Live: een zonnige zaterdag in Val Thorens

MonicaE op 30 november 2019· 7 reacties

Val Thorens ligt er prachtig bij
Val Thorens ligt er prachtig bij

Vandaag, zaterdag 30 november, was het de eerste zaterdag van het seizoen dat er zon werd voorspeld voor Val Thorens. Na een aantal dagen met flinke sneeuwval beloofde het een ideale skidag te worden. Het mag voor zich spreken dat wij zo vroeg mogelijk op de ski’s wilden staan.

Veel dagjesmensen in Val Thorens

Vanmorgen vroeg zagen wij al veel auto’s naar boven rijden. Wij waren dus voorbereid op een drukke dag. De parkeerplaatsen stonden dan ook behoorlijk vol. Gelukkig vonden wij een plekje op P5. Vanaf deze parkeerplaats kom je eenvoudig bij de Moutière of Boismint lift. Ondanks de drukte op de weg en de volle parkeerplaatsen was het opvallend rustig op de pistes. Wij hebben bij geen enkele lift hoeven wachten. Dat is toch wel een groot voordeel van het skiën in het voorseizoen. Een ander voordeel is de prijs, want dat scheelt zo’n tien euro per dag in vergelijking met het hoogseizoen.

null

Bekijk hier de korte video impressie van vandaag:

Veel pistes open

Het was zo rustig op de pistes omdat er ook veel meer pistes open waren dan vorige week. Zoals bijvoorbeeld de Boulevard Cumin richting Plan de l’Eau of de blauwe Tête Ronde. Het skigebied van Orelle is trouwens ook sinds vandaag geopend. Vanuit Val Thorens kun je nu met de Grand Fond lift naar dit deelgebied. Overal lag een heerlijke laag verse sneeuw! Echt topcondities.

Het was genieten op de rustige pistes
Het was genieten op de rustige pistes

null
null

null

null

Test centre in Val Thorens in de herkansing

Vorige week tijdens het openingsweekend van Val Thorens was er door de harde wind geen plaats voor het test centre. Het werd binnen opgesteld, helaas bleek dit voor bijna iedereen onvindbaar. Vandaag was er een herkansing. Het test centre stond in het midden in het dorp. Hier kon je gratis ski’s en snowboards testen.

Test centre in de herkansing vandaag
Test centre in de herkansing vandaag

null

ESF skileraren aan het trainen

Zoals altijd in de eerste weken van het seizoen trainen de skileraren van de ESF in Val Thorens. De pistes kleurden rood van al hun pakken! Op deze pakken stonden de namen van bijna alle Franse skigebieden. Het is mooi om deze leraren te zien trainen! Ze waren bezig met opfriscursussen lawineveiligheid, er werd geskied met zitski’s en ook op de pure skitechniek werd er getraind!

Het zag rood op de pistes in Val Thorens
Het zag rood op de pistes in Val Thorens

MonicaE
Blogger vanuit Les Trois Vallées

Plaats een reactie

Van deze beelden krijg ik zin om weer naar les menuires te gaan.

To ski or not to ski, that 's not a question

Afgelopen maandag en dinsdag reeds

https://cdn.wintersport.nl/forum/25/db8a50834bab30565e8d3112...
samen met een ski-vriend alle beschikbare pistes uitgetest. Schitterend weer al met veel zon. Ook de Grand Fond genomen!!
In Les Menuires lag nog geen substantiële sneeuw toen we woensdag vertrokken.
https://cdn.wintersport.nl/forum/25/d5855578de8009d15fd2a12e...
https://cdn.wintersport.nl/forum/25/3570b3ecc2a2e49a6e4dccb7...

Van deze beelden krijg ik zin om weer naar les menuires te gaan.

zeehaasje op 30 nov 2019 21:55

Kan ik me voorstellen B en N! We gaan jullie januari zien. In Les Menuires ligt al behoorlijk wat sneeuw inmiddels.

Bedankt voor het filmpje. De sneeuwcondities zien er nu al goed uit. Ik kan haast niet wachten tot het eind januari is. In de tussentijd kijk ik uit naar dit soort video updates !

Leuk om te horen Zenith! Er is gister weer 50 cm sneeuw gevallen dus de condities zijn geweldig!

aftellen!!!

Heerlijke beelden ;-)

Jammer dat sneeuw kan smelten;;
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie