Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Eggental in het Italiaanse Zuid-Tirol is een voor veel wintersporters nog onbekend gebied. In dit fijne dal liggen twee skigebieden: Carezza en Obereggen. Kristy en René ontdekken deze twee skigebieden in deze Italiaanse aflevering van de SnowShow in de prachtige Dolomieten.

Eggental

Tijdens het tweede seizoen van de SnowShow nemen Kristy, René en Arjen je mee op reis naar de mooiste en leukste skigebieden van de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

Het was eind maart en dus behoorlijk laat in het seizoen, maar dat maakt in Italië eigenlijk niet veel uit. De pistes lagen er werkelijk fantastisch bij en worden geweldig geprepareerd. Carezza Ski is een ideaal gebied voor families, met diverse kinderlanden en funslopes. Ook liggen de makkelijke afdalingen in het dal, terwijl de meer uitdagende afdalingen juist wat hoger op de berg te vinden zijn. De uitzichten in de Dolomieten zijn natuurlijk geweldig en dat geldt ook voor de plekken waar je kunt lunchen. Iets verderop ligt het skigebied van Obereggen, aan de voet van de Latemar groep. Ook dit is een behoorlijk compleet skigebied, waar je eigenlijk continue wordt afgeleid door de schoonheid van de Dolomieten. Oh en René probeerde nog een keer mij te verslaan met rodelen. En we weten allemaal hoe dat af zal lopen!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

niekniek3 november 2019 · 07:42

Leuk om weer terug te zien😀
In Carezza ben ik begonnen met het zitskiën🙌

Nelis3 november 2019 · 08:15

Met mijn zoontje van vier zitten kijken. We gaan dit jaar voor het eerst naar de Alpen. Hij vind het mooi al die sneeuw en werd helemaal enthousiast. Vooral van de slee 🛷 op het eind. Zag eruit als een prachtig mooi gebied! En wij gaan dit jaar ook eind maart. Nu al zin in voorjaars skiën!

Bergen + Sneeuw = ❤
Roy833 november 2019 · 08:39

Leuke show weer! Ik was er vorig jaar in de derde week van maart en inderdaad, de omstandigheden waren gewoon nog heel goed.

De pistekilometers zijn echter zwaar overdreven, Carezza heb je, zonder hard te skiën, echt voor de lunch helemaal gezien. Da’s niet erg, want de pistes bij Laurin, Pra di Tori en Paolina kan je prima vaak doen, zeker omdat er om drie uur nog ribbels in zitten. Het is daar echt heel, heel rustig. Carezza heeft wel enorm te leiden gehad onder de storm van november ‘18, waardoor het wel iets minder mooi is nu.

Latemar/Obereggen is groter, maar nooit 80km. Wel drukker (het drukste in de regio), maar nog steeds eigenlijk geen wachttijden. Heerlijk uitgestrekt, veel afwisseling, erg leuk!

Als je in Predazzo, Moena of ergens in Val di Fassa zit moet je vooral ook nog Alpe Lusia, San Pellegrino, San Martino di Castrozza, Passo Rolle, Alpe Cermis en de gebieden van Val di Fassa meepakken. Dat allemaal is niet helemaal gelukt, dus ik ga dit jaar weer terug :).

Val di Fassa is ook in de zomer heel leuk. Supermooie wandelingen en als hoogtepunt de Vie Feratta naar Rotwand, boven bij de Paolinalift.

Wannabe Dolomietenkenner...
ThomJ3 november 2019 · 09:20

Jullie hebben sinds de laatste snowshow best wel wat op de piste gestaan lijkt het. Lekker voorjaarskleurtje allebei.

De snowshow is echt verschrikkelijk. Jullie bezorgen me meer nieuwe plannen voor tripjes dan ik per seizoen kan doen. :D

Userd3 november 2019 · 09:56

Zo, 2e gebied voor komend seizoen in de pocket. Dit hadden jullie eerder moeten doen 👍

Userd3 november 2019 · 10:38

@roy83,
“Als je in Predazzo, Moena of ergens in Val di Fassa zit moet je vooral ook nog Alpe Lusia, San Pellegrino, San Martino di Castrozza, Passo Rolle, Alpe Cermis en de gebieden van Val di Fassa meepakken. Dat allemaal is niet helemaal gelukt, dus ik ga dit jaar weer terug 😃.”

Heb je een tip voor een geschikte uitvalsbasis?

GiGi3 november 2019 · 10:46

Heb je een tip voor een geschikte uitvalsbasis?

