Goud voor Max van Rossum en Roxy van der Haas op het NK Alpine Indoor 2019

Jordan-P op 03 november 2019

null
Max van Rossum en Roxy van der Haas hebben op het NK Alpine Indoor de Nederlandse titels veroverd. Op de tweede wedstrijddag van het N(J)K weekend pakten Nina Schippers het zilver en Noa Lam het brons bij de vrouwen. Bij de mannen was het een waar slagveld, David Leek en Christopher Dijksman finishten als tweede en derde.

null

Verassende dames uitslagen

Om 09.15 uur begon de tweede wedstrijddag met de bezichtiging van de slalom. Na een snelle eerste run was het tijd voor de crew om de slalom om te steken en bij te scheppen voor de tweede run. Dit werd ook direct de kwalificatie voor de knock-out ronde 1, waarin de top twintig dames en top twintig heren door mochten strijden.

Bij de dames plaatste Nina Schippers zichzelf als eerste in de kwalificiatie en werd gevolgd door Roxy van der Haas, Noa Lam en Yara Volmer. Tijdens de eerste knock-out ronde wisten al deze dames zich met zes andere dames te kwalificeren voor de knock-out finale ronde. In 5 sets streden de dames om de titel Nederlands Kampioene Alpine Indoor 2019. Uiteindelijk wist Roxy van der Haas er met de winst van door te gaan. Nina Schippers pakte het zilver en Noa Lam veroverde het brons bij de vrouwen. Noa Lam sprak direct na de finale: *‘Ik had wel een aantal fouten in m’n laatste run gemaakt, maar ik heb wel echt alles gegeven. Ik ben blij dat ik derde ben geworden.’ *

null

Enorme strijd tussen de mannen

Kanshebber Max van Rossum pakte al direct in kwalificatie de leiding in een snelste tijd van 24.81. En zij daarna:* ‘Ik ben tot nu toe eigenlijk wel tevreden. Het was weer even wennen in de hal in plaats van in de sneeuw maar het ging wel goed. Jimmy van Herwerden zit wel dicht achter me maar het scheelt nog wel voldoende. Ik heb zin in m’n volgende run’.* Ook die volgende run pakte goed uit en was genoeg om zich als beste na de eerste knock-out voor de finale knock-out te plaatsen.

De finale was een enorme strijd tussen de mannen, waarin ze alles konden geven. Speaker Ree bevestigde dit en zei: ’ Het is echt een onderlinge strijd van jewelste bij deze heren.’ Onder luide aanmoediging van teamgenoten, vrienden en familie kwamen de beste tien mannen zo hard mogelijk door de slalom geskied om een podiumplaats te veroveren. Uiteindelijk wist van Rossum zijn eerste plek ook in de finale knock-out te behouden en pakte daarmee de titel Nederlands Kampioen Alpine Indoor 2019. David Leek wist het zilver te veroveren en zei na Max z’n finish:* ‘Ondanks dat het bij niet goed ging, ben ik wel heel blij dat ik toch nog tweede ben geworden.’* Christopher Dijksman pakte als nieuwkomer in deze leeftijdscategerorie een verassende derde plaats. Met een grote glimlach na de knock-out finale zei hij: *‘Ik heb echt alles gegeven in m’n laatste run. En nu ben ik derde dat had ik echt niet verwacht. Wauw!’ *

null

Organisator Bert Raaphorst kijkt terug op een geslaagde dag en zei na afloop: Het was weer een mooie wedstrijddag. Max van Rossum was de grote kanshebber. Hij moest wel een aantal runs skiën en maakte die allemaal waar. Hij is wel echt de grote winnaar van vandaag, en dat in alle rust, knap gedaan.