Zell am See - Kaprun: het beste van de Alpen

gesponsord op 07 oktober 2019

Gloednieuwe 3K K-onnection boven Kaprun
Gloednieuwe 3K K-onnection boven Kaprun

Dankzij gloednieuwe liften is Zell am See - Kaprun op weg om een van de grootste skigebieden van Oostenrijk te worden. Vanuit de vakantieregio Zell am See - Kaprun kunnen wintersporters vanaf komende winter, dankzij de Ski ALPIN CARD, genieten van maar liefst 408 kilometer aan pistes. En voor dit gebied, met gletsjer, geldt een 100% sneeuwgarantie!

Een heerlijk skigebied in een fascinerend landschap

Zell am See - Kaprun is al jarenlang één van de populairste gebieden van Oostenrijk. Dat is niet zo gek als je het landschap ziet. Tussen adembenemend mooie gletsjers, meren en hoge bergen vindt elke skiër heerlijke afdalingen. Vooral op de afdalingen van de Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn is het uitzicht ongekend mooi. Dit seizoen wordt het allemaal nog mooier dankzij een uitbreiding van het skigebied. De nieuwe liftverbinding 3K K-onnection en de zellamseeXpress zorgen voor een veel efficiënter skigebied. En met de Ski ALPIN CARD kun je gebruik maken van maar liefst 408 kilometer aan pistes.

Ski-in Ski out in Kaprun

Dankzij de 3K K-onnection kun je nu comfortabel, zowat ski-in ski-out, van Kaprun via de Maiskogel naar de Kitzsteinhorn. Oftewel direct vanuit je bed tot op de gletsjer. De nieuwe verbinding brengt het gletsjerskigebied van de Kitzsteinhorn dichter bij Kaprun en garandeert 100% sneeuwzekerheid. Trouwens, de 12 kilometer lang liftrit is ook een aanrader voor niet-skiërs. Het uitzicht is zo ontzettend mooi. Voor skiërs is het genieten op de Kitzsteinhorn met z’n brede pistes op de gletsjer. De meer avontuurlijke skiërs en boarders vinden mooie freeride-routes en snowparks. En terug naar Kaprun ski je via de familieberg de Maiskogel.

Heerlijk skiën op de Schmittenhöhe
Heerlijk skiën op de Schmittenhöhe

Feestelijke openingen De twee nieuwe liften worden feestelijk geopend. Op 30 november zal Wolfgang Ambros spelen voor de opening van de 3K K-onnection. Bezoekers kunnen in verlichte cabines de eerste rit maken. Op 7 december zal niemand minder dan Aura Dione een concert geven voor de opening van de zellamseeXpress. Ook zal er dan nog een verrassingsact uit Oostenrijk op het podium staan!

Comfortabele naar de Schmittenhöhe

Dit is nog niet alles. Onder het motto „Über den Tälerrand“ geeft de nieuwe “zellamseeXpress” nu voor het eerst toegang tot het skigebied Schmittenhöhe vanuit het Glemmtal. Op deze manier zit je opeens ook erg snel in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. De zellamseeXpress is hypermodern. Denk aan wifi en Jukeboxx-functies in de cabines. Op deze manier bereik je gemakkelijk het familieskigebied Schmittenhöhe, waar een fantastisch uitzicht op het Zeller-meer en een geweldig panorama van de omliggende bergen van de Hohe Tauern wacht. Naast vele mooie fotopunten, de “Trass-afdaling” met een hellingsgraad van maar liefst 70% en een lengte van meer dan 4 kilometer, is er ook een van de langste funslopes ter wereld te ontdekken. Een aanrader dus!

Veel mooier gaat het niet worden: bergen, meer, Zell am See en Kaprun
Veel mooier gaat het niet worden: bergen, meer, Zell am See en Kaprun

Eén skipas voor oneindig skiplezier

Vanaf 2019/2020 worden drie regio’s met elkaar verbonden met één skipas. De nieuwe Ski ALPIN CARD brengt het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, de Schmittenhöhe in Zell am See en de Kitzsteinhorn - Kaprun samen. Met 408 kilometer aan pistes en maar liefst 121 liften! Op deze manier kan iedereen z’n hart ophalen. Van de freerider die de poeder zoekt, de cruiser die graag van het uitzicht geniet tot de echte kilometervreter.

Nog veel meer te doen

Naast alle skipistes zijn er nog veel meer mogelijkheden in Zell am See - Kaprun. Je kunt hier geweldig toerskiën, sneeuwschoenwandelen of langlaufen. Veel Nederlandse wintersporters zullen ook de schaatsmogelijkheden op het meer kunnen waarderen. De slogan van Zell am See - Kaprun is niet voor niets: Von Alpen das Beste.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.