Uitslag skitest 2019-2020: high-end

Edo op 04 november 2019· 38 reacties


De Nederlandse Ski Vereniging verzorgt al sinds jaar en dag de nationale skitest piste & off-piste. De resultaten ervan stellen wij gratis beschikbaar. Met als doel jou zo goed mogelijk te helpen bij het zoeken naar de juiste ski voor jouw vaardigheden en voorkeuren. In dit blog geven we je de testbevindingen van de high-end ski’s. Deze werden getest in het Italiaanse Passo Tonale in Val di Sole, onderdeel van Skirama Dolomiti.

Wat houdt de skitest categorie ‘high-end’ in?

De ski’s in deze categorie van de nationale skitest 2019/2020 zijn de ‘top of the bill’, zowel wat betreft prijs als prestaties. Hier vind je de paradepaardjes van de verschillende merken. Dat kunnen in principe zowel topcarvers zijn als goede allmountainmodellen en cruisers. Zoals ieder jaar vroegen we de skimerken om een interessante ski in te sturen waarbij de prijs geen rol speelt. De bedoeling is dat er zo ski’s aan bod kunnen komen die verder buiten onze categorieën ‘comfort’, ‘allmountain’ en ‘race’ vallen. Daarmee is het voor de skimerken bijvoorbeeld mogelijk om de aandacht te vestigen op een gloednieuw model. Eigenlijk hopen we iedere keer op een heel gevarieerde categorie waar je verschillende soorten ski’s tegenkomt: met name rascarvers en goede cruisers, maar ook een smaller allmountainmodel zou hier niet misstaan.

Veel sport

Van een ruime variatie in soorten ski’s zien we dit jaar helaas niet veel terug. De meeste merken hebben gekozen voor snelle carvers en hele sportieve ski’s. Sommige maken liever korte bochten (Blizzard, Dynastar, Fischer) en andere zijn liefhebbers van het langere bochtenwerk (Atomic, Salomon), maar ze hebben bijna allemaal een sportieve (carve-)inslag. De uitzondering is wellicht Rossignol dat met de nieuwe React 8 Ti een relaxte cruiser instuurde. Cruisen betekent probleemloos tochtjes maken door een skigebied zonder dat je specifieke eisen stelt aan snelheid, bochtsoort of bochtgrootte; je doet gewoon wat de piste nodig heeft. De cruisers (ski’s om lekker mee te cruisen) worden zowel in de test als in de winkels helaas een beetje vergeten. De smallere allmountainmodellen zijn gelukkig een doekje voor het bloeden, maar er gaat voor veel ervaren skiërs niets boven een robuuste cruiser met perfecte demping en comfortabele stuureigenschappen! Stöckli biedt met de Laser AX voor (stevige) mannen zeker ook cruisegenot, maar op een skitechnisch wat hoger niveau dan de React 8.

Wat is nieuw?

In deze skitest zitten dit jaar gelukkig wel weer een paar modellen die komende winter voor het eerst in de winkel liggen. Op de Atomic X9 Wide Body zaten veel mensen te wachten omdat de gifgroene X9 een goede naam heeft gemaakt. De Wide Body blijkt een iets relaxtere, lange-bochtenbroertje te zijn geworden. De Elan Amphibio 18 is ook een nieuwe ster. En van een nieuwe Amphibio wordt iedereen opgewonden! Hij stelt niet teleur, want hij blijkt nog verder ontwikkeld te zijn wat betreft het bedieningsgemak en is daardoor makkelijker te bedienen dan de bestaande Amphibio 16.


De Rossignol React 8 Ti hebben we eerder al genoemd als nieuwkomer. De React-ski’s zijn bedoeld als de opvolgers van de Pursuit-lijn. De insteek van de React-modellen is duidelijk cruisen. De Völkl Deacon 74 is zeker niet nieuw, maar blijft wel een lastig te beoordelen ski. De constructie met zowel veel tip- als tailrocker (in ieder geval voor deze categorie) is dusdanig anders dat de ski een heel eigen feel heeft. Dat geeft niet iedereen meteen vertrouwen en je hebt dus meestal iets langer dan één testafdaling nodig om aan hem te wennen. Eenmaal gewend is het een ander verhaal.

De laatste vernieuwing zat in de testlocatie. Zo verbleven we dit jaar in Passo Tonale in Val di Sole, onderdeel van Skirama Dolomiti. We hadden een vrij vlakke piste met een iets steiler begin tot onze beschikking. We troffen voornamelijk zachte sneeuw met een paar ijzige stukken ertussen.

Testresultaten

Het testteam van de nationale skitest piste 2019/2020 bestond uit Dean Molenaar, Othmar Hofmann, Gerke Deekens, Michelle van Herwerden, Iris van der Zande, Richard Molenaar (technisch coördinator) en Rolf Westerhof (testcoördinator). Hieronder hun oordeel over de ski’s.


Atomic X9 Wide Body
// € 899

Testlengte: 1,76 m //
Breedte: 128-75-112 mm //
Radius: 14,2 m

De X9 Wide Body is een nieuw model. Het blijkt een redelijk makkelijk te bedienen ski te zijn voor (licht)gevorderde tot vergevorderde wintersporters. Je kunt er dus jaren mee vooruit, vooral omdat de X9 Wide Body een beetje ‘meedenkt’: als jij harder gaat wordt hij ook agressiever. “Hij is vriendelijker dan de gewone X9”, vindt Dean. Als je een liefhebber van korte bochten bent, dan kun je beter naar een ander model uitkijken, want de X9 Wide Body heeft duidelijk een voorkeur voor middellange en lange bochten.


Blizzard Firebird HRC
// € 899,95

Testlengte: 1,74 m //
Breedte: 126-76-107 mm //
Radius: 15 m

De Firebird HRC is een lekkere sportski voor (ver)gevorderde skiërs. “Hij is speels en super easy in het gebruik”, vertelt Othmar. De Firebird HRC voelt heel licht aan en niks kost kracht. Het geringe gewicht heeft ook nadelen: “Hij is zo licht dat ik hem niet vertrouw en hij is soms ook wat onrustig”, legt Gerke uit. De Firebird HRC is makkelijk te beïnvloeden, altijd voorspelbaar en hij stuurt mooi rond. De rebound is lekker energiek. De grip is niet zijn sterkste kant. De meningen, en dus scores, lopen wel flink uiteen: van een dikke onvoldoende (4) naar zeer goed (8).


Dynastar Speedzone Master SL
// € 799,95

Testlengte: 1,68 m //
Breedte: 121-67-105 mm //
Radius: 13 m

De Speedzone Master SL doet zijn naam eer aan: het is een slalomski voor gevorderde tot en met expert skiërs, maar zeker geen echte wedstrijdski. Hij is makkelijk te skiën, maar heeft natuurlijk wel een voorkeur voor kortere bochten. Dat gemak koppelt hij aan veel grip en stabiliteit, maar je kunt er tevens opvallend makkelijk mee rutschen. “Hij is agressief op ijzige pistes en slipt beter in zachtere sneeuw”, nuanceert Richard. Des te meer energie je erin stopt, des te meer leven (rebound) komt er in deze Speedzone Master SL en dan kun je er ook heel speels mee skiën.


Elan Amphibio 18 Ti2
// € 799,95

Testlengte: 1,78 m //
Breedte: 121-73-104 mm //
Radius: 17 m

De Amphibio 18Ti2 is een hele vriendelijk ski die eenvoudig te bedienen is door licht- tot en met vergevorderde skiërs. Voor niet te zware skiërs ook geschikt op expertniveau. Het is een fijne combinatie van comfort en prestatie. De demping en grip zijn uitstekend, niets kost moeite en foutjes vergeeft hij je graag. De overgangen tussen carven en slippen zijn echt typisch Elan: zeer prettig! “Hij is veel makkelijker in gebruik dan de oude Amphibio 16”, legt Dean nog uit. Voor zware skiërs of echte topsnelheid mist hij misschien ietsje eindbereik, maar voor lichtere skiërs biedt hij absoluut topniveau.


