Interview: Waarom het boeken via een touroperator vaak veel goedkoper is

gesponsord op 06 januari 2020

Hotel Mittagspitze in Damüls © Hotel Die Mittagsspitze
Hotel Mittagspitze in Damüls © Hotel Die Mittagsspitze

Waarom zou je als wintersporter bij een touroperator boeken? En wat zijn de voordelen om zo je reis te regelen? Dit, en andere vragen, vroegen wij Carla Meyer van WinterTrex, een nog vrij onbekende speler op de Nederlandse markt. WinterTrex biedt unieke accommodaties aan!

Laten we beginnen met de vraag: “Waarom moet iedereen op wintersport gaan”?

“Ha, er is niet één reden, er zijn er meerdere! Ten eerste: wintersport is gezond! Dit is misschien een erg brave reden, maar wintersport is goed voor je. Je bent lekker actief buiten bezig, vaak sportiever dan tijdens de zomervakantie. Daarnaast is het ook nog eens rustgevend en ontstress je van de dagelijkse sleur. Wintersport is een vrij toegankelijke sport, daardoor kan iedereen gewoon lekker bewegen in de pure berglucht. Een paar uurtjes op de berg zorgt voor een betere conditie, voor sterkere spieren en een betere coördinatie. Een welkome afwisseling van een dag op kantoor. Verder geniet ik ook van de leuke gesprekken in de lift. Zeker als je samen met familie of vrienden op wintersport gaat. De lift is de perfecte plek om gezellig even samen bij te kletsen. En dat alles in een geweldig winterwonderland. Tegenwoordig kan het bijna niet comfortabeler. Natuurlijk kan het koud zijn op een berg, maar als het buiten donker wordt, kun je genieten van een heerlijk knisperend haardvuur. Met een lekker rozig gevoel van een dag buiten geniet je samen met je familie of vrienden van lekkere hapjes en drankjes. Kortom, je zou wel gek zijn als je niet op wintersport gaat!”

Oké, duidelijk. Ik denk dat je iedereen over gehaald hebt. Waar moet je aan denken als je een reis wilt boeken?

“Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben waar een skigebied voor jou en je reisgezelschap aan moet voldoen. Hoeveel kilometer aan pistes is er nodig? Welke kleuren aan pistes, boven of onder de boomgrens? Zoek je activiteiten buiten het skiën om? Zoek je ook goede après-ski, wil je dit keer echt ski-in & ski-out? Allemaal zaken om goed over na te denken. Met de antwoorden van deze vragen kun je op zoek naar de accommodatie. Dan volgt de keuze tussen een hotel of een appartement. Denk ook na met wie je op stap gaat, ga je met kleine kinderen of met gevorderden? Wil je goede wellnessfaciliteiten? Niet onbelangrijk: welk budget heb je tot je beschikking? Met deze gegevens kun je perfect op zoek naar het voor jouw beste skigebied. Het voordeel van pakketreizen bij WinterTrex is, dat er geen verborgen kosten zijn! “

Je had het over families met kleine kinderen, waar moeten zij speciaal op letten als zij een vakantie boeken?

“Kinderen hebben geen groot skigebied nodig. Vaak zijn kleine gebieden niet alleen goedkoper maar is ook de infrastructuur meestal veel beter op jonge kinderen afgesteld. Natuurlijk is het verstandig om van te voren even te checken welke skischolen er zijn en of deze speciale kids clubs hebben. Kijk voor de wat oudere kids naar funslopes of eenvoudige freestyle-parken. Om zeker te weten dat je goed zit, kun je ook letten op oorkondes en prijzen, die aangeven hoe kindvriendelijk een gebied is. Famille Plus Montagne in Frankrijk, Family Welcome in Zwitserland of Welcome Beginners in Oostenrijk.”

Carla vervolgt:

“Let ook op of er speciale kinderdeals zijn. Een beetje rondkijken in verschillende gebieden kan de moeite waard zijn. In veel gebieden zijn speciale prijzen voor families en kinderen. Soms kortingen voor jongeren tot 18 jaar. Hetzelfde geldt voor accommodaties. Ook hier zijn goede deals te vinden. Maar let op: kijk niet alleen naar de prijs, want een meerprijs heeft vaak ook een reden. Denk aan ruimere accommodaties, zwembaden, kids clubs en andere diensten. En last but not least maken rodelafdalingen, tochten met een paard en wagen of een schaatsbaan een familie-vakantie helemaal af! Het is een pluspunt als je skidorp dat biedt. Ook iets om naar te kijken.”

Fleidingerhof in Westendorf  © Fleidingerhof
Fleidingerhof in Westendorf © Fleidingerhof

Dat is fijn om te weten. Voor iedereen die nu nog wil boeken, wat is jouw top vijf voor families?

“Dan denk ik aan bijvoorbeeld:

En voor de feestvierders en de après-skiërs?”

"De toppers zijn bijvoorbeeld:

En vergeet de Franse gebieden niet:

Wat raad je de freeriders, de poederjunkies aan?

"Dan denk ik direct aan

Oké, nu weten onze lezers waar ze op moeten letten als ze een skigebied zoeken. Waarom zouden ze bij een touroperator boeken?

“Ten eerste, omdat het vaak een stuk goedkoper is. Touroperators kunnen groot inkopen, dat betekent dat ze voordeligere reizen kunnen aanbieden dan wanneer je zelf zoekt. Zeker bij reizen, waarbij de skipas is inbegrepen, ligt de prijs vele malen lager. Daar komen nog allerlei andere services bij zoals flinke kortingen bij skihuur, goede deals met verzekeringen etcetera. Een andere reden om bij ons te boeken is de Best-Price-garantie: als je dezelfde reis elders voordeliger vindt, geven wij een passende korting. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Maar dat is niet alles, het geeft ook veel rust want je weet waar je aan toe bent. Met een pakketreis kom je niet voor rare verrassingen te staan. Je weet van tevoren wat je uit gaat geven. Skipas en accommodatie zijn de grootste kostenposten van een reis en bij een pakketreis zijn deze meestal al betaald (en vaak dus veel goedkoper dan als je zelf boekt). Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je vakantie opeens veel duurder uitvalt. Sowieso zijn pakketreizen heerlijk relaxed. In één keer heb je, naar wens, je catering, je onderkomen en je skipassen geregeld. Met een paar clicks ben je klaar voor je vakantie. Ook heb je te maken met slechts één contactpersoon en bij WinterTrex is dat altijd iemand die Nederlands als moedertaal spreekt. Wel zo fijn als je met vragen of problemen zit. Deze kunnen zo snel en efficiënt opgelost worden.

Verder ben je als consument geweldig goed beschermd als je bij ons een reis boekt. We hebben goede annuleringsregelingen en omboeken is ook geen probleem. Verder is WinterTrex aangesloten bij de DRV, de Duitse reisbond, de Duitse variant van de Nederlandse SGR.”

Chalets Grand Panorama II in Valmeinier  © Yoan Chevojon
Chalets Grand Panorama II in Valmeinier © Yoan Chevojon

Laatste vraag, wat is de meest populaire regio bij de klanten van WinterTrex?

“Dit is al heel erg lang het Zillertal. Geloof me, dat is niet voor niets, want het is namelijk een geweldige skiregio met meer dan 500 pistekilometers! Wij hebben hier meer dan 100 accommodaties dus echt voor ieder wat wils!”

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.