Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

De winterspelen voor volwassen amateursporters komen naar Innsbruck

Jordan-P op 26 september 2019· geen reacties

Olympia feeling voor iedereen!

Van 10 t/m 19 januari 2020 is Innsbruck gastheer van de derde Winter World Masters Games. De WWMG bieden hobby atleten vanaf 30 jaar de unieke mogelijkheid om aan deze winterspelen voor volwassenen deel te nemen. In totaal zullen meer dan 3.000 atleten uit de hele wereld naar Innsbruck komen en onder het motto “Spirit together” in 12 disciplines om medailles strijden. Het sportieve programma bestaat uit alpine skiën, skispringen en Noordse combinatie, ski-bergbeklimmen, biatlon, langlaufen, ski oriënteringswedstrijd, kunstschaatsen, langebaanschaatsen, short track, ijshockey en curling.

Iedereen kan meedoen

De WWMG zijn geen evenement voor elite sporters maar staan open voor elk prestatieniveau. Of je nu hobbysporter bent of ambitieuze amateur, het enige criterium is de minimum leeftijd. Dit veelzijdige sportfestival biedt tien dagen Olympia feeling met wedstrijden op hoog niveau en moderne sportinstallaties te midden van een prachtig berglandschap.

Schrijf je in als atleet

Wil je onderdeel van dit unieke wintersportspektakel zijn? Op de website van WWMG vind je naast alle inlichtingen over de team- en individuele sporten ook alles over de WWMG 2020. Je kunt je tot begin november registreren. Meer dan 1.800 sporters uit 50 landen staan al ingeschreven.

Meer dan sport

Het veelzijdige sportfestival met Olympia feeling biedt natuurlijk ook gelegenheid voor gezelligheid. De belangrijkste plaats hiervoor is het Masters Village in de Maria-Theresien-Straße. Hier vind je het sociale trefpunt voor atleten, vrienden, gasten en locals. Naast de plechtige huldigingen van de winnaars worden hier dagelijks tal van attracties alsmede culturele en culinaire highlights geboden. De aftrap voor dit evenement is de sfeervolle openingsceremonie met de intocht van alle deelnemers op zaterdag 11 januari 2020 om 18.00 uur.

©Christof Lackner

Host City Innsbruck

Innsbruck ligt midden in het hart van de Alpen en straalt als vakantiebestemming een bijzondere charme uit. In de steegjes met hun rijke geschiedenis en de pittoreske oude binnenstad met een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen is het heerlijk flaneren. Het Huis met het Gouden Dak in het centrum van de oude binnenstad, en de keizerlijke Hofburg behoren tot de bekendste bezienswaardigheden. Naast zijn toeristische aantrekkingskracht kan Innsbruck op een facettenrijk sportverleden terugkijken. Reeds drie maal brandde het Olympische vuur op de Bergisel, waardoor Innsbruck zich een Olympische recordstad mag noemen.

Zie je jezelf niet als atleet maar wil je wel betrokken zijn?

Zorg dan dat je erbij bent als vrijwilliger. Als WWMG vrijwilliger krijg je de kans om een unieke blik achter de coulissen van een groot sportevenement te werpen, nieuwe mensen te ontmoeten en deel van het ‘Volunteer Team Tirol’ te worden. Lijkt dit je wat? Meld je aan >>

Meer informatie

Meer informatie vind je op de Facebook van WWMG en op YouTube. De WWMG Facebook groepen bieden atleten een platform om informatie over hun sport en de WWMG 2020 met elkaar te delen. De WWMG-folder staat boordevol interessante weetjes. Meer informatie vind je bovendien online op www.innsbruck2020.com. Als je bijzondere vragen hebt stuur dan een email naar welcome@innsbruck2020.com.

Jordan-P

Plaats een reactie