Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nederlandse selectie is sterk met tweemaal goud op eerste Europa Cup banked slalom parasnowboard

pepijnvanschijndel op 13 november 2019· geen reacties

Een spectaculair gebouwde banked slalom voor een waardige worldcup opening

Vandaag hebben Lisa Bunschoten en Chris Vos beiden de eerste plaats behaald op de eerste parasnowboard banked slalom Europa Cup van dit seizoen in Snowworld Landgraaf. Teammaatje Renske van Beek wist met een steady run de derde plaats te halen. Op een spectaculair mooie kombochten piste werd de eerste Europa Cup van deze winter gehouden

Een kort interview met onze selectieleden

Na de prijsuitreiking in de wintertuin van het Snowworld restaurant hebben onze selectieleden een paar vragen beantwoord.

Wat vond je van de eerste Europa Cup gelijk op eigen bodem?
Lisa: “ Dat is bijna elk seizoen zo, echt heel leuk en het is natuurlijk een vertrouwde omgeving. Het blijft best raar om een snowboard wedstrijdseizoen indoor te starten, maar daardoor kunnen we wel lekker vroeg beginnen. Er ligt een supermooie course en dat maakt het wel heel tof hier in Snowworld!"

Lisa Bunschoten goud en Renske van Beek zilver op de parasnowboard worldcup in Landgraaf

Was dit een Europa Cup waardige course?
Lisa: “De course wordt elk jaar beter hier in Landgraaf, hij is breed en lekker ruim opgezet. Je kunt er echt verschil maken op techniek, door kleine dingetjes beter te doen maak je al verschil. Het voelt echt heel flowy!”

Het voelt echt heel flowy!

Is het extra moeilijk om voor eigen publiek te moeten presteren?
Chris: “Ik vind dat alleen maar leuk, niet perse moeilijk dus, eigenlijk wel gezellig :-)”

Lisa Bunschoten wacht in de finish area op de laatste deelnemers na haar winnende snowboard afdaling

Je bent met een nieuwe prothese aan de gang, eerste racegebruik, ben tevreden over de eerste race resultaten?
Chris: “De beweging en hoe het gaat, ben ik heel erg tevreden. Alleen vandaag even wat pressure lekken gehad (luchtdruk in de veerkamer, red), dat was even a-relaxed, maar is wel dat het hier gebeurt met testen en leren we veel. Er zit gewoon heel veel potentie in deze setup om verder te groeien en ben ik dus echt heel positief.”

Vandaag een mooie derde plaats, gefeleciteerd en wat verwacht je van morgen?
Renske: “Dank je. Morgen wil ik sowieso mijzelf verbeteren, ik heb nu drie dagen in de course kunnen rijden en morgen wil ik kunnen shinen. Morgen wil ik vertrouwen op mijzelf en hem (mijn board, red.) volledig laten lopen en niet bang te hoeven zijn voor fouten."

Chris Vos op de eerste plaats parasnowboard Europa Cup banked slalom in Snowworld

De sneeuw in Nederland, heb je hier op kunnen trainen?
Renske: “Tijdens het ABC camp (Adaptive Board Chicks Camp Landgraaf oktober 2019) hebben we al veel op de baan kunnen boarden, maar met ons laatste trainingscamp zijn we op de Pitztaler Gletscher geweest. De sneeuw hier in Snowworld Landgraaf nu is echt supergoed van kwaliteit. Hier kan ik echt weer op groeien en verbetering uit halen.”

Morgen staat de World Cup op de agenda

Volg de wedstrijd op de Paralympic.org livelink Lees alle uitslagen en meer nieuws over dit evenement op de Paralympic website

Banked slalom ook voor jou

Goed nieuws voor Nederlandse snowboarders, het wedstrijdparcours blijft liggen. Aanstaande vrijdag wordt de METTS banked slalom georganiseerd en kan iedereen meedoen en ervaren wat kuipbochten zijn. Een aanrader voor elke snowboarder!

pepijnvanschijndel

Plaats een reactie