BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Fantastisch skiplezier in Ski amadé

Fantastisch skiplezier in Ski amadé

gesponsord
Geplaatst op 7 oktober 2019

Oostenrijk is het populairste skiland van de Alpen! In Oostenrijk is Ski amadé het grootste samenwerkingsverband van skigebieden. Dat betekent dat je hier letterlijk te maken hebt met onbegrensd skiplezier. Ski amadé strekt zich uit van het Salzburgerland tot aan Steiermark. Met één skipas kun je je hart ophalen in maar liefst vijf geweldige skiregio's. Te weten Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en Grossarltal. In totaal is dat 760 kilometer aan pistes. Laten we het zo stellen: één vakantie is niet genoeg! Hier kom je zeker terug!

Kunstsneeuw voor 90% van de pistes

760 kilometer aan pistes is enorm! Maar je hebt weinig aan zoveel pistes mocht moeder natuur het af laten weten. Gelukkig gebeurt dat zelden. Maar als Vrouw Holle een steuntje in de rug nodig heeft aan het begin of het einde van het seizoen kan maar liefst 90% van de pistes met kunstsneeuw worden bedekt. Dit betekent dat je hier zeker bent van goede, strakke pistes!

Ski amadé Guide app, nu met 'friend finder'

Met de helemaal ge-update Ski amadé app kun je perfect je tochten plannen en zien waar je bent. Dankzij goede 3D-kaarten is oriënteren zeer eenvoudig. Voor komend seizoen is het ook mogelijk om precies te zien waar je vrienden, als ze dezelfde app gebruiken, in het gebied zijn; Zo kun je elkaar snel en eenvoudig terugvinden! Een superhandige tool!

Geweldige snowparks

We kunnen er niet omheen. Freestyle is hot! Natuurlijk voor doorgewinterde freeestylers maar ook voor jongeren (of die zich jong voelen) die een keer een sprongetje willen wagen. In Ski amadé zit je wat snowparks betreft op de goede plek. Hou je vast: 10 snowparks, 13 funslopes en een heleboel freeride routes, ook hierin is Ski amadé ongekend groots! Elk jaar worden er heel wat evenementen en clinics georganiseerd zoals de Girls Days voor jonge dames die van het freeriden of freestylen (snowboard en ski's) willen proeven.

Snel op de plaats van bestemming

Alle wegen leiden naar Ski amadé. Of je nu met de auto (ca. 9 uur), trein of het vliegtuig komt. De verschillende skioorden van de in totaal vijf regio‘s zijn allemaal binnen ca. 30 tot 60 minuten vanuit Salzburg via de A10 Tauernautobahn te bereiken. Via www.skiamade.com/travelling kunnen de luchthaventransfers heel makkelijk vooraf worden geboekt. Zo zit je in no-time in dit enorme gebied!