Het Vinschgau (Val Venosta) ligt in het Italiaanse Zuid-Tirol en je vindt hier meerdere skigebieden, waarvan het skigebied van Sulden am Ortler het meest bekende is. Kristy en René ontdekken deze regio in deze tweede Italiaanse aflevering en tevens de laatste SnowShow van het seizoen.

Vinschgau

Tijdens het tweede seizoen van de SnowShow nemen Kristy, René en Arjen je mee op reis naar de mooiste en leukste skigebieden van de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

Aan het einde van het seizoen is het al lente in het dal, maar wat hoger op de berg nog volop winter in de skigebieden van Watles, Schöneben en Haideralm. Dit zijn ideale skigebieden voor families, waarvan de laatste twee met elkaar verbonden zijn. Het valt vooral op hoe breed de pistes hier zijn en ook hoe rustig het is. Soms hebben we het gevoel dat we echt alleen op de wereld zijn. Het pure hooggebergte ervaar je het beste in Sulden am Ortler. Het gebied bestaat uit drie delen, waarvan het hoogste deel tot ongeveer 3250 meter reikt. Ook hier weer brede pistes, met fantastische sneeuw. Misschien wel het hoogtepunt is de afdaling van maar liefst 11 kilometer, waarbij je 1300 hoogtemeters lager in het dal eindigt. Een perfect einde van dit seizoen SnowShows!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Fijne aflevering weer! En dit gebied staat genoteerd, wat een rust en superpistes zeg.

Heerlijk die rust op de pistes! Tot filmpje weer 😎

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Heel gaaf filmpje!

Nu al weer de laatste aflevering… 😭

*bericht bewerkt door Matthias123 op 10 nov 2019 11:18

Born to Ride

Yep, heel herkenbaar allemaal, afgelopen seizoen zelfs 2x geweest, mis wel Nauders in dit filmpje want imo is dat een belangrijke toevoeging en een meer dan prima gebied. Wij hadden Haideralm als uitbalsbasis, dan is zowel Solda als Nauders prima bereikbaar. Fijne sfeer, geen massa's mensen en gekunstelde leuk, gewoon skiën, bergen en sneeuw.

*bericht bewerkt door Userd op 10 nov 2019 11:19

Zijn er nog plannen om de hoogste pistes van Haideralm opnieuw te ontsluiten? De toenmalige pikzwarte pistes waren een mooie toevoeging. Nu mis je wat uitdaging in het gebied Haideralm-Schoneben, denk ik.

@henri , weet jij hier meer van? We zagen nog duidelijk de tekenen van liften uit het verleden, maar helaas niet meer aanwezig.

Vast wel want een piste naar het middenstation van de verbindingslift maakt het gebied een stuk logischer maar voorlopig nog niet. Stuk boven Haideralm is natuurgebied nu, als compensatie voor de verbinding naar Schöneben.

@Kasper als eerste wordt de Plan Grand piste van het bergstation van de Haideralm gondel naar het middelstation van de verbindingsgondel aangelegd. Er zijn plannen voor een nieuwe stoeltjeslift, maar het zal dus nog wel een paar jaar duren voordat het bovenste gedeelte van het gebied wordt ontsloten.

*bericht bewerkt door Henri op 10 nov 2019 12:20

Er is een plan voor die extra lift naar de verbinding, maar in hoeverre dat actueel is is niet duidelijk. Dit was de 2e fase van het verbindingsplan toen dat eerst gepresenteerd werd.

In Der Vinschger komen wel eens items over de verbinding van Haideralm en Schöneben. Even werd er gespeculeerd over een verbinding met Nauders, maar het lijkt er vooral op dat ze hun eigen gebied willen gaan doorontwikkelingen. De verbinding is in ieder geval een groot succes geweest afgelopen seizoen met een duidelijke toename in het aantal overnachtingen en skiërs.

Venosta? Venosta? Vinschgau!! ;-)

Leuk die snow show filmpjes! Keep 'm coming!

The mountains are calling and I must go ~ John Muir

Is er een gezamenlijke skipas voor deze gebieden en Nauders?

Mr. Slow

Ja, de skipas is geldig van Nauders t/m Sulden.

Wat hebben jullie een droomjob! Zoeken jullie geen Belgische collega? 😃

het favoriet skigebied van @bartvwg 😎
… en nu horen we hem niet???

Born to run. B.S.

Wauw! Prachtig filmpje.
Wel vaker in Nauders geweest maar nooit de grens overgegaan. (in de winter)
Zonde achteraf…
Met Solda als uitvalsbasis zou ik me er wel een week kunnen vermaken. Zo’n gebiedje als Watles is toch ook fantastisch!

Aftellen maar!

Genieten weer van de beelden @Arjen, super weer

*bericht bewerkt door Elly3 op 10 nov 2019 16:16

Dienten Die Alte schule

@dan58 effe geen tijd nu, kom er later wel op terug. 😉
Dacht eerst dat het over het Schnalstal ging.🙄

*bericht bewerkt door bartvwg op 10 nov 2019 16:22

Bla, bla, bla.

