Je hebt van die vrienden die je eigenlijk op alle sociale media zou willen blokkeren. Niet omdat je ze niet mag, maar omdat hun foto’s altijd een enorm gevoel van jaloezie opwekken. Voor mij is Tim Vanhoutteghem zo iemand. Toen deze skiër nog in het Franse La Plagne woonde viel het allemaal wel mee, maar nu hij in het noorden van Noorwegen woont durf ik zijn posts op Instagram en Facebook amper te openen. Dan is het weer kajakken met walvissen, dan is het het Noorderlicht en nu kwam hij live met foto’s van heerlijke poeder, en dat op 24 september. Ik laat jullie graag meegenieten van zijn beelden, maar ik waarschuw wel meteen. De kans op een enorm gevoel van jaloezie is het risico!

Noord-Noorwegen

Tim woonde tot voor kort de helft van het jaar in België en de andere helft in La Plagne waar hij op zijn vrije dagen de steile couloirs van dit skigebied afskiede. Maar sinds 2 jaar woont hij vlakbij Tromsø in het noorden van Noorwegen (lees er hier meer over). Zijn ski-avonturen zijn er niet minder op geworden, integendeel. Uit zijn foto’s en filmpjes blijkt dat het er geweldig mooi is. Hij heeft daar een reisbureautje opgericht voor avontuurlijke reizen. In de zomer kajakken en in de winter skiën.

Eerst met de boot
Eerst met de boot

Niet de meest standaard manier om bij je skigebied te komen ;-)
Niet de meest standaard manier om bij je skigebied te komen ;-)

Nu al toeren

Zo dicht bij de Poolcirkel is het niet gek dat de winter daar wat eerder op de deur klopt dan in de Alpen. Zo staat Tim de laatste jaren altijd wel rond begin oktober op de ski’s. Maar dit jaar is het wel heel vroeg. Natuurlijk is dat met toerski’s, maar wat een avontuur. Eerst met de boot, daarna hiken, om daarna de toerski’s onder te klikken om mooie bergen te beklimmen en een couloir vol poeder te vinden. En dat alles in een, wat mij betreft, ongelooflijk mooie omgeving! Vroeger, belde Tim mij altijd aan het begin van het seizoen om samen met mij in Zuid Franse Alpen te skiën, want toen kreeg ik hem jaloers, nu zijn de rollen omgedraaid. Misschien moet ik toch snel eens kijken of ik niet een reisje kan boeken om samen met Tim wat mooie bergen af te skiën.

Omhoog toeren, en wat een uitzicht
Omhoog toeren, en wat een uitzicht

Wat is Noorwegen toch mooi
Wat is Noorwegen toch mooi

Poederbeelden begin september....
Poederbeelden begin september....

Poeder in een ongekend mooi landschap
Poeder in een ongekend mooi landschap

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk🤨🙂

Wat mij ook erg opvalt is de mega scherpe sneeuwgrens. Zo scherp zie ik ze in de Alpen eigenlijk nooit. Het lijkt er wel op dat hij op een oud sneeuwveld aan het skiën is waar een laagje vers op ligt.

Born to Ride

@matthias123 zeker in het begin van het seizoen hebben wij die hier ook weleens zo scherp. Dat oude sneeuwveld ga ik eens vragen…

Click. Click. Peace

Prachtige beelden! Een hele hike, maar dan heb je ook een geweldige run! Overigens is het volgens mij verder overal nog wat te warm (ook nog erg vroeg voor t seizoen). Een vriend van mij woont in midden Noorwegen, maar daar is het gewoon zacht en herfst.

Oh heerlijk ik kan de sneeuw hier al wel uit de lucht kijken, helaas is het nog regen beneden.
Mooie foto’s.

Dienten Die Alte schule

Wat een verdraaid knappe shoot! Drone shoots maken het gevoel van beleving alleen maar groter.
En de muziek score klopt helemaal. De combinatie van dit sneeuw avontuur en het maken van dit filmpje is twee keer genieten.
Complimenten voor de makers!

HarleySnowball

teringlijer, ik mag hem voor geen meter…

van pure jaloezie :D

Disturbing the peace since 1975

Lekker hoor!!

Ik stond 2 weken geleden nog een ochtendje op de skies, Hintertuxer gletcher!! kon van 3250m naar het tuxener fernhaus 2660m skien, en het was heerlijk😍. !undefined

https://cdn.wintersport.nl/forum/24/9cec5f9ff87988e3358cebb6...
https://cdn.wintersport.nl/forum/24/dae77016822be9b7631a5d00...
https://cdn.wintersport.nl/forum/24/377f126c26aee6831f087e80...
https://cdn.wintersport.nl/forum/24/e5ba8a975370e0a4a472c0be...
https://cdn.wintersport.nl/forum/24/3cf5423e2c1dd5681f05c8ef...

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie