Geniet van sneeuw en stad met de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck

gesponsord op 02 december 2019· 1 reactie

Skiën boven de stad Innsbruck op de Nordkette een onvergetelijke ervaring. Beeld Andre Schoenherr
Skiën boven de stad Innsbruck op de Nordkette een onvergetelijke ervaring. Beeld Andre Schoenherr

Als er één plek op aarde is waar je kunt genieten van perfecte, sneeuwzekere skigebieden en een heerlijke stad dan is het Innsbruck. Deze mooie, historische Alpenstad in Oostenrijk ligt op een steenworp afstand van veel leuke skigebieden. Sinds dit seizoen kun je in Innsbruck gebruik maken van de innovatieve SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck waarbij je kunt skiën of snowboarden in maar liefst 13 skigebieden en waar je gebruikt kunt maken van 22 attracties en activiteiten in en rond Innsbruck en in het Stubaital. Zo is de combinatie van wintersport en stad wel heel aangenaam en eenvoudig!

De skigebieden die bij deze pas horen zijn: Stubaier Gletscher (Neustift), Axamer Lizum (Axams), Skizentrum Schlick 2000 (Fulpmes), Kühtai (Kühtai), Hochoetz (Ötz), Muttereralm (Mutters), Bergeralm (Steinach am Brenner), Innsbrucker Nordkettenbahnen (Innsbruck), Serlesbahnen (Mieders), Elferbahnen (Neustift), Patscherkofelbahn (Innsbruck-Igls), Oberperfuss – Rangger Köpfl (Oberperfuss) en Glungezerbahn (Tulfes).

Extreem sneeuwzekere skigebieden

Nabij Innsbruck kun je al in de herfst de pistes op. De Stubaier Gletscher, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk, is gegarandeerd sneeuwzeker van oktober tot mei en is daarmee de eerste van de in totaal 13 skigebieden die opent. Ook de andere 12 skigebieden zijn sneeuwzeker en je weet dus 's winters zeker dat je kunt genieten van heerlijke sneeuw. Met in totaal 300 kilometer aan pistes zul je niet snel uitgekeken zijn. Door deze pas kun je naar hartelust afwisselen van skigebied. Een geweldige manier van wintersporten. In 8 skigebieden krijg je bij het tonen van je SKI plus CITY Pass bovendien korting op rodelen en nachtskiën.

Niet alleen wintersport

Het grote voordeel van een wintersport vanuit Innsbruck is dat er na het skiën zoveel meer mogelijk is. Je zit hier in een stad die een bezoek al meer dan waard is. Met de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck krijg je toegang tot 22 lifestyle-, cultuur- & sightseeing-attracties in en rond Innsbruck. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de SKI plus CITY Pass de Keizerlijke Hofburg Innsbruck of de springschans op de Bergisel te bezoeken. Met de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck is het vervoer ter plaatse ook erg eenvoudig, aangezien alle bestaande skibusverbindingen en de Hop-On-Hop-Off Sightseer-bus in Innsbruck inclusief zijn. Daarnaast is de entree tot de drie overdekte zwembaden Freizeitzentrum Neustift, Sauna- und Badeparadies StuBay en Hallenbad Axams inbegrepen. Na een dag skiën kun je dus heerlijk cultuur snuiven of een verfrissende duik nemen in het zwembad!

Na het skiën genieten van cultuur! Beeld: Christian Vorhofer
Na het skiën genieten van cultuur! Beeld: Christian Vorhofer

Zoveel mogelijkheden

Met deze kaart zijn de mogelijkheden enorm. Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Bezoek het wereldwijd unieke Incity Snowpark;
  • Ski als het donker is op de Bergeralm, een van de grootste nachtski-arena’s van Europa;
  • Bezoek het sneeuwzekere Kühtai, het hoogst gelegen skidorp van Oostenrijk;
  • Ga naar de drukstbezochte bezienswaardigheid van Tirol, de Swarovski Kristallwelten;
  • Bezoek de beroemde en enige thematische dierentuin ter wereld, de Alpenzoo Innsbruck;
  • Neem een kijkje in het oudste museum ter wereld, Schloss Ambras Innsbruck.

Al deze bijzondere attracties heb je binnen handbereik.

Het hooggelegen Kühtai is zeer sneeuwzeker en een bezoek meer dan waard. Beeld: Ashley Wiggis
Het hooggelegen Kühtai is zeer sneeuwzeker en een bezoek meer dan waard. Beeld: Ashley Wiggis

Prijzen

De SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck geldt vanaf twee dagen. Een vijfdaagse pas kost voor volwassenen € 230,- en voor kinderen € 115,-. Kinderen die in 2012 of later geboren zijn kunnen kosteloos gebruik maken van de mogelijkheden van de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck, mits een van de begeleidende ouders in het bezit is van de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. De pas is geldig tussen 1 oktober 2019 en 10 mei 2020. De actuele prijzen van de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck (2 t/m 21 dagen) vind je hier.

null

Kühtai is top!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie