Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Het seizoen van skileraar Bianca Vet

JurreSmits op 07 oktober 2019· geen reacties

Skileraar worden is voor veel mensen een droom, maar hoe is dat echt?
Bianca Vet, 52 jaar oud en skileraar niveau 3 vertelt deze week haar verhaal.

Bianca is inmiddels 3 jaar actief bij Wolfskamer wintersport in Huizen.
In 2018 heeft Bianca één maand in Oostenrijk als skileraar gewerkt. ‘‘Een superleuke ervaring en ik wil zeker nog terug.’’ Het lesgeven in Nederland vindt ze ook erg leuk, omdat de cursisten hier erg enthousiast zijn en ze hier veel willen leren. ‘‘Je kunt goed aandacht besteden aan de vaardigheden van je leerlingen en je ziet ze groeien.’’

Ervaring met de opleidingen van de NSkiV

Bianca heeft al haar opleidingen bij de Nederlandse Ski Vereniging gevolgd en dit is haar zeer goed bevallen.
Ook vond ze opleidingen in Oostenrijk erg gezellig en leerzaam.

‘‘Aangezien ik, naast mijn hobby als skileraar, ook nog een bijna fulltimebaan heb en moeilijk vrij kan krijgen, was het voor mij heel fijn dat ik een groot deel van de opleiding in Nederland kon volgen.’’ Bianca voegt toe; ‘‘Wat verder ook fijn is, is dat je tijdens de opleiding stage loopt in Nederland. Je mag zelf bepalen wanneer en waar. De opleiding is competentiegericht, dus het gaat er uiteindelijk om dat je alle competenties kunt bewijzen.’’

Zijn de opleidingen van de NSkiV een aanrader?

‘‘Ik zou de NSkiV zeker aanraden. Vooral als je als iets ouder persoon nog graag skileraar wil worden. De manier waarop opgeleid wordt is prettig. De mensen waarmee je de opleiding doet zijn echt serieus met hun opleiding bezig en niet vooral met de après-ski zoals bij vele andere opleidingen.’’

In Oostenrijk kun je ook prima lesgeven met de opleidingen van de NSkiV. Ondanks dat je met de opleidingen van de NSkiV vele malen meer ervaring hebt op het gebied van les geven, kan het wel lastig zijn om een skischool in Oostenrijk te vinden. Volgens Bianca waren ze uiteindelijk erg blij met haar toen ze een skischool in Oostenrijk had gevonden.

Daarnaast geeft Bianca aan dat bij de opleidingen van de NSkiV veel aandacht besteed wordt aan het lesgeven. Ook loop je bij de NSkiV stage waardoor je het lesgeven in de praktijk al beheerst.

Planning komend seizoen

Komende winter staat voor Bianca volledig in het teken van de niveau 4.1 opleiding. In november gaat ze beginnen aan een paar daagse freeride training, daarna gaat Bianca een techniektraining te voorbereiding op de niveau 4.1 opleiding volgen. In december hoopt ze hiermee genoeg voorbereid te zijn voor een positieve afronding van de opleiding.

Skileraar niveau 3

Tijdens de 10-daagse opleiding verdeelt over Nederland/Oostenrijk leer je lesgeven aan (licht)gevorderde wintersporters. Naast dat leer je ook hoe je groepen begeleid in de alpen, wat goed van pas kom bij een seizoen lesgeven in de Alpen. Bij de opleidingsdagen in Nederland bereid je jezelf voor op het lesgeven op de Nederlandse banen. De cursusdagen in Nederland zijn erg handig omdat je op de Nederlandse banen veel meer interactie hebt met de cursist. Het is dus erg belangrijk om voldoende kennis te hebben omdat de cursisten in Nederland ook veel van je verwachten.

De in Nederland opgedane kennis en ervaring kun je uiteindelijk in Oostenrijk in de praktijk brengen. Tijdens de sneeuwweek maak je veel ski-kilometers, maar vooral ga je leren lesgeven in de bergen. Daarnaast leer je lessen opbouwen op basis van verschillende thema’s en krijg je informatie over sneeuw en lawinekunde. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om aan je eigen vaardigheid te werken, een skileraar moet wel het juiste voorbeeld kunnen geven.

Ook skileraar worden?

Voor meer informatie over de opleiding niveau 3:
https://www.wintersport.nl/vereniging/ski-snowboardinstructeur-niveau-3

Voor meer informatie over de opleiding niveau 4.1:
https://www.wintersport.nl/vereniging/ski-instructeur-niveau-4-deel-1-2

Of wil je starten met je carrière als ski- of snowboardleraar?
Kies dan voor onze niveau 2 opleiding en maak kennis met het lesgeven in de sneeuw of op een van de indoorrolbanen. Meer info >>

Meer informatie over onze opleidingen en de actuele opleidingsdata >>

JurreSmits

Plaats een reactie