Fischer Curv DTX
// € 799,95

Testlengte: 1,71 m //
Breedte: 121-72-106 mm //
Radius: 16 m

De Curv DTX mikt op carvefreaks en liefhebbers van korte bochten, van gevorderd tot en met expert niveau. Deze ski wil echt alleen maar carven en trekt je knalhard de bocht in; daar hoef je geen moeite voor te doen en die bochten stuurt hij vervolgens ook heel mooi rond. Hij reageert direct op iedere stuurbeweging en dat is meteen zijn valkuil: als je niet weet wat je doet, kom je soms bijna achterstevoren te staan in een bocht! “Ik schrok me rot bij de eerste bocht, zo vreselijk direct reageert deze ski”, biecht Gerke op. Een goede ski die veel mensen beter kan leren carven.


Head Supershape i.Speed
// € 799,99

Testlengte: 1,77 m //
Breedte: 124-78-104 mm //
Radius: 14 m

Dit is een ski waar veel Nederlandse skiërs mee uit de voeten kunnen. Hij kan namelijk veel, maar stelt geen hoge eisen en gaandeweg zullen veel skiërs de fijne kneepjes van het carvevak leren op de Supershape i.Speed. Hij draait makkelijk, voelt (met skiën, niet met tillen!) lekker licht aan, heeft veel grip en is stabiel. “Hij reageert direct maar wel op een prettige manier”, vertelt Iris verder. Om er optimaal profijt van te hebben, moet je wel kunnen skiën, wat hem geschikt maakt voor (ver)gevorderden tot en met experts. Een tip van onze testers: “Neem de lengte niet te kort!”


Nordica GT 76 Ti
// € 629,95

Testlengte: 1,74 m //
Breedte: 126-76-106 mm //
Radius: 15,5 m

De GT 76 Ti is gauw tevreden en heel veel skiërs zullen ook tevreden zijn over hem. De bandbreedte van de GT 76 Ti is indrukwekkend: zowel lichtgevorderden als experts kunnen er plezier aan beleven. In de cryptische woorden van Dean: “Lage instap, maar hoge uitstap.” Als je technisch wat slordig skiet, helpt de GT 76 Ti je prima en kun je er veel plezier op hebben. Maar als je technisch en/of krachtig skiet, houdt hij net zo makkelijk gelijke tred. Hij kan goed carven, maar hoeft dat niet per se. Eigenlijk kan deze ski alles goed maar niets uitstekend, en dat is zeker niet negatief bedoeld!


Rossignol React 8 Ti
// € 649,95

Testlengte: 1,76 m //
Breedte: 123-74-109 mm //
Radius: 14 m

De React-serie is de opvolger van de Pursuit-lijn bij Rossignol. Als je lekker door een skigebied wilt cruisen en dat lang vol wilt houden, zit je goed met de React 8 Ti: je wordt niet snel moe van hem. Hij doet alles: carven, rutschen, korte bochten, lange bochten. Hij geeft je vertrouwen en je kunt er flink tempo mee maken, want de React 8 kun je ook heel sportief gebruiken (maar dat hoeft niet). “Vol gas loop je wel vrij snel tegen een grens aan”, legt Gerke uit. Een alleskunner met veel bedieningsgemak voor licht- tot en met vergevorderden.


Salomon S/MAX Blast
// € 899,95

Testlengte: 1,80 m //
Breedte: 121-72-106 mm //
Radius: 17 m

De S/MAX Blast is een ski voor goede skiërs die het neusje van de zalm zoeken. Hoewel de forse testlengte van 1,80 m voor veel skiërs wellicht wat (te) pittig zal zijn, klopt verder alles aan de Blast. Hij is enorm stabiel maar heeft toch een snelle kantenwissel en een prettige energieke rebound. Je kunt lekker vlot cruisen, maar ook gruwelijk hard skiën. Hij reageert direct. Pas op: op steile pistes zoekt hij meteen de hoogste versnelling. “De combinatie van plaat en binding is wel loeizwaar om te tillen”, merkt iemand nog op. De Blast maakt van een goede skiër een uitstekende skiër.


Stöckli Laser AX
// € 1299

Testlengte: 1,75 m //
Breedte: 124-78-111 mm //
Radius: 15,9 m

De Stöckli Laser AX verdeelt het testteam: de dames vinden er niks aan, maar de heren vinden hem juist heerlijk. Echt een ski voor wat zwaardere en/of sterkere skiërs dus. “Het is een pure ski die veel aan kan en zeer stabiel is”, legt Othmar uit. Voor de mannen is het een ski waarmee je “alles kan, maar niks moet”. Je kunt er relaxed en comfortabel mee door een skigebied cruisen, maar als je zin hebt om de gashendel open te trekken, dan is dat ook geen probleem. Vanaf gevorderd niveau tot en met de experts.


Völkl Deacon 74
// € 879,95

Testlengte: 1,73 m //
Breedte: 125-74-104 mm //
Radius: 16 m

De Deacon 74 heeft ongebruikelijk veel rocker voor een pisteski. Daar zal je even aan moeten wennen en daarna geldt: you love it or you hate it! De scores van de testers liepen dan ook flink uiteen, van onvoldoende (4) tot perfect (10). Door de rocker draait hij op lage snelheid als vanzelf, maar daar is hij niet voor bedoeld. “Hij is retestabiel”, vindt ex-wedstrijdskiër Dean. Je moet er dus lekker snel mee skiën en dan is hij heel makkelijk te besturen; hij reageert heel relaxed op je input, carvet eenvoudig en is spoorvast. De haters vinden hem log, zwaar en dat hij slippend secuur gestuurd moet worden.

De nationale skitest piste wordt mede mogelijk gemaakt door:

a.s.r. verzekeringen
Skirama Dolomiti
Ziener
Giro
Komperdell
Skicentrum Heemskerk

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie

Bennie4 november 2019 · 08:03

Heel herkenbare testuitslagen in deze test. Met de Nordica als toch wel opvallende winnaar.

Roy834 november 2019 · 08:04

Tests en reviews zijn altijd persoonlijk, maar ik vond de Amphibio helemaal niet heel vergevingsgezind. Ook met wat meer losse sneeuw had ik op die ski wat meer moeite dan met de vergelijkbare modellen van andere merken. Dat zal bovenal met mijn eigen techniek te maken hebben, uiteraard.

De Deacon 74 ken ik niet, de 76 wel en het woordje log kan daar wel bij plaatsen. De 76 is denk ik vooral voor agressievere skiers een mooie ski.

En volgens mij klopt het plaatje van de X9 wb niet ;).

*bericht bewerkt door Roy83 op 04 nov 2019 08:05

Wannabe Dolomietenkenner...
Chonn4 november 2019 · 09:43

Wat is het verschil tussen de Atomic X9i Wide Body en de X9 Wide Body ? Tenminste het plaatje suggereert dat er getest is met de X9i Wide Body ?

Atomic Redster XTI / Fischer RC4 Worldcup SC / Völkl Racetiger Speedwall GS UVO
phma4 november 2019 · 12:10

Mooie ski's, het liefst zou ik elk jaar nieuwe ski's uitkiezen.

