BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Voor ieder wat wils in Gastein

Voor ieder wat wils in Gastein

gesponsord
Geplaatst op 21 oktober 2019

Gastein is een dal met een eigen karakter. Je vindt er vier skigebieden, drie dorpen en meer dan 200 kilometer geprepareerde pistes. Aan het begin van de vallei ligt het gemoedelijke skigebied Dorfgastein-Großarl, het gezellige Bad Hofgastein en unieke Bad Gastein worden gekoppeld door het skigebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel en aan het einde van het dal vind je het paradijs voor freeriders: Sportgastein. In Gastein is er voor ieder wat wils!

Gemoedelijk Dorfgastein

Dorfgastein is het eerste skigebied in Gastein. In dit skigebied vind je vooral pistes voor beginnende en lichtgevorderde skiërs en het is dan ook ideaal voor families. De gondel je naar een hoogte van 2033 meter en de toplift Fulseck brengt de echte enthousiastelingen direct naar het hart van de 70 km geprepareerde pistes. In het kinderland Gasti Schneepark bij het dalstation van de Fulseckbahn vinden de kids de ideale faciliteiten om te leren skiën! Je skiet hier ook heerlijk tussen de bomen wanneer het sneeuwt of het zicht wat minder is.

Hangbrug op de Stubnerkogel (c) Gasteiner Bergbahnen AG Wolkersdorfer
Hangbrug op de Stubnerkogel (c) Gasteiner Bergbahnen AG Wolkersdorfer

Early morning skiën In maart en april kun je iedere maandag in Dorfgastein en iedere vrijdag in Bad Hofgastein genieten van ongerepte pistes. Voordat de liften voor het grote publiek open gaan kun je de berg al op! Geniet ook van een uitgebreid ontbijt. Een prachtige ervaring!

Lange afdalingen in Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel

Dit skigebied is zowel toegankelijk vanuit het rustig Bad Hofgastein, als vanuit het unieke Bad Gastein. De Schlossalm en de Stubnerkogel worden gescheiden door het Angertal, waar je ook een groot kinderland en veel afdalingen voor beginners vindt. De Schlossalmbahn die start in Bad Hofgastein is een van de modernste liften, die je non-stop naar de top brengt. Hier heb je de keuze uit drie afdalingen: de Schlossalm, Kleine Scharte of Haitzingalm. Op de afdaling Hohen Scharten Nord overbruggen wintersporters maar liefst 1440 hoogtemeters over een afstand van 10,4 kilometer! Het is dan ook een van de langste afdalingen van de oostelijke Alpen. Verder valt op dat de afdalingen in dit skigebied zeer lang zijn. Je kunt hier echt flink gas geven! Dit skigebied is al duidelijk voor wat meer gevorderde skiërs.

Freeriden in Sportgastein (c) www.oberschneider.com
Freeriden in Sportgastein (c) www.oberschneider.com

Sportgastein: ultiem gebied voor freeriders

Sportgastein is het hoogst gelegen skigebied in Gastein en ligt aan het einde van het dal. Vanuit Bad Gastein is het ongeveer een kwartier rijden naar de gondel die je tot een hoogte van maar liefst 2650 meter brengt. Het is tevens het hoogst gelegen skigebied van de Ski amadé. Het skigebied telt naast de gondel nog twee sleepliften en hoewel dit natuurlijk niet indrukwekkend te noemen is, is de omgeving dat wel. De uitzichten zijn fenomenaal en freeriders vinden hier perfect terrein. Je kunt hier naar hartelust je sporen trekken in de verse sneeuw op de drie skiroutes Golden Powder, Golden Rush en Golden Ride. Uiteraard is ook aan de veiligheid gedacht. Zo is er een freeride informatie station en een oefenveld waar je het zoeken met je lawinepieper kunt verbeteren.

Diner bij volle maan (c) Marktl Photography
Diner bij volle maan (c) Marktl Photography

Diner bij volle maan

Met de schitterende omgeving van het Nationale Park als toeschouwer kun je op 9 februari, 9 maart en 7 april genieten van een diner bij volle maan in Sportgastein. Deze unieke outdoorbeleving moet je een keer meemaken!

Bad Gastein
Bad Gastein

Ook doen: stadswandeling in Bad Gastein

Bad Gastein is alles behalve een traditioneel Alpendorp. Hier staan vele grote hotels in Belle Epoque steil. De absolute bloeiperiode van het stadje ligt in het verleden, toen de rijksten der aarden naar Bad Gastein kwamen. De lijst met beroemdheden is lang: Sisi, Johann Strauss, Otto von Bismarck, de sjah van Perzië. Allen trokken ze naar het kuuroord in Gastein. Nog altijd druipt de historie van Bad Gastein af en kent het vele interessante verhalen. Het is absoluut de moeite waard om een stadswandeling te boeken bij de VVV en in een paar uur door het dorp te lopen met een local, waardoor je het dorp nog meer gaat waarderen!

Felsentherme (c) Max Steinbauer Photography
Felsentherme (c) Max Steinbauer Photography

Must do: genieten in de thermen!

Na een actieve dag in de sneeuw is niets aangenamer dan een bad in verkwikkend thermaal water. In Gastein zijn er twee spa's met het beste thermale water om uit te kiezen. In Bad Hofgastein vind je de Alpentherme en in Bad Gastein ligt de Felsentherme. In de eerste zullen de kids zich goed vermaken op de waterglijbaan en in het 'Multimedia-Erlebnisdom'. Een leuke ervaring voor de hele familie!

Hier vind je meer informatie over Gastein!