BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Interview met skitest teamlid Dean Molenaar

Interview met skitest teamlid Dean Molenaar

gesponsord
Geplaatst op 14 oktober 2019

Dean Molenaar is sinds vijf jaar een vaste waarde in het testteam van de Nationale skitest. Bij Dean is het skiën met de paplepel ingegoten. Dat bleef niet zonder succes, hij is voormalig Nederlands kampioen slalom en reuzenslalom. Daarnaast zat hij jarenlang bij de selectie van de Nederlandse Ski Vereniging. Nu werkt hij al zes jaar full-time bij Skicentrum Heemskerk. Onder andere als hoofd-skischool en als ski-instructeur. In totaal heeft Dean niet minder dan 150 weken in de sneeuw gestaan.

Na al die weken in de sneeuw, vind je ski's testen nog leuk?

"Ja! Ski's testen verveelt nooit! Het is voor mij elke keer weer super gaaf om de nieuwste modellen ski’s te mogen proberen. Ik vind het zelf super interessant om te voelen wat breedte, radius, lengte en de buiglijn doen met de skibaarheid van de ski. Of je nu ski’s test voor je plezier of voor je werk, ik denk dat het voor iedereen interessant en leuk is om het nieuwste van het nieuwste te testen en de verschillen tussen de ski’s te ervaren. Ik maak nu zo’n vijf jaar deel uit van het testteam van de Nederlandse Ski Vereniging en ik hoop nog vele jaren ski's te kunnen blijven testen. Ik kijk er altijd enorm naar uit."

Zit er echt verschil tussen verschillende ski's voor de gewone wintersporter?

"Mensen zeggen vaak dat het voor hen niet uitmaakt op wat voor een ski zij skiën omdat ze het verschil toch niet voelen. Mijn mening is echter dat iedereen, ongeacht niveau, verschil voelt tussen verschillende modellen. Een ski kan je dag maken of kraken en daarom is het super belangrijk dat jouw ski aansluit bij jouw wensen en doelen."

Hoe geef je advies als je ski's verkoopt?

"“Wat is de beste ski die je hebt?", wordt vaak gevraagd. Dat is voor iedere skiër anders. Het belangrijkste is de skiër die op de ski's staat en wat de wensen van deze skiër zijn. Waar wil je skiën? Hoe ski je, bijvoorbeeld snel of cruisend, op kracht of op techniek? Dat zijn allemaal vragen die belangrijk zijn. Daarnaast is de individuele fysieke gesteldheid van de persoon in kwestie uiteraard bepalend. Denk aan bijvoorbeeld gewicht versus lengte van de skiër. Daar moet je als skispecialist goed op letten en je moet een goed luisterend oor hebben. Als ik, of mijn collega, alles helemaal duidelijk heeft, lukt het altijd om een goede ski te vinden."

Heb je tips voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe ski's?

"Veel wintersporters zijn zich logischerwijze niet helemaal bewust welke karaktereigenschappen belangrijk zijn bij een ski. Daar kunnen wij in de winkel bij helpen. Wat echter wel belangrijk is, is dat je als skiër weet wat je wensen zijn. Wat wil je precies met een ski? Ook is het interesant om te weten wat je ervaringen zijn met de ski’s die je al kent. Zo is het gevoel dat je bij je huidige ski's hebt erg belangrijk. Met deze informatie en de kennis van onze skispecialisten kunnen wij je helpen de optimale keuze te maken voor jouw nieuwe favoriete ski. Het hoeft dus zeker niet zo te zijn dat de best geteste ski ook de beste keuze voor jou is."

Heb jij zelf op alle ski's gestaan die jullie verkopen?

"Niet alleen ik, al onze skispecialisten hebben stuk voor stuk alle modellen ski’s getest. Hiermee kunnen wij iedereen perfect helpen bij het vinden van een nieuw paar ski's. Wij hebben ook van (bijna) elk model een videoreview gemaakt. Deze kun je allemaal bekijken op ons Youtubekanaal. Je kunt je dus thuis al, rustig op je gemak, oriënteren om je vervolgens in de winkel te laten adviseren."

Het is aan te raden om een afspraak te maken als je langskomt voor advies voor een paar nieuwe ski's.