Een seizoen de sneeuw in met werkeninoostenrijk.nl

Rogier op 27 oktober 2019· geen reacties

Je wilt een seizoen de sneeuw in, lekker werken in de sneeuw. Als bijvoorbeeld skileraar, au-pair, in een skiwinkel of in de horeca. Dat klinkt natuurlijk geweldig. Maar als je eenmaal dingen gaat regelen en onderzoeken zijn er al snel een aantal haken en ogen. Ten eerste moet je een goede werkgever en baan zien te vinden. Daarnaast moet moet je meestal een Oostenrijkse betaalrekening hebben (en dat is soms lastiger te regelen dan je denkt), en als je in de Alpen gaat werken blijkt de zorgverzekeraar ook allemaal eisen te kunnen stellen. Daar is een oplossing voor, met werkeninoostenrijk.nl. Ondertussen werken er al zo’n 900 Nederlanders in Oostenrijk dankzij dit bedrijf.

Vacatures

Laten we bij het begin beginnen. Als je in Oostenrijk wilt werken moet je een baan vinden. Bij Werken in Oostenrijk heb je een ruime keuze aan verschillende vacatures. Bij elke vacature staat duidelijk aangegeven wat je kunt verwachten en wat er van je gevraagd wordt. Erg handig als je voor het eerst in het buitenland gaat werken. Duizenden Nederlandse jongeren gingen je voor en vonden zo hun seizoenswerk in de Alpen. Met de vacatures die Werken in Oostenrijk opvult zijn zij de grootste buitenlandse werkgever in Oostenrijk.

Werken als skileraar? Van je hobby je werk maken? Ben jij gek op wintersport, wil je nog beter worden en deze passie delen? Werken in Oostenrijk biedt een opleidingstraject aan, klik hier om meer te lezen hoe dit in z’n werk gaat.

Begeleiding en advies

In een ander land werken is soms toch net even anders. Dat geldt voor de werknemers maar ook voor de werkgevers. Werken in Oostenrijk geeft begeleiding en advies met bijeenkomsten en persoonlijk één op één contact. Wel zo prettig als je het (onvergetelijke) avontuur aangaat om een seizoen in de Alpen te werken!

Zekerheid

Werken in Oostenrijk heeft goed contact met alle werkgevers bij wie je via hen kunt werken. Zo heeft Werken in Oostenrijk een goed gevoel bij het bedrijf van jouw eventuele toekomstige werkplek. Zo lukt het ze beter om jou te helpen de best passende baan te vinden.

Zorgverzekering en belasting

Een struikelblok voor veel jongeren om een jaar in het buitenland te werken is de zorgverzekering en de belasting. Als je echter via Werken in Oostenrijk aan de bak gaat dan werk je gewoon voor een Nederlands bedrijf waardoor je gewoon verzekerd blijft zoals in Nederland. Werken in Oostenrijk biedt in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging een unieke verzekering voor seizoensarbeid in de Alpen. Mocht er iets gebeuren dan regelt je verzekering dat je terug naar huis kan. Ook heb je te maken met de Nederlandse belastingdienst. Wel zo prettig!

Zelfde loon

Dan zou je denken, hoeveel kost mij dit? Niets extra, want je krijgt gewoon hetzelfde loon als wanneer je rechtstreeks bij je opdrachtgever zou werken. Je krijgt het alleen gewoon op je Nederlandse rekening gestort. Veel extra zekerheid zonder dat je er ook maar een dubbeltje armer van wordt.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.