3 Zinnen Dolomieten: de steilste piste van Italië en een uniek landschap

gesponsord op 09 december 2019

De Drei Zinnen/Tre Cime. Foto H .Wisthaler
De Drei Zinnen/Tre Cime. Foto H .Wisthaler

Drie iconische bergen geven de naam aan het skigebied 3 Zinnen Dolomieten. Dit gebied ligt in het hart van het Unesco Werelderfgoed van de Dolomieten. In de heldere winterlucht geniet je hier van absoluut unieke landschappen, een geweldig skigebied en eten van uitmuntende kwaliteit!

Unieke landschappen

De unieke vorm van het landschap is een van de redenen om naar de Dolomiti di Sesto/Sextner Dolomiten te trekken. Natuurlijk de drie markante rotsformaties van de Tre Cime di Lavaredo/Drei Zinnen waaraan het skigebied zijn naam dankt. Maar ook het vredige Val Fiscalina/Fischleintal, het romantische Lago di Braies/Pragser Wildsee of het spectaculaire uitzicht vanaf de Prato Piazza/Plätzwiese, een alm op tweeduizend meter hoogte, zijn een genot voor het oog.

Geweldige pistes voor iedereen (Foto: Manuel Kottensteger)
Geweldige pistes voor iedereen (Foto: Manuel Kottensteger)

110 kilometer aan pistes

In dit gebied vind je 110 kilometer aan skipistes waaronder de allersteilste piste van Italië, de ‘Holzriese’-afdaling, welke maar liefst 72% steil is! Een echte uitdaging. Probeer ook zeker eens de rode 13 op de Monte Elmo/Helm richting het daldorp Versciaco/Vierschach: iets minder pittig en mooi slingerend door het bos met telkens weer een prachtig uitzicht. Hiernaast vind je pistes in alle kleuren. Van beginners tot gevorderden, iedereen komt hier aan zijn trekken. Het gebied is meer dan groot genoeg voor een mooie vakantie! Toch door de pistes heen? Dan kun je middels de Ski Pustertal Express een kijkje nemen in het naburige Kronplatz: deze treinverbinding is goed voor 119 extra pistekilometers!

Giro delle Cime

Voor wintersporters die niet bang zijn voor vermoeide benen is de Giro delle Cime rondtocht een echte aanrader. Met zo’n 5600 hoogtemeters is dit een flinke tocht die je langs Monte Elmo/Helm, Stiergarten, Croda Rossa/Rotwand, Kreuzberg/Monte Croce en Val Comelico brengt. Prima in één dag te doen. Als je tenminste niet continu alleen maar van het uitzicht geniet. Onderweg kun je aan je energielevel werken in één van de vele authentieke berghutjes waar goed eten wordt opgediend.

Super strakke pistes! Op z'n Zuid-Tirools (Foto: Manuel Kottensteger)
Super strakke pistes! Op z'n Zuid-Tirools (Foto: Manuel Kottensteger)

Rendieren

De rendierenfarm bij de Croda Rossa lift is ook iets wat genoemd moet worden. Dit is aan absoluut succesnummer bij veel wintersporters die hier langskomen en niet alleen voor families met kinderen. Het voederen is elke donderdag om 14:00, iets om tijdens je vakantieplanning rekening mee te houden! Vlakbij de rendieren vind je ook een park met enorme sneeuwpoppen en een leuke sleebaan! Hiermee zet 3 Zinnen Dolomieten zich ook duidelijk op de kaart als familiegebied.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.