BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Verandering van spijs in het Pillerseetal

Verandering van spijs in het Pillerseetal

gesponsord
Geplaatst op 7 oktober 2019

Genietmomenten in de winter
Genietmomenten in de winter

Wintersport is zoveel meer dan alleen maar tussen de pistepaaltjes door naar beneden skiën. Steeds meer wintersporters genieten van een echte wintervakantie in plaats van een pure skivakantie. In het Pillerseetal ben je voor zo'n heerlijke wintervakantie op het juiste adres. Hier zijn geweldige activiteiten mogelijk. Wij hebben vijf activiteiten die je zeker moet doen als je in het Pillerseetal bent voor je op een rijtje gezet!

Rodelen

Rodelen is misschien wel de meest besproken wintersport na skiën en boarden. Want wat een plezier en verhalen levert dit altijd op. Samen met je familie of een groep vrienden overdag of in het donker van een rodelbaan afglijden is een recept voor veel plezier. Met vier rodelbanen die alle vier in het donker verlicht zijn kun je hier je plezier niet op! Een ding weten we zeker:nNa je rodelafdaling wil je maar één ding en dat is 'nog een keer'!

Rodelen
Rodelen

Schaatsen

Schaatsen is in Nederland natuurlijk wintersport nummer 1. Maar helaas willen de meren de laatste jaren niet altijd meer dichtvriezen. In het Pillerseetal is goed, mooi, zwart ijs een garantie. Elke winter is het raak. Dus als jij liever je schaatsen onderbindt dan een paar ski's dan zit je hier helemaal goed. Trouwens, een mooie schaatstocht hoeft een heerlijke skivakantie niet in de weg te staan. Waarom niet gewoon allebei? Heb je je schaatsen niet mee? Dan kun je deze natuurlijk bij de schaatbanen huren!

Curling (ijsstokschieten)

Curling wordt al eeuwen gespeeld in het Pillerseetal en is een echte volkssport. Twee teams ("moarschaften") proberen daarbij hun ijsstokken vanaf de "standritze" (sta-mat) zo dicht mogelijk bij een houten blokje ("Hasei") te schieten. Als gast krijgt u zelden zo´n goede gelegenheid in de Tiroolse ziel te kijken als tijdens het ijsstokschieten. Het kijken en meeluisteren kan, als je het Tirools verstaat, hoogst vermakelijk zijn. Het meest interessant is natuurlijk als je deze sport zelf eens op een van de ijsstokbanen in Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee en Waidring uitprobeert. Eens wat anders als après-ski bezigheid!

Geweldige witte wandelwegen door het Pillerseetal
Geweldige witte wandelwegen door het Pillerseetal

Arrensleeritten

Er is geen romantischere manier om het Pillerseetal te ontdekken dan met een arrenslee. Niets laat zich vergelijken met een klassieke arrensleerit door de sneeuw. Zeker als het net gesneeuwd heeft is zo'n tocht betoverend mooi. Laat je meenemen op deze buitengewone reis door de idyllische bergwereld van de Kitzbüheler Alpen.

Winterwandelen

Met meer dan 100 kilometer aan geprepareerde winterwandelwegen heb je in het Pillerseetal genoeg mogelijkheden voor een lange wandelvakantie. De interactieve wandelkaart van het gebied maakt de planning van een mooie wandeltocht heel eenvoudig. Je hebt de keuze uit verschillende moeilijkheidsgradaties. Wandelen is een heerlijke manier om van de stille natuur te genieten. Ideaal als je een dagje niet op de pistes wilt staan of voor vakantiegenoten die liever wandelen dan skiën. De schone, glasheldere berglucht en de knisperende sneeuw onder je voeten werkt verslavend. Je bent gewaarschuwd!