BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Serfaus Fiss Ladis: mag het ook iets meer zijn

Serfaus Fiss Ladis: mag het ook iets meer zijn

gesponsord
Geplaatst op 23 september 2019

Skiën boven Serfaus - Fiss - Ladis (foto: Andreas-Kirschner)
Skiën boven Serfaus - Fiss - Ladis (foto: Andreas-Kirschner)
Wat wil je als wintersporter? Over een paar zaken zijn we het sowieso meteen eens: goede sneeuw, perfecte pistes en een mooi uitzicht. Wil je dat en nog wat meer, dan zit je in Serfaus - Fiss - Ladis helemaal goed!

Meer dan zomaar een locatie

De locatie is geweldig. Absoluut Instagramwaardig. Je zit midden tussen de bergen van de Samnaungroep en de Ötztaler Alpen. Vanaf de pistes heb je een geweldig uitzicht. Maar ook de dorpen liggen erg mooi, de drie dorpjes liggen op een zonnig hoogplateau. Met een hoogte tussen de 1200 en 2820 meter is het gebied van nature erg sneeuwzeker. De perfecte plek voor een wintersportvakantie. Met zo’n ligging en zulke bergen hadden de dorpen hun eigen ding kunnen blijven doen. Maar 20 jaar geleden werd besloten om Serfaus en Fiss - Ladis bij elkaar te brengen. Natuurlijk zorgt dit voor heel veel meer skiplezier! Niet alleen vanwege de ultramoderne faciliteiten en de 214 kilometer aan perfect geprepareerde pistes, maar vooral vanwege de algehele ervaring van Serfaus - Fiss - Ladis die zelfs de meest veeleisende wintervakantiegangers blij maakt.

Meer dan wintersport alleen

Een wintervakantie in Serfaus - Fiss - Ladis houdt niet op als je eenmaal van de pistes af stapt. Je kunt hier zoveel meer doen: langlaufen, rodelen, winterwandelen of sneeuwschoenwandelen. Je kunt ook moderner genieten van de bergen: wat te denken van een Segway-tour, of het zelf besturen van een snowcat! Genoeg te doen als je in plaats van, of na het skiën of boarden nog wat anders wilt doen.

Een echt familiegebied (foto: Andreas-Kirschner)
Een echt familiegebied (foto: Andreas-Kirschner)

Meer voor de familie

“We are family” is niet alleen de après-ski hit die uit de boxen knalt in de après-ski-hutten. Het is, meer nog, de filosofie van Serfaus - Fiss - Ladis. Met twee skischolen, de mogelijkheid voor volle dagen kinderopvang, gezinsaccommodaties, kinder-themaroutes, kinderpistes, kinderlanden en kinderrestaurants biedt Serfaus - Fiss - Ladis veel meer dan gemiddeld. Een echte familiebestemming.

Meer actie!

Het is niet alleen de steile piste Direttissima met een steilte van maar liefst 70% die actieliefhebbers naar Serfaus - Fiss - Ladis lokt. Er zijn nog veel meer attracties te vinden die goed zijn voor een shot adrenaline. Denk bijvoorbeeld aan de rodelbaan "Familien Coaster Schneisenfeger”, hiermee knal je met 40 kilometer per uur op een slee van de berg af. (Dit kan trouwens in zomer en winter). Wil je nog harder, doe dan de "Fisser Flieger" of de "Serfauser Sauser”. Hiermee scheer je met meer dan 80 kilometer per uur over het besneeuwde winterlandschap. Vergeet ook zeker niet de Skyswing Fiss: met de hele familie schommelen en zelfs een roll-over maken! Daar zal nog lang over nagepraat worden.

Meer actie! Freeride les met de skischool! (foto: Sepp-Mallaun)
Meer actie! Freeride les met de skischool! (foto: Sepp-Mallaun)

Meer voor de fijnproever

Ben je een echte fijnproever ga dan eens langs in het architectonisch erg mooie, gespiegelde restaurant Crystal Cube in Fiss. De culinaire hoogtepunten van het vierkante bergrestaurant smaken navenant hemels. Of het nu een romantisch champagneontbijt, een luxe lunch of een high tea is. Niet minder uniek is de Sunrise Hexensee op bijna 2.600 meter. Geniet van een heerlijk ontbijt terwijl de eerste zonnestralen de Tiroolse bergtoppen verlichten - magisch!

Meer shows

Na het skiën kunnen nachtbrakers hun hart ophalen met spectaculaire avondshows. Met de "Adventure Night" in Serfaus, de "Nightflow" in Fiss en "Magic Ladis" in Ladis, biedt dit gebied geweldige shows met acrobaten, dansers, vuurwerk en een lasershow. Echt een aanrader om eens te gaan kijken!

Minder is soms ook meer!

Absoluut uniek: de kleinste, hoogste zwevende metro ter wereld! Gebouwd in 1985 zorgt deze metro ervoor dat Serfaus een verkeersluw dorp is. De afgelopen jaren is de metro helemaal gerenoveerd. Nu met een nieuwe, moderne look. Op vakantie en minder verkeer in het dorp? Dat is nog meer echte luxe.

Meer info op: serfaus-fiss-ladis.at