Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Het seizoen van skileraar Lars Verheijen

JurreSmits op 09 september 2019· geen reacties

Skileraar worden is voor veel mensen een droom, maar hoe is dit nou echt? Lars Verheijen, inmiddels skileraar niveau 4.2 en snowboardleraar niveau 3, deelt zijn ervaring als skileraar.

Ervaring om nooit te vergeten

Afgelopen jaren heeft Lars zijn opleidingen (skileraar niveau 4.2 en snowboardleraar niveau 3) via de NSkiV gevolgd. Hij heeft de opleidingen als zeer leuk en leerzaam ervaren en zegt hierover; ‘‘Ik heb veel vrienden gemaakt en weken beleefd om nooit te vergeten!’’

Tegenwoordig is Lars werkzaam in Dordrecht voor Roundhill Indoor Ski en Snowboard waar hij via een vriend terecht is gekomen. “De sfeer is hier zeer prettig en de leraren zijn onderling meer vrienden dan collega’s” zegt hij over Roundhill. Eerder deed hij al enige ervaring op bij Ego Indoor Ski Bergen op Zoom.

Eigenaar Ruben Kubbinga bij Roundhill Indoor Ski en Snowboard

Lesgeven op een indoorrolbaan

Naast lesgeven in de sneeuw kun je met onze opleidingen ook lesgeven op een van de indoor/outdoor banen in Nederland. Een van meest gebruikte banen in Nederland is de indoorrollerbaan, waar Lars les op geeft. Lars: ‘‘‘Ik ben in het begin eigenlijk per ongeluk bij de rolbaan belandt en dit beviel zo goed dat ik daar niet meer weg wilde.’’

De rolbaan is een vorm van lesgeven waarbij de leraar veel meer persoonlijk contact met de cursist heeft dan wanneer dat in een sneeuwhal en/of borstelbaan plaats zou vinden. Lars beschrijft het lesgeven als zeer prettig door het nauwe contact met de cursist.

De cursisten op een rolbaan kunnen erg veel verschillen in niveau, zo variëren ze van beginner tot expert. Lars geeft voornamelijk les aan licht gevorderde skiërs. De cursisten aan wie je lesgeeft hangt natuurlijk af van het niveau waarop je geschoold bent.

Het meeste toffe aan lesgeven

‘‘Het meest toffe aan lesgeven vind ik het enthousiasmeren van de cursist’’ zegt Lars. *‘’Als leraar maak je de cursist klaar voor een super ervaring in de sneeuw, niet alleen fysiek maar ook vooral mentaal’’ *voegt hij toe.

Skileraar niveau 4-2

De opleiding skileraar niveau 4-2 draait om het toepassen van alle technieken die je daarvoor hebt geleerd. Je gaat in deze 8-daagse opleiding naast de basisvaardigheden veel in op je eigenvaardigheid en doet examens in o.a. dynamische technieken, reuzenslalom, buckels en off-piste skiën.

Na deze opleiding beheers je de veel verschillende soorten terrein en ben je een echte meerwaarde voor een skischool en kun je vaker aan de slag met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen skileraren.

Ook skileraar worden?

Voor meer informatie over de opleiding niveau 4-2. Klik hier >>

Of wil je starten met je carrière als ski- of snowboardleraar?
Kies dan voor onze niveau 2 opleiding en maak kennis met het lesgeven in de sneeuw of op een van de indoorrolbanen. Meer info >>

Kijk voor als onze opleidingen en meer informatie over de actuele opleidingsdata op:
https://www.wintersport.nl/vereniging/skileraar-snowboardleraar-worden

JurreSmits

Plaats een reactie