Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

We trappen dit seizoen af in een populair skigebied in het Oostenrijkse Tirol: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Het skigebied telt inmiddels 109 kilometer aan pistes, maar het voelt veel groter aan. De verbinding tussen de twee gebieden voelen zeer natuurlijk en je vindt in het gebied veel leuke activiteiten zoals mooie funslopes, alpine coasters, rodelbanen en fijne lange afdalingen.

Van Alpbachtal naar Wildschönau

Tijdens het tweede seizoen van de Snow Show nemen Kristy, René en Arjen je mee op reis naar de mooiste en leukste skigebieden van de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

We starten in het gebied van Alpbach en lunchen daar een van de mooiste hutten. Het weer zat niet erg mee, maar met een bezoek aan een brouwerij en misschien wel het mooiste dorp van Europa werd het toch nog een goede dag. Gelukkig brak de zon de volgende dag door en konden we het deel van het Wildschönau in de zon verkennen. Dat betekende gas geven op brede, rode pistes. Aangezien het de dag ervoor behoorlijk gesneeuwd had konden we ook nog even de poeder in! 's Middags werd René nog even op z’n plek gezet bij het rodelen en werd er nog flink geknald op de rustige pistes van de Markbachjoch!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Nelis6 oktober 2019 · 09:12

Het is net Netflix zo met die S2:E1. Met de Snowshow weet je dat het wintersportseizoen echt voor de deur staat!

Bedankt voor de leuke impressie. Het gebied stond al een tijdje op mijn lijstje “gebieden om naartoe te gaan met familie” en is nu flink gestegen op de lijst!

Bergen + Sneeuw = ❤
Quick6 oktober 2019 · 10:15

Vorig jaar een dagje geweest met helaas niet optimaal weer. Moet nog maar eens terug, maar vond de pistes erg lekker. Fijne hellingsgraad om lekker naar beneden te knallen. En Alpbach is inderdaad een plaatje!

Mr. Slow
Bernard886 oktober 2019 · 10:30

Afgelopen 2 seizoenen een week in dit gebied geweest. Het is er fantastisch. Alpbach is zo mooi en authentiek.

Komend seizoen gaan we ergens anders heen, maar we zullen er in de toekomst zeker terugkomen.

Userd6 oktober 2019 · 11:03

Kijkt lekker weg idd, niet zo’n popi reclamespotje 👍
Gebied staat ook hier op de lijst

HvD6 oktober 2019 · 11:49

Lijkt me leuk, Alpbachtal! In welk dorp kun je dan het beste zitten? Alpbach? Maar daar lijkt geen dalafdaling en lift in het dorp. Dan moet je altijd met de auto of skibus. En hoe vind je makkelijk een accomodatie? Aanbod via de site van de vvv lijkt beperkt. Maar misschien komt dat doordat ik alleen voor de voorjaarsvakantie kijk.

HvD6 oktober 2019 · 11:55

@Nelis: welke grbieden staan ernog meer op jou lijstje ‘om met de familie naar toe te gaan’? Ben op zoek naar wat tips/ideeen.

Quick6 oktober 2019 · 11:55

@HvD Ik zou in Auffach gaan zitten. Kun je ook nog een uitstapje maken naar Niederau, en SkiWelt is ook niet zo ver vanaf daar.

Mr. Slow
CJAHulskamp6 oktober 2019 · 20:50

4 dagen Auffach gedaan met 8 mannen en deze vonden het erg leuk skigebied. Ondanks dat ze mopperde toen ik het boekte 😉

May the ski force be with you !!
Matthieu6 oktober 2019 · 22:56

Hotel zur Post in Alpbach heeft prima deals voor een short break. Het tripje naar Niederau is met een stukje in de bus echt de moeite waard. De skiroute naar Thierbach kan een ijzig pad zijn maar bij goede condities kun je door de weilanden verder naar Mühltal afdalen en dan de bus weer pakken. Hoef je niet met het rondrit treintje;)

pfff.... hoe lang nog.....⛷
Elly37 oktober 2019 · 23:21

Leuke presentatie weer, ziet er goed uit daar, zo kom je weer helemaal in de wintermodus.

Dienten Die Alte schule
Forza7 oktober 2019 · 23:54

Leuk filmpje weer, dame en heren! Het gebied is de afgelopen 25 jaar duidelijk flink veranderd dus ik moet weer eens die kant op.
Dank trouwens dat ik nu, begin oktober, helemaal in de wintersportsferen zit! Mooie timing :-)

maik1008 oktober 2019 · 11:38

@HvD Inneralpbach is de meest centrale locatie binnen het skigebied zelf. Hebben we zelf ook een keer gezeten, met twee liften kan je beide kanten op.
Mocht je willen combineren met andere dichtbij gelegen skigebieden, is Auffach, maar vooral Niederau veel dichterbij bijv. Skiwelt.

...ski-addict...
Renemoderator8 oktober 2019 · 11:58

@HvD Inneralpbach is de meest centrale locatie binnen het skigebied zelf. Hebben we zelf ook een keer gezeten, met twee liften kan je beide kanten op.

maik100 op 8 okt 2019 11:38

Meest centraal, maar niet perse de meest gezellige locatie. Heel veel te doen is er daar onder niet. Ik heb voor m’n vakantie herkansing in ieder geval geboekt in Alpbach na de korte ervaring van de opnames. Ja je bent in de ochtend heel even onderweg naar de lift, maar zit dan toch liever in een fijn en ietswat levendig dorp dan snel bij de lift waar niet veel te doen is.

Don't panic, you will always have your towel...
mwjanssen8 oktober 2019 · 13:01

eens met Rene, Alpach is leuker dorp maar om nou te zeggen dat het er bruist is ook wat overdreven. Wel een heel mooi dorpje. Wij pakte veelal s’ochtends de skibus (of de auto) en dan naar de lift van Alpbach (en niet Inneralpbach). Was iets dichterbij en parkeren was er goed en redelijk snel boven. Dan kun je de heerlijke rode 47 piste naar InnerAlpach pakken (aanrader!). Wij zijn er met onze kinderen 2 jaar geweest en het is echt een hele leuke plek om te skieen. Onderkomen boekte ik altijd via lokale VVV.

MW Janssen
Renemoderator8 oktober 2019 · 14:57

eens met Rene, Alpach is leuker dorp maar om nou te zeggen dat het er bruist is ook wat overdreven.

mwjanssen op 8 okt 2019 13:01

Ik koos mijn woorden al voorzichtig met “ietswat levendig dorp”, bruisend is het zeker niet, maar er is meer te doen dan in Inner Alpbach. ;-) Dank voor de tip over de lift trouwens, ik zou blind naar Inner Alpbach zijn gereden!

Don't panic, you will always have your towel...

Plaats een reactie