Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Après-ski is niet voor niets een Frans woord!

gesponsord op 27 januari 2020

Feest in de Pano Bar in Les Deux Alpes (Beeld: Yoann Peisn)
Heb je zin in feest? Kom dan naar de Franse Apen deze winter. Er is dit seizoen namelijk genoeg te feesten in de Franse Alpen. Denk aan de typische après-ski gebieden Val Thorens, Alpe d’Huez, Morzine en Val d’Isère. Maar dat is lang niet alles, want wat te denken van muziekspektakels als Rock in Portes du Soleil. Kortom de Franse Alpen zijn de place-to-be deze winter!

Feest gegarandeerd met de Folie Douce

De Folie Douce is ondertussen een waar begrip in de Franse Alpen (en ver daarbuiten). Elke middag en avond is het feest in Val d’Isère, Méribel, Val Thorens en Alpe d’Huez! Nieuw dit jaar is de Folie Douce in Les Arcs. Elke middag is het genieten van live-muziek, DJ’s en allerlei shows. Het dak gaat er elke dag af!

Après-ski gebieden

Laten we het zo zeggen. Wij vinden het niet raar dat après-ski een Frans woord is. Want in Frankrijk heb je een ruime keuze uit echt gezellige après-ski gebieden. Een kleine greep uit de gebieden waar het elke middag gezellig is:

  • In Val Thorens is het goed toeven van sluitingstijd van de pistes tot in de kleine uurtjes in de ochtend. Bijna elke avond eindigt in de ondergrondse ‘Le Malaysia’.
  • In Les Gets en Morzine zijn er aan de front-neige après-ski tenten waar het elke middag gezellig is. Morzine is sowieso een aanrader als je van gezellige après-ski houdt na het skiën of boarden.
  • Les 2 Alpes is een echte feestbestemming. Hier vind je kroegen waar de voertaal Nederlands is, met echte Nederlandse après-ski dus. Zoek je het liever wat internationalers dan kan dat hier ook!
  • Als er een skioord is dat 's avonds in beweging is, dan is het Tignes wel. Aan het eind van de dag kun je naar één van de gezellige bars, zoals Le Coffee (DJ, cocktails, terras op grote hoogte) of Le Grizzly Bar (Canadese sfeer) in Val Claret. Maar bezoek ook de pubs Le Marmot Arms (dicht bij stoeltjeslift Palafour) en Le Loop.

Festivals

Komend seizoen zijn er in de Franse Alpen veel festivals te bezoeken in verschillende skigebieden. Wat te denken van:

  • **Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez:**Het megaspektakel Tomorrowland Winter is erin geslaagd een plekje te veroveren in de Franse Alpen na een eerste coole editie in maart 2019. 30.000 toeschouwers kwamen op de Alpe d’Huez bijeen voor drie dagen skiën, concerten en een waanzinnig spektakel. In 2020 keert Tomorrowland Winter terug van 14 tot en met 21 maart … Warm je maar vast op!
  • Musilac Mont-Blanc in Chamonix: ‘Rock & Ride’ is het veelzeggende thema van het festival Musilac Mont-Blanc. Voortbordurend op het succes van het festival in Aix-Les-Bains kwam het team van Musilac in 2018 met een spin-off aan in Chamonix, aan de voet van het Mont-Blancmassief. Het muziekfestival Musilac Mont-Blanc is de grote afsluiter van het winterseizoen en vindt halverwege april plaats.
  • ** LIVE IN TIGNES:** Van 21 tot 23 april 2020 vindt de 5e editie van het festival LIVE IN TIGNES by FRANCOFOLIES plaats. Dit gratis evenement speelt zich af op twee aparte podia (op het Maraisplateau en aan het meer) waarop de beste hedendaagse artiesten samenkomen.
  • ** E-wax Festival:** Om het seizoen in schoonheid af te sluiten doet een nieuw evenement zijn intrede in Valmorel: het E-wax Festival. En het belooft flink wat kabaal te maken. Van 10 tot 13 april 2020 transformeert het skidorp zich in een immense dansvloer. Wat de muziek betreft voert elektro de boventoon, maar het festival zal een mix van stijlen en een nieuw concept brengen.
  • ** Rock in Portes du Soleil:** Van 15 tot 21 maart 2020 vindt de 10e editie van het Rock the Piste - festival plaats in het hele Portes du Soleil-skigebied. De meerwaarde van dit festival is de tijdelijke dansvloeren die over het hele domein verspreid liggen en alleen op ski’s te bereiken zijn. En ja, je voelt je in een klap bevoorrecht. Dit seizoen staan er 35 concerten gepland en zoals ieder jaar beginnen ze om 13.00 uur en om 12.45 uur voor de DJ-sets.

Meer info vind je hier.