Userd op 3 nov 2019 10:38

Ik weet dat je het niet aan mij vroeg, maar toch…
Moena is een leuk stadje en een perfecte uitvalsbasis voor het hele Fassa-dal én San Pellegrino en Civetta. Wil je ook de meer zuidelijk gelegen gebieden van Passo Rolle en San Martino bezoeken, dan zit je daarvoor in Predazzo iets gunstiger. Maar dat kan je ook allemaal zelf zien op bijvoorbeeld Google Maps.

Userd3 november 2019 · 10:51

Thx @gigi, ervaring werkt vaak beter dan maps en @roy83 heeft kennelijk zeer recente info.

GiGi3 november 2019 · 10:53

Ik spreek ook uit ervaring. En die is meen ik even recent als die van @Roy83 (zelfde week in maart dat wij daar waren). Niet dat het uitmaakt…

Userd3 november 2019 · 11:07

Ik spreek ook uit ervaring. En die is meen ik even recent als die van @Roy83 (zelfde week in maart dat wij daar waren). Niet dat het uitmaakt…

GiGi op 3 nov 2019 10:53

Prima toch, voel je vrij om zoveel mogelijk info te delen dan.

Roko3 november 2019 · 11:39

Heerlijk die snowshows, maar vooral duimpjes omhoog voor het Bredase accent van @Kristy 👍😉

Uitrusten doe je maar in de lift.
Roy833 november 2019 · 11:55

@gigi was er inderdaad in dezelfde week, dus die info is even recent :). Ik zat in Moena (en zit daar dit jaar weer). Ik zat al aan de kant van Predazzo, waardoor het voor mij 10 minuten extra was naar Passo Rolle en San Martino. Die laatste was denk ik drie kwartier rijden, over een mooie bergweg.

Alpe Lusia was een paar minuutjes rijden, net als Vigo di Fassa. San Pellegrino een kwartiertje, Carezza 25 minuten ofzo. Campitello (en daarmee SR) 20 minuten.

Moena en Predazzo ligt 10 minuten uit elkaar, dat maakt dus niet zoveel uit. Aan de andere kant zou Canazei ook kunnen, als je wat meer of vaker de SR gebieden wil doen. Ik zou niet in Nova Levante oid gaan zitten, dan moet je elke keer de pas weer over naar een ander gebied.

Voor mij zat de charme in de rust, elke dag een ander gebied en elk gebied is ook anders. Latemar/Obereggen vond ik denk ik het allermooist, samen met San Pellegrino.

Wij hadden de Valle Silver pas, waarmee je niet naar de SR gebieden kon (behalve val di Fassa) en dat beviel goed. Komend seizoen willen we misschien een dagje Val Gardena doen, dan wordt het alsnog de dolomiti Superski pas.

Veel verslagen van mij en de groep van @gigi zijn ook wel in het dolomiti topic te vinden.

Wannabe Dolomietenkenner...
Userd3 november 2019 · 12:17

SR ken ik wel, die kan wel overgeslagen worden. Ik ga even op zoek naar je verslagen, thx

Renemoderator3 november 2019 · 12:21

Jullie hebben sinds de laatste snowshow best wel wat op de piste gestaan lijkt het. Lekker voorjaarskleurtje allebei.

ThomJ op 3 nov 2019 09:20

Goed gespot, we hadden er al een weekje Südtirol op zitten voor de opnames van deze Snow Show, meer daarover in het nieuwe magazine (en okay, er zijn al 2 video’s van verschenen hier) ;)

Don't panic, you will always have your towel...
Roy833 november 2019 · 12:28

SR ken ik wel, die kan wel overgeslagen worden. Ik ga even op zoek naar je verslagen, thx

Userd op 3 nov 2019 12:17

Kijk anders ook ff bij de reviews van die gebieden. Maar sowieso, goed idee om een soortgelijke reis te maken :).

Wannabe Dolomietenkenner...
GiGi3 november 2019 · 12:32

@UserD en inderdaad: overal op de lijn Canazei-Predazzo kan je prima verblijven als het gaat om reistijd/toegangelijkheid van al die gebieden. Het ligt allemaal vrij dicht bij elkaar.
Wel is het zo dat in Moena, Predazzo en Canazei best wat te doen is, Pozza en Campitello iets minder. Gehuchten als Forno, Mazzin of Soraga zijn ook echt gehuchten. Er is wel een pizzeria en een kleine supermarkt (hoewel: in Forno niet, dan moet je naar Predazzo), maar dat is het dan ook. Voordeel: wel heel betaalbaar verblijf te vinden in die plaatsen.

