BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Kom naar de echte winter in Lapland

Kom naar de echte winter in Lapland

gesponsord
Geplaatst op 16 oktober 2019

Het skigebied Ylläs
Het skigebied Ylläs
Als je op zoek bent naar de perfecte bestemming voor een echte wintervakantie dan zit je in Lapland helemaal goed! In Lapland kun je geweldig skiën op perfecte sneeuw in onder andere de skigebieden van Levi en Ylläs, maar je zou dit gebied tekort doen als we het alleen over de skipistes hebben. Hier is zoveel meer te beleven. Denk aan huskysledetochten, langlaufen en wie droomt er niet van om een keer in het echt het Noorderlicht te zien?

Absoluut sneeuwzeker

Door de noordelijke ligging is Lapland extreem sneeuwzeker. Hier ligt elk jaar een bak met sneeuw. Er valt niet alleen genoeg sneeuw, de sneeuw blijft dankzij de flinke kou ook nog eens ontzettend goed. Laat je trouwens niet afschrikken door deze kou, ter plekke kun je echte poolkleding lenen of huren en daarmee heb je het nooit te koud! Voor veel mensen voldoet gewone skikleding ook trouwens. Zeker als je heerlijk aan het knallen bent op de strakke pistes van bijvoorbeeld Levi, een voor Finse begrippen groot skigebied met 39 kilometer aan pistes, met een paar mooie rode en zwarte (Worldcup) afdalingen! Maar niet alleen in Levi is het heerlijk skiën, Ylläs is nog een maatje groter met 55 kilometer aan pistes. De 718 meter hoge berg waar alle pistes zich op bevinden torent hoog boven het winterlandschap uit. Langs twee kanten van de berg heb je afdalingen en de pistes zijn in vergelijking tot de Alpen nogal breed doordat er weinig bomen staan. Heerlijk carven dus!

Genieten van een hondesledetocht!
Genieten van een hondesledetocht!

Winterwonderland

Lapland is echt een winterwonderland en zoals we net al zeiden, je doet dit gebied tekort als je alleen zou gaan skiën of boarden. De streek leent zich namelijk ook perfect voor bijvoorbeeld huskysledetochten. Laat je voortrekken door deze sterke honden die niets liever doen dan hard rennen. Met een flinke vaart glij je door de mooie besneeuwde bossen. Een waar winterwonderland. Deze huskytochten zijn voor veel mensen een onvergetelijke beleving.

Noorderlicht

Over nog zo'n onvergetelijke beleving gesproken. In Lapland is het mogelijk om het Noorderlicht te zien. Vanaf september tot maart kun je dit betoverende verschijnsel aanschouwen. Alleen hiervoor zou iedereen eigenlijk al een keer naar Lapland toe moeten, want deze natuurshow is zo ontzettend bijzonder. Stel het je gewoon eens voor: in de kraakheldere, koude buitenlucht tussen de bomen vol met sneeuw kijk je samen met familie, vrienden of je geliefde naar dit spektakel. Een ervaring om nooit te vergeten...

Alleen hiervoor zou iedereen eigenlijk al een keer naar Lapland toe moeten
Alleen hiervoor zou iedereen eigenlijk al een keer naar Lapland toe moeten

Nog zoveel meer

In Lapland kun je nog zoveel meer, wat te denken van ijsvissen, fatbiketochten, sneeuwscooter rijden of langlaufen. Echte wintervakanties zijn hier eigenlijk altijd te kort want je hebt hier genoeg te doen. Ondanks al die activiteiten raden wij je ook aan om af en toe even stil te staan en goed om je heen te kijken, want er zijn maar weinig plekken op aarde die zo mooi winters zijn als Lapland!

Naar Lapland

Als je wilt genieten van Lapland in de winter kun je snel en eenvoudig vanuit Amsterdam op Kittilä vliegen. Vanuit hier zijn er snel transfers te vinden naar de skigebieden van Levi en Ylläs, waar je net als in de andere skigebieden van Lapland terecht kunt voor alle winteractiviteiten. Komend seizoen biedt TUI nog meer vluchten richting Lapland aan dan gebruikelijk, dus je hebt de keuze! Niets let je om te gaan!