Ook wel wat verrassende uitkomsten, zo wist ik niet dat de X9 wide body wat makkelijker skiet dan de X9 S. Jammer trouwens dat ze niet in wat langere lengtes verkocht worden.
En de Salomon S|Max Blast vind ik ook verrassend, ik vind dat Salomon ski's, met name de topmodellen, altijd veel techniek en inspanning vereisen, dus dit is misschien een mooi compromis.
De Stöckli scoort ook weer eens goed, maar wat een prijs, en wat een lelijke print. Toch blijft dit een ski die ik nog wel eens zou willen hebben, volgens mij kun je daar gerust weer 20 jaar op door. Misschien volgend jaar, als ze wat doen aan het design.

En tot slot wat @Chonn zegt: op de site van Atomic wordt met geen woord gesproken over de X9 i, alleen over de X9 S en over de X9 WB. Of loopt juist de site van Atomic nog achter en hebben ze hun nieuwste modellen er niet op staan?

*bericht bewerkt door phma op 04 nov 2019 12:15

GiGi4 november 2019 · 12:18

Er zijn Atomic modellen die niet op de site staan. Die i. slaat op een nieuwe kern die er volgens de fabrikant in zit, maar waarvan niemand die ik heb gesproken zegt een verschil te voelen. Wil niet zeggen dat er geen verschil is, maar levensgroot is het dus niet.

DrPhil4 november 2019 · 12:18

.

*bericht bewerkt door DrPhil op 04 nov 2019 12:19

Chonn4 november 2019 · 12:23

@phma na wat zoeken lijkt de X9i WB specifiek voor de Japanse markt bedoeld (maar waarschijnlijk ook in andere landen te koop). Ik heb 1 bron gevonden die uitlegt wat het verschil zou moeten zijn (https://skikitinfo.com/whats-new/1920/atomic/): “(…) There will be a special edition Redster X7i and X9i. These are aimed at the Japanese market and use a lighter, more forgiving construction of Poplar and Caruba. (…)”

Atomic Redster XTI / Fischer RC4 Worldcup SC / Völkl Racetiger Speedwall GS UVO
martijnuiterwijk4 november 2019 · 12:26

Er zijn Atomic modellen die niet op de site staan. Die i. slaat op een nieuwe kern die er volgens de fabrikant in zit, maar waarvan niemand die ik heb gesproken zegt een verschil te voelen. Wil niet zeggen dat er geen verschil is, maar levensgroot is het dus niet.

GiGi op 4 nov 2019 12:18

De s9i, waar ik op geskied heb, is net een spoor agressiever imho
Kan ook Kopfsache zijn, want, I

echte mannen lopen naar boven,
DrPhil4 november 2019 · 12:28

@phma na wat zoeken lijkt de X9i WB specifiek voor de Japanse markt bedoeld (maar waarschijnlijk ook in andere landen te koop). Ik heb 1 bron gevonden die uitlegt wat het verschil zou moeten zijn (https://skikitinfo.com/whats-new/1920/atomic/): “(…) There will be a special edition Redster X7i and X9i. These are aimed at the Japanese market and use a lighter, more forgiving construction of Poplar and Caruba. (…)”

Chonn op 4 nov 2019 12:23

Staat ook hier:
https://tanabesports.net/goods_en_usd_14535.html

En zie dit Topic:
https://www.wintersport.nl/forum/topic/454590

Kan me overigens niet goed voorstellen dat ze stijver zouden zijn.

*bericht bewerkt door DrPhil op 04 nov 2019 12:32

Edoauteur4 november 2019 · 13:49

@Chonn, blijkbaar een foutief toegestuurde afbeelding. Bedankt voor de opmerkzaamheid en gaan het aanpassen.

marklit4 november 2019 · 15:04

De maat van de iSpeed klopt niet. Die is bij 177 125-69-104.

sneeuwkabouter4 november 2019 · 15:43

Ik snap de test, maar volgens mij is het een beetje appels met peren vergelijken als je fabrikanten (slechts) 1 paar (naar keuze) laat insturen.

Een Atomic X9 WB vergelijken met een S/Max Blast, in plaats van de S/Force Bold?

laat ze dan meerdere paren sturen…

HN654 november 2019 · 15:50

@Chonn, blijkbaar een foutief toegestuurde afbeelding. Bedankt voor de opmerkzaamheid en gaan het aanpassen.

Edo op 4 nov 2019 13:49

Volgens mij niet zozeer fout, ik kwam de ski ook op een Belgische site tegen:

https://surfensport.be/skilatten/atomic-redster-x9i-wb-x-12-…

Kost wat…

evr664 november 2019 · 15:56
Edwin van Riel
GiGi4 november 2019 · 16:37

Sowieso zou ik het concept omdraaien: de tester bepaalt toch wat ie wil testen en welke vergelijking binnen een categorie de lezer het best gaat helpen in het maken van een keuze?
Volgens mij is deze test dan ook niet ontworpen vanuit de consument, maar is het een marketingplatform voor de merken.

RFKANGOO4 november 2019 · 16:40

Sowieso zou ik het concept omdraaien: de tester bepaalt toch wat ie wil testen en welke vergelijking binnen een categorie de lezer het best gaat helpen in het maken van een keuze?
Volgens mij is deze test dan ook niet ontworpen vanuit de consument, maar is het een marketingplatform voor de merken.

GiGi op 4 nov 2019 16:37

En het is ook gewoon een leuk uitje. Al zeggen ze dat het vreselijk zwaar werk is, dat testen. ;)

Übung macht den meister!!!
Jochemgerrits4 november 2019 · 16:58

Ik zou toch graag eens een groep doorsnee skiërs met niveau 6-7-8 deze testen laten doen. Wat vind Jan Modaal van deze ski’s ipv al deze pro’s?!

GiGi4 november 2019 · 17:04

Dan gaan we volgende week een paar van deze ski’s skiën en onze eigen bevindingen vergelijken met deze uitslag. Van een aantal modellen kan ik dat al doen. Zet e.e.a. wel in perspectief vind ik altijd.

DrPhil4 november 2019 · 17:12

Het is geen vergelijkende test.

sneeuwkabouter4 november 2019 · 17:20

Mijn excuses @drPhil , was het dan toch een uiteenzetting?

Want objecten vergelijken om tot een keuze te komen tussen die objecten, is natuurlijk totaal zinloos. ;)

*bericht bewerkt door sneeuwkabouter op 04 nov 2019 17:20

martijnuiterwijk4 november 2019 · 18:21

Sowieso zou ik het concept omdraaien: de tester bepaalt toch wat ie wil testen en welke vergelijking binnen een categorie de lezer het best gaat helpen in het maken van een keuze?
Volgens mij is deze test dan ook niet ontworpen vanuit de consument, maar is het een marketingplatform voor de merken.

GiGi op 4 nov 2019 16:37

nu breekt me echt de klomp. Vind t leuk dat je zoveel passie hebt voor testen, oprecht. Maar deze opmerking icm de volgende over perspectief. Bedoel Gister gooi je een stuk op snowplanners over blizzard tourskies. Waar je volgens mij geen ene meter op gelopen hebt. Vervolgens weet je de ski al te adviseren. En dan is dit ineens een reclame platform? Je doet exact t zelfde. Excuses alvast

echte mannen lopen naar boven,
GiGi4 november 2019 · 19:19

@martijnuiterwijk
Er is geen sprake van een sponsordeal met Blizzard. Was het maar zo’n feest. Ik heb de line-up van dat merk gebruikt om een punt te illustreren, meer niet. Bij andere merken die ik ken hebben ze niet alledrie die categorieën ski’s in de lijn, voor zover ik weet. Bij andere artikelen zullen weer andere merken en producten worden genoemd als voorbeeld.

DrPhil4 november 2019 · 19:56

Mijn excuses @drPhil , was het dan toch een uiteenzetting?

