Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Succesvolle eerste dag op het Nederlands jeugdkampioenschap in Landgraaf

Jordan-P op 02 november 2019· geen reacties

Gwyneth ten Raa en Lars Steenstra
Vandaag is het wedstrijdseizoen voor veel Nederlandse skitalenten afgetrapt met de Kids Cup en het Nederlands jeugdkampioenschap alpine. Alle wedstrijdteams zijn met hun talenten afgereisd naar SnowWorld Landgraaf om de strijd op de slalom met elkaar aan gaan. Uiteindelijk gingen Anouk van Maren en Mike Kruithof er op het Nederlands jeugdkampioen aspiranten met de winst vandoor. Gwyneth ten Raa en Lars Steenstra pakten de titel bij Nederlands jeugdkampioen scholieren

Jongste deelnemers strijden om de titel voor de Kids Cup en het NJK voor aspiranten

De jongste deelnemers mochten om 07.30 uur hun startnummers bij de race office ophalen om zich vervolgens in te skiën. Na de bezichtiging barstte de strijd direct los en streden ze om de podiumplaatsen voor de eerste Kids Cup wedstrijd van het seizoen. Onder luide aanmoedigingen van elkaar kwamen de meeste kinderen in de eerste run de slalom door. In de tweede run lukte dit zelfs iedereen en waren er geen diskwalificaties. Een mooie prestatie aldus organisator Freek Pardoel: *‘Een dag vol vreugde, zweet, tranen en emoties. Er zijn in de eerste run wel een paar kids uitgevlogen maar volgens mij waren ze allemaal tevreden’. *

De beste 10 aspiranten meisjes en jongens mochten direct naar de finale om te strijden voor de titel Nederlands jeugdkampioen aspiranten. Uiteindelijk wist Anouk van Maren, teamlid van de SAR, de titel bij de dames te pakken, Van Maren werd gevolgd door Sterre Kraaijeveld (2e) en Lara Eindhoven (3e). Bij de aspiranten heren ging Mike Kruithof er met de winst vandoor. Luka Eschgfaller werd tweede en Stefan van Daalen pakte het brons. De snelste twee aspiranten dames en de snelste twee aspiranten heren van het Nederlands jeugdkampioenschap aspiranten mochten door naar de volgende wedstrijd waarin geskied werd om de titel voor het Nederlands jeugdkampioenschap scholieren.

Gwyneth ten Raa en Lars Steenstra pakken Nederlands jeugdkampioen scholieren

‘s Middags was het tijd voor het Nederlands jeugdkampioenschap indoor scholieren. Na de bezichtiging mochten onder andere voorlopers Christopher Dijksman en Max van Rossum als eerst door de slalom. Dijksman zei na zijn voorlopers run: *‘Het is altijd erg gezellig op het NK in Landgraaf. Leuk om vandaag als voorloper mee te doen. Morgen start ik zelf en ga ik 110 % geven.’ *

Voorloper Max van Rossum

Direct na de voorlopers barstte de strijd tussen de scholieren los. Na twee spannende runs was het tijd voor de Knock-out race, waarin de top 20 dames en de top 20 heren uit de kwalificatierace alles moesten geven om door te mogen naar de finale. Nummer 1 streed tegen nummer 20, daarna nummer 2 tegen nummer 19 en ga zo maar door. De runs vlogen voorbij en de spanning steeg. Uiteindelijk mochten de beste tien dames en de beste tien heren in een laatste Knock-out run strijden om de podiumplaatsen. Bij de dames ging Gwyneth ten Raa er met het goud vandoor. Zij werd gevolgd door Inge Meijer (2e) en Kim Verdoold (3e). Nadat Kim hoorde dat ze het brons te pakken had zei ze met een brede glimlach: *‘M’n eerste run ging niet zo goed. Toen moest ik de knop omzetten en dat lukte! M’n tweede run ging stukken beter. En nu ben ik derde en echt zo blij! Dit is de eerste keer dat ik op het podium sta.’ *

Kim Verdoold met een brede glimlach

Lars Steenstra was de sterkste bij de mannen en veroverde daarmee de titel Nederlands jeugdkampioen indoor scholieren. In een spannende strijd werd Mees Clausing tweede en ging Jesse Vos er met het brons vandoor.

Heren scholieren podium

Resultaten

Kids Cup Top 3

*Aspiranten dames 1 *

 1. Luna Verwijst
 2. Bo van Dijk
 3. Arende Odijk

*Aspiranten dames 2 *

 1. Anouk van Maren
 2. Sterre Kraaijeveld
 3. Joya Kalsbeek

Aspiranten heren 1

 1. Maximilian Eschgfaller
 2. Floris Wondergem
 3. Luca van Kuik

*Aspiranten heren 2 *

 1. Mike Kruithof
 2. Luka Eschgfaller
 3. Stephan van Daalen

NJK aspiranten top 3

Aspiranten dames

 1. Anouk van Maren
 2. Sterre Kraaijeveld
 3. Lara Eindhoven

Aspiranten heren

 1. Mike Kruithof
 2. Luka Eschgfaller
 3. Stephan van Daalen

NJK scholieren top 3

*Scholieren dames *

 1. Gwyneth ten Raa
 2. Inge Meijer
 3. Kim Verdoold

Scholieren heren

 1. Lars Steenstra
 2. Mees Clausing
 3. Jesse Vos

Alle resultaten zijn te vinden op: https://data.wintersport.nl

Foto’s

Alle foto’s van vandaag zijn te vinden op: https://pers.wintersport.nl/Evenementen/2019/NJK-Alpine-Indoor

Planning N(J)K Alpine Indoor

Morgen staat het Nederlands Kampioenschap Alpine indoor op de planning.

NK indoor:
8:30 – 9:15: Afhalen startnummers race office en inskiën deelnemers.
9:15 – 9:45: Bezichtiging slalom.
10:00: Start kwalificatie voor NK alpineskiën indoor 1e run en aansluitend 2e run. Deze wedstrijd telt tevens voor nationale sneeuwpunten.
12:30: Knock-out ronde 1 (1 run): top 20 dames en top 20 heren uit kwalificatie. Aansluitend: knock-out ronde 2 (1 run): top tien dames en de top tien heren (uit ronde 1). De finish area is geopend voor publiek. Neem warme kleding mee om de skiërs aan te moedigen!
13:30: Finale NK alpineskiën indoor. De finale bestaat uit één run tussen de beste vijf dames en de beste vijf heren die strijden om de titel.Aansluitend: prijsuitreiking NK alpineskiën indoor in het finishgebied.

Jordan-P

Plaats een reactie