Aan de andere kant van de oceaan zijn ze er altijd erg goed in om ‘groots’ te spreken. Superlatieven worden nooit geschuwd. Ook in dit filmpje niet. Erg gave beelden van het beroemde skigebied Jackson Hole. Een gebied waar zeker Amerikaanse ski-geschiedenis is geschreven. Een beetje de Chamonix van Amerika. Beroemde hellingen. Ik vraag me stiekem wel af of het zelfde gebied in Europa dezelfde heldenstatus zou hebben gekregen, ik denk het niet, de concurrentie van ruige-gebieden is hier veel groter. Maar toch is dit wel een heel bijzonder gebied. Een gaaf filmpje in ieder geval.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Kek!

Gang is alles

ik ben hier alleen maar 's zomers geweest (camperen), maar heb altijd de indruk gehad dat ‘onze’ Alpengebieden veel groter, moderner en veelzijdiger zijn. En veel goedkoper natuurlijk, wanneer je in Europa woont…

@CaptainBeefheart dat idee heb ik ook altijd!

Click. Click. Peace

Zwaar overschat…en met nog geen 1300m vertical nog niet eens de helft van Chamonix.
Afgezien van de eerste 50 meter van Corbets couloir geen echte uitdagingen in een terrein wat onder de top toch vooral heuvelachtig is. Een skigebied wat eigenlijk alleen heel veel lijntje bestaat onder de top, zonder de mogelijkheid om echt tochten te maken. Nee, die Amerikanen zijn goed in marketing, maar ze zouden hogere en uitdagendere toppen kunnen uitkiezen voor een skigebied. Whistler in Canada komt meer in de buurt van een echt Europees skigebied.
@Rogier, je 2-e filmpje “werkt” overigens niet.

@RoteHersentote Nu wel als het goed is.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie