Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Holland Cup Noords update

Jordan-P op 01 oktober 2019· geen reacties


HCN is een begrip aan het worden en vandaar alleen de afkorting! Na een verrassend snel startjaar in 2018 was er al een eerste uitreiking van de HCN 2018 en dat vond plaats op een heel mooi en toepasselijk podium; bij de start van het Noords festival in Januari 2019 in St Ulrich.

Puntentelling

Vorig jaar hebben er totaal 154 deelnemers meegedaan aan een of meerdere wedstrijden. En omdat we regelmatig vragen krijgen hoe de puntentelling werkt verwijzen we hier naar het reglement (noordsesporten.nl). Het belangrijkste aspect van het HCN-klassement wat weleens vragen oproept benoemen we hier. Zowel kwantiteit als kwaliteit spelen een rol bij de HCN. Aangezien het duursporten betreft proberen we langlauf-geïnteresseerden te enthousiasmeren om over het hele kalenderjaar deel te nemen aan langlauf en/of rolski gerelateerde wedstrijden. Dit betekent dat zowel het aantal deelnames als de puntentelling een rol spelen. Tot 5 deelnames speelt namelijk het aantal deelnames de hoofdrol, daarna het aantal punten. Ofwel iemand met 60 punten op 5 deelnames staat hoger in het klassement dan iemand met 65 punten en 4 deelnames. Echter doet de laatste mee aan een vijfde HCN-wedstrijd en haalt hij/zij geen punten (bij voordbeeld laatste plaats) dan gaat hij/zij de persoon met 60 punten voorbij in het klassement.

Het klassement

Dit jaar staan in de klassement-lijst al 175 deelnemers en we hebben nog 3 wedstrijden in 2019 die meetellen voor de HCN. Dat is de Bergzicht klassiek wedstrijd van SLT (klassieke rolski wedstrijd) op 10 november in Woudenberg, de Bedafloppet in Uden op 16 november en de Wintertriatlon (met langlauf op de kunst-loipe) in Gouda op 14 december. Zeker voor degenen die dit jaar pas aan 2, 3, of 4 HCN-evenementen hebben meegedaan, is het dus nog steeds mogelijk om toch nog 5 keer deel te nemen aan een HCN-wedstrijd en hoog te eindigen in het klassement van 2019.

Planning komend jaar

Voor 2020 staan weer een gelijk aantal wedstrijden op het programma. Voor degene die het NK/noords festival in St. Ulrich (met 3 HCN-wedstrijden in een week!) willen combineren met de wintertriatlon op de Weissensee (26 januari) is dat dit jaar goed mogelijk. Vorig jaar was de triatlon nog een dag na het NK 25 km. Dit jaar is de wintertriatlon in het weekend van de start van het Noords festival; ofwel er zitten een aantal dagen tussen deze wedstrijd en de eerste NK-wedstrijd op 29 januari (zie de agenda op noordsesporten.nl.

Nederlandse Ski Vereniging

Tot slot is het nog belangrijk te memoreren dat ook de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) de HCN een warm hart toedraagt. Dat betekent dat de NSkiV ondersteunt waar mogelijk en dat zullen jullie dit jaar terug kunnen zien in de professionalisering van de HCN en de NK-wedstrijden. Hierbij moet je denken aan sterk verbeterde elektronische tijdwaarneming, snelle en betere verwerking ter plekke en registratie van wedstrijden en atleten op de NSkiV site.

Namens de HCN-commissie (Martin Leijn, Edward Jacobs en Jos Verest) wensen we jullie een mooie klassering in het HCN-klassement van 2019 toe en een nog betere in 2020!

Jordan-P

Plaats een reactie