Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Verzekering: wist u dat.. #1

Jordan-P op 24 september 2019· geen reacties

Heeft u een reisverzekering via de Nederlandse Ski Vereniging? Wij nemen u mee in de wereld van verzekeringen en schades.

1. Wist u dat…: Waar begint en eindigt de normale voorzichtigheid?

Je handtas naast de tafel op het terras, een opladende smartphone in een campingtoilet, beiden voorbeelden die tot diefstal kunnen leiden. Ook deze zomervakantie was het weer hoogseizoen voor diefstal claims op reisverzekeringen. De Nederlandse Ski Vereniging beoordeelt dit vaak mede aan de hand van het begrip ‘normale voorzichtigheid’. Wanneer is een verzekerde niet meer voorzichtig genoeg?

Top 3 voorbeelden van onvoorzichtig zijn:

  • ** In het openbaar vervoer: **een geopende tas met daarin een laptop op de stoel naast je aan het gangpad terwijl je zelf uit het raam staart voldoet niet aan de normen van normale voorzichtigheid.
  • ** In de auto: ** het bewaren van je bagage in de auto op een parkeerplaats bij een hotel, zo hebben dieven meer kans om een buit bij jou als buitenlander (natuurlijk ook zichtbaar op je kenteken) te pakken. Volgens de verzekeraar is het verstanding om de hele auto leeg te halen en op een veilige hotelkamer te stallen.
  • Op de camping: Evenmin voorzichtig genoeg is douchen op een camping en ondertussen buiten de douchecabine een laptop, mobiel, toilettas met medicijnen en scheerapparaat neerleggen. Dat ze onder een handdoek lagen, maakt de bewaarplaats nog niet veilig.

Een verzekeraar kan een claim afwijzen als er sprake is van een ernstige mate van schuld of nalatigheid. Dat blijft altijd mensenwerk en blijft dus een grijs gebied.

Wat te doen bij verlies, diefstal of beschadiging van bagage tijdens de reis?

Doe bij diefstal of verlies van bagage direct aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een schriftelijk bewijs. Doe ook altijd aangifte bij de reisleiding of het hotel/accommodatie. Ontstaat de schade tijdens vervoer? Vraag dan direct een schriftelijke verklaring van de vervoerder. Luchtvaartmaatschappijen hebben hiervoor een speciaal formulier: Het Property Irregularity Report (PIR). Bewaar beschadigde artikelen altijd totdat de schade helemaal is afgewikkeld. Wij kunnen die artikelen namelijk bij u opvragen.

2. Wist u dat…: De telefoon het meest geclaimde artikel op de reisverzekering is?

Op de reisverzekering worden veel verschillende artikelen geclaimd. Maar welke artikelen zijn het populairst? Zie onderstaand de top 5:

  1. Telefoon
  2. Bril/zonnebril
  3. Camera
  4. Oortjes
  5. E-Reader

Jordan-P

Plaats een reactie