Genieten weer van de beelden @Arjen, super weer

Elly3 op 10 nov 2019 16:14

Arjen was er niet bij @Elly3 , maar zal het hem doorgeven 😬

Sorry @Rene, oeps ;)

Dienten Die Alte schule

Hebben jullie ook een bezoekje aan Trafoi gebracht?
Vergeten skigebieden zijn meestal de beste ;)

Wanneer presenteert Rogier eens een skiverslag in het Frans?

Gaaf filmpje weer hoor, hebben er van genoten. Jammer dat gebiedjes nog niet open zijn want valt lekker pak sneeuw deze week.

Het sneeuwt altijd in mijn hoofd....

Jammer dat het alweer de laatste snowshow is, onwijs van genoten, keep up the good work!
Zoveel beter dan een Snowmagazine, en leuke nieuwe skigebieden om te zien.
Ik zou als snowboarder zijnde graag @rene ook wat vaker in actie op de beelden zien 😉

Ik zou als snowboarder zijnde graag @rene ook wat vaker in actie op de beelden zien 😉

Yokey op 11 nov 2019 11:04

Tja, iemand moet de hele reis ook altijd filmen he, laat dat nou net de snowboarder zijn! :D Dank voor de complimenten en we staan alweer te popelen om een nieuw seizoen te gaan opnemen!

@Mathijs Trafoi had zeker onze aandacht, maar gezien de tijd die we hadden deze gebieden gekozen.

Mijn dochter zit op de Sportschool in Mals en traint hier ook regelmatig. Watles is de huisberg maar ze gaan ook naar Sulden en Schalstal. In de zomer trainen ze op de gletscher van Stilfserjoch.
Het is een onbekend stukje Italië, prachtig in zowel de zomer als in de winter! Het eten is uiteraard ook fantastisch en nog steeds betaalbaar.

Maarreee, niet verder vertellen !

Hele mooie reportage maar toch 4 bemerkingen:

  1. Jullie moeten zowat de enige mensen zijn ter wereld die de boel er “Val Venosta” noemt. Het heet daar de Vinschgau, de mensen daar zijn Tirolers en ze spreken daar Duits. Val Venosta is de Italiaanse naam die ze kregen nadat Adolfje de streek aan Benito cadeau gaf. Ze horen dat niet graag, echt niet. Ik voel plaatsvervangende schaamte.

  2. In Sulden ski je nergens, maar dan ook nergens op een gletscher of je moet erg ver of piste gaan. Het is gewoon een berg waar het moet sneeuwen om te kunnen skiën. Wat het niet altijd doet maar gelukkig maken ze er de beste sneeuw (en pistes).

  3. Zoals @Matthijs aangaf: Trafoi mocht toch wel in deze reportage, zeker de moeite voor skiërs die wat moeilijkere pistes (donkerrood en zwart) zoeken voor een dag of zo. Ik kan er een weekje blijven maar beginners gaan beter elders. :)

  4. Voor tourskiërs en langlaufers/biathleten is het (onbekende) Marteltall een waar paradijs, blijkbaar iets wat nog ontdekt moet worden. Ook voor wandelaars in de lente, zomer en herfst. Ik kom er vaak, zalige rust, natuur en steeds een culinair genoegen. :)

Maar zeker een erg leuke reportage, veel herkenbaars gezien. :)

Tevreden nu @dan58 ? :p

Bla, bla, bla.

@Kristy en @Rene, Jullie kunnen vast beginnen hoor met de nieuwe opnames, er ligt al sneeuw genoeg, ik tel vast af, kijk er naar uit :)

Dienten Die Alte schule

Hele mooie reportage maar toch 4 bemerkingen:

  1. Jullie moeten zowat de enige mensen zijn ter wereld die de boel er "Val Venosta" noemt. Het heet daar de Vinschgau, de mensen daar zijn Tirolers en ze spreken daar Duits. Val Venosta is de Italiaanse naam die ze kregen nadat Adolfje de streek aan Benito cadeau gaf. Ze horen dat niet graag, echt niet. Ik voel plaatsvervangende schaamte.
    @dan58 ? :p
bartvwg op 11 nov 2019 16:41

Alle Italiaanse namen voor plaatsen, bergen en andere topografische plekken in zuid Tirol, met uitzondering van Merano, Bolzano en Adige (de rivier), zijn in opdracht van de fascisten door Ettore Tolomei verzonnen. Dus Val Venosta is in feite een fascistisch verzinsel.

Meran, Bozen en de Etsch hadden al wel Italiaanse namen naast de standaard Duitse naam, puur vanwege grootte en de Etsch stroomt ook het van oudsher Italiaanstalige deel in.

*bericht bewerkt door Sebastiaan op 11 nov 2019 17:17

The mountains are calling and I must go ~ John Muir

Dus Val Venosta is in feite een fascistisch verzinsel.

Sebastiaan op 11 nov 2019 17:15

Inderdaad @Sebastiaan vandaar dat ze er niet zo mee zijn opgezet. 👍

Bla, bla, bla.

Overigens is zuid Tirol al na wereldoorlog 1 ten onrechte aan Italië cadeau gedaan. Tijdens wereldoorlog 2 hadden veel zuidtirolers de ijdele hoop dat ze weer bij Oostenrijk gevoegd zouden worden. Dat ging niet door ivm een deal tussen Hitler en Mussolini.

The mountains are calling and I must go ~ John Muir
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie