Is jouw skimateriaal niet te oud?

gesponsord op 17 november 2019

Modern materiaal zorgt voor meer skiplezier
Modern materiaal zorgt voor meer skiplezier

Heb jij wel eens kritisch naar je skimateriaal gekeken? Wist je dat een skihelm te oud kan zijn? Wist je dat skischoenen de tands des tijds niet altijd even goed doorstaan? Oud materiaal kan simpelweg gevaarlijk zijn om te gebruiken. Maar ook is nieuw materiaal zoveel comfortabeler en preciezer dat het alleen daarom al de moeite loont om tijdig je wintersportmateriaal te vervangen. Je skiplezier zal alleen maar toenemen. Richard Molenaar van Skicentrum Heemskerk geeft uitleg naar welke uitrustingstukken je eens goed moet kijken.

Nieuwe schoenen

Voor Richard Molenaar van Skicentrum Heemskerk zijn skischoenen prioriteit nummer één om naar te kijken als je je skimateriaal aan een kritische blik onderwerpt. De laatste jaren zijn skischoenen namelijk veel beter geworden. De schoenen zijn in performance omhoog gegaan, zijn lichter geworden, comfortabeler en bieden een veel betere rebound. Molenaar: “Skiën met pijnlijke voeten hoeft echt niet!”. Nieuwe skischoenen skiën niet alleen veel beter, nieuwe schoenen met grip-walk zolen bieden ook veel meer grip onder gladde omstandigheden en dus meer loopcomfort! Ook het hele pasproces van skischoenen is de laatste jaren enorm verbeterd, met 3d-voetscans kunnen de bootfitters van Skicentrum Heemskerk vakkundig de perfecte schoen voor je vinden!

Nieuwe ski’s?

Op het gebied van ski’s is er ook veel veranderd de laatste jaren. Met moderne ski’s is skiën vele malen comfortabeler dan met ski’s van een aantal jaren geleden. Molenaar: “Als ik de voor mij ideale ski mag uitzoeken dan zou ik zonder twijfel kiezen voor een ski waarmee ik op de hele berg kan spelen. Dus een allmountain ski met een breedte van 85 tot zo’n 95 millimeter.” Met dit soort ski’s kun je de hele berg te lijf, en je zult merken dat je skiplezier er allemaal groter door wordt.

Zorgeloos de pistes af met een veilige helm en perfect passende skischoenen
Zorgeloos de pistes af met een veilige helm en perfect passende skischoenen

Kleding en accessoires

“Skihelmen hebben niet het eeuwige leven”, aldus Molenaar. Het is dus verstandig om hier goed naar te kijken en op tijd een nieuwe te kopen. “Kijk daarna ook goed naar je skibril, moderne skibrillen geven goed zicht in verschillende weertypes, en door jarenlang gebruik beschadigen skibrillen nu eenmaal.” Verder is het van belang om naar de staat van je kleding te kijken. Kan alles nog mee of moeten er nog kledingstukken vervangen worden? Ben je op zoek naar nieuw materiaal, een comfortabelere snit of gewoon wat modieuzere kleding? Er zijn voldoende redenen om naar wat nieuws te kijken. Hierbij vult Molenaar aan: “Tegenwoordig zijn veel productieprocessen een stuk groener geworden, dus niets staat je in de weg om een keer wat nieuws aan te schaffen”.

Wees kritisch

Molenaar benadrukt: “Natuurlijk hoef je jezelf niet elk jaar in een state-of-the-art nieuwe ski-uitrusting te hijsen. Maar een goede kritische kijk naar je skimateriaal is belangrijk.” Hierbij kan Skicentrum Heemskerk je goed helpen. Loop eens binnen bij Skicentrum Heemskerk voor een eerlijke evaluatie van je huidige materiaal. Je kunt ook altijd even bellen voor een afspraak!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.