen, dus zeer sneeuwzekere, langlaufloipes. Ideaal als jij graag wat aan je conditie werkt. Net als op de skipistes is het uitzicht vanaf de loipes ongekend mooi!

Grootste freestylepark van Zuid-Tirol

Misschien wat onverwacht dus, maar je vindt op de Seiser Alm het grootste funpark van Zuid-Tirol. Als je er iets langer over nadenkt is het eigenlijk niet zo raar. Voor een goed snowpark heb je geen hele steile hellingen nodig. In dit snowpark kan iedereen zich uitleven, van de beginner die z’n eerste sprong wil wagen tot echte cracks die hun hand niet omdraaien voor hoge, indrukwekkende sprongen. Ook als je zelf je ski’s of board liever op de sneeuw houdt is een tochtje langs dit park de moeite meer dan waard, want de sprongen zijn indrukwekkend en om dat live te zien is gaaf. Voor de kleintjes is er, natuurlijk zouden we bijna willen zeggen, ook een speciaal kinderpark. Succes verzekerd.

Landschappelijk ongekend mooi (Foto: Helmuth Rier)
Landschappelijk ongekend mooi (Foto: Helmuth Rier)

Keuze voor overnachtingen

Qua overnachten heb je bij de Seiser Alm meerdere mogelijkheden. Zo kun je in de daldorpen Castelrotto/Kastelruth, Fiè allo Sciliar/Völs am Schlern, Tires al Catinaccio/Tiers am Rosengarten en Siusi allo Sciliar/Seis am Schlern verblijven. De laatste heeft een directe gondelverbinding omhoog. Of je boekt een kamer bij een van de ski-in ski-out accommodaties van Compatsch bovenop de alm, wat natuurlijk voor een visueel spektakel zorgt bij zonsopkomst en -ondergang.