Helmert3 november 2019 · 16:15

Vorig jaar in Bellamonte gezeten (iets boven predazzo) in de week van kerst. Prachtige regio. Heerlijk rustig op de pistes. Vrijwel geen natuursneeuw maar toch super geprepareerde pistes en alles open. We zijn in Latemar, Alpe Lucia en nog een dagje SR. Allemaal erg goed aan te rijden!

Nelis3 november 2019 · 19:15

Heerlijk die snowshows, maar vooral duimpjes omhoog voor het Bredase accent van @Kristy 👍😉

Roko op 3 nov 2019 11:39

Ik durf het bijna niet te vragen. Maar Breda heeft een eigen accent? Is dat heel anders dan Brabants? (Ik kom uit Groningen dus voor mij klinkt alles met een zachte G anders 😉)

Bergen + Sneeuw = ❤
Chonn4 november 2019 · 07:37

Bedankt voor de mooie uitgebreide video’s. Alleen is mijn vraag, hoe druk zijn deze gebieden tijdens de schoolvakanties?

Atomic Redster XTI / Fischer RC4 Worldcup SC / Völkl Racetiger Speedwall GS UVO
Roy834 november 2019 · 08:11

Ik heb daar geen ervaring mee, maar ik weet zeker dat het een stuk rustiger is dan de bekende Oostenrijkse gebieden. Ik denk dat de SR gebieden, en dan met name Alta Badia en Val Gardena inmiddels erg druk zijn tijdens de vakanties, en hoe verder weg je gaat, hoe rustiger het wordt.

Ik denk dat Latemar/Obereggen het drukste van de regio is. Ik kan me voorstellen dat je in Carezza, Passo Rolle en San Martino zelfs in de vakanties praktisch geen wachttijden hebt. Ik denk dat je overigens meer met de Poolse en Tsjechische vakanties rekening moet houden dan met de Nederlandse.

Bij een aantal mensen hier zijn de gebieden populair maar:

  • touroperators bieden het niet aan
  • het is best een stukje verder rijden
  • niemand spreekt Nederlands
  • je hebt wat meer tolkosten en de skipas is niet goedkoop
  • er is geen echte Nederlandse of Duitse apresski
  • je moet vaak even met de auto of skibus

En zo zijn er vast nog meer redenen waarom het er vast altijd rustiger zal zijn dan Tirol etc.

Wannabe Dolomietenkenner...
Bram_DC4 november 2019 · 09:47

@Chonn Dat hangt er vanaf welke schoolvakanties. De Belgische vallen samen met de Italiaanse en dan is het er zéér druk!

Chonn4 november 2019 · 09:50

@Bram_DC dus vooral letten op de Italiaanse en Belgische schoolvakanties (voorjaar / carnaval en kerstvakantie bedoel ik)

Atomic Redster XTI / Fischer RC4 Worldcup SC / Völkl Racetiger Speedwall GS UVO
Roy834 november 2019 · 10:10

En de poolse/Tsjechische.

Wannabe Dolomietenkenner...
C464 november 2019 · 11:23

Bij de italianen klopt het totale plaatje; hele goede (kunst)sneeuw, gastronomie, prijzen…Het voelt vaak allemaal heel gemoedelijk en minder industrieel aan. Grote nadeel voor de meeste mensen is dat het natuurlijk wat verder rijden is. Maar het is het wel zeker waard als je van skiën in mooie natuur houdt.

CJAHulskamp4 november 2019 · 13:20

Vorig jaar in Bellamonte gezeten (iets boven predazzo) in de week van kerst. Prachtige regio. Heerlijk rustig op de pistes. Vrijwel geen natuursneeuw maar toch super geprepareerde pistes en alles open. We zijn in Latemar, Alpe Lucia en nog een dagje SR. Allemaal erg goed aan te rijden!

Helmert op 3 nov 2019 16:15

Was ook mijn uitvalsbasis in de kerst 2 jaar geleden. Bakken met sneeuw toen.

May the ski force be with you !!
Elly34 november 2019 · 15:37

Heerlijke video weer Kristy en Rene, druilerig weertje hier dus wat doe je dan, nieuwe snow show kijken. Weer top gedaan. Af tellen naar 7 dec ;)

Dienten Die Alte schule

Plaats een reactie