Want objecten vergelijken om tot een keuze te komen tussen die objecten, is natuurlijk totaal zinloos. ;)

sneeuwkabouter op 4 nov 2019 17:20

Ik bedoelde: het is geen directe vergelijking van ski’s, zoals de x9 WB met de S/Force. Het is een beschrijving (zo je wilt vergelijking) van ski’s uit een heel brede categorie. Dat de test breder had gekund, ben ik natuurlijk van harte met je eens. Geen reden om meteen kleinerend te gaan doen over mijn opmerking.

*bericht bewerkt door DrPhil op 04 nov 2019 20:50

ieniemienie4 november 2019 · 20:25

Ik zou toch graag eens een groep doorsnee skiërs met niveau 6-7-8 deze testen laten doen. Wat vind Jan Modaal van deze ski’s ipv al deze pro’s?!

Jochemgerrits op 4 nov 2019 16:58

Ik denk dat er weinig "Jan Modaal" skiers zijn met niveau 8… Men denkt al snel dat hij of zij kan carven, alles volledig snijdt, met een "goede" techniek naar beneden komt, maar ik denk dat dit uiteindelijk allemaal wel meevalt (of tegenvalt). Hoe vaak wordt er niet gevraagd hier om advies van iemand met bv 5 weken skiles en niveau 7?

*bericht bewerkt door ieniemienie op 04 nov 2019 20:25

martijnuiterwijk4 november 2019 · 20:25

@gigi, atomic, fischer en dynafit maar ook Kästle hebben beide imho een mooie tourreeks die bijna alle varianten wel aanbieden.

Waarom komt Kästle eigenlijk zo weinig voorbij op t forum? de mx vond ik heerlijk.

Mocht je t leuk vinden om van Fischer wat te willen testen. Je bent van harte welkom in Hinterglemm om mee te gaan. Geen angst voor de woorden van @evr66. Na mn dubbele beenbreuk deze zomer ben ik al blij als ik 1000hm haal. En laatste ben in de mountainattack race :)

echte mannen lopen naar boven,
GiGi4 november 2019 · 20:27

Ik ga me eerst verder concentreren op de nieuwigheden bij de piste-, allmountain- en freerideski’s. Maar dank voor het aanbod.

Jochemgerrits4 november 2019 · 20:55

Das waar @ieniemienie. Overschatting genoeg. Maar als ik lees dat een ski van licht-gevorderd tot ververgevorderd is, dan ben ik benieuwd wat een ‘gewone’ skiër uit zo’n ski haalt. Maar goed, daarom volgende zelf maar eens wat ski’s testen tijdens zo’n event. En vooral of ik verschillen merk…

evr664 november 2019 · 21:01

@jochemgerrits: zelf testen is verreweg het beste. Tests/reviews, van wie dan ook, zijn slechts een indicatie. Skiniveaus variëren, maar ook gewoon de persoonlijke voorkeuren en fysiek van de skiër natuurlijk.
Als het even kan, gewoon zelf er op stappen en gebruik de lijstjes wellicht als een grove voorselectie

Edwin van Riel
Marko24 november 2019 · 21:08

Ik zie dat de S-Max Blast zowel als pisteracer als high-end getest is. En beide keren favoriet.
Waarom is als high-end niet bijv de S-max 12 genomen, theoretisch staat deze iets onder de Blast, toch?
Verder is het een leuke test en duidelijk beschreven.

PS Mocht er ook behoefte zijn aan een duurtest van de S-Max Blast gedurende een paar seizoenen dan ben ik wel beschikbaar als vrijwilliger :)

Indepoeder4 november 2019 · 21:48

De Blizzard HRC staat omschreven als erg licht en soepel te skien maar mindere kantengrip. De HRC heeft toch dezelfde bouwwijze als de Blizzard WRC en SRC? Die staan toch eerder als best pittig bekend?

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.