Nederland op jacht naar de 4de overwinning van het Lowland Championship

Jordan-P op 16 september 2019

In het weekend van 28 en 29 september vindt het inmiddels traditionele Lowland Championship plaats. Dit jaar is het de beurt aan Nederland om de organisatie van de grootste internationale alpine indoorwedstrijd ter wereld te organiseren. Op zaterdag de 28ste vindt de SnowWorld Cup plaats alsmede in de avond de Team parallel slalom wedstrijd. Op zondag de 29ste vindt de Lowland Championship plaats, de resultaten van deze drie wedstrijden tellen mee voor de uitslag van het landenklassement.

Kampioenschap uitgebreid naar zes landen

In 2014 startte dit kampioenschap met deelname van de 4 lage landen; België, Groot-Brittannië, Luxemburg en Nederland op de discipline alpine. Sinds 2018 is ook Denemarken aangesloten en sinds dit jaar is het aantal deelnemende landen met de komst van Ierland uitgebreid naar zes. In totaal zullen er daarmee 350 atleten aan start staan om zowel individueel als voor het landenklassement zo hard mogelijk door de slalom te skiën.

Groot-Brittannië is de huidige kampioen van het landenklassement, zij wonnen de titel in 2018. België won de 2014 editie, Nederland heeft met de winst in 2015, 2016 en 2017 echter de meeste titels op zak en wil deze prijs natuurlijk ook graag weer binnenhalen.

“De Lowland op eigen bodem, een maximaal aantal Nederlandse skiërs en genoeg mogelijkheden voor het thuisfront om het grootste Nederlandse team ooit te komen supporten! Van aspiranten tot masters, allemaal gemotiveerde skiërs, die er alles aan zullen doen om het thuisvoordeel te benutten. Ik verwacht een zware strijd met GBR en BEL.” aldus Pepijn van Schijndel, Coördinator Topsport en Talentherkenning van de Nederlandse Ski Vereniging

Meer informatie: https://www.lowlandchampionships.com/program/

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.