Het heeft keihard gesneeuwd in Oostenrijk. In onder andere Seefeld ligt er echt een bak sneeuw. Het is kerstvakantie dus de pistes zijn behoorlijk druk, daarom kozen wij ervoor om zelf omhoog te lopen. In het gebied van Seefeld zijn daar speciale toerskiroutes voor uitgezet. Ideaal om toerskiën een keertje te proberen. Erg leuk! Door de sneeuwval van afgelopen dagen liggen de pistes er echt heel goed bij. Af en toe misschien een steentje, her en der een ijzige plek, maar we mogen natuurlijk niet zeuren, de condities zijn nu gewoon geweldig!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

@Kristy! Alweer een informatief sterke videoreport. Erg duidelijk en mooie beelden gebruikt.
zeker een aanrader die tourskiroutes. Wat een heerlijke condities daarzo.

Fijn uiteinde en we wachten op de volgende report!

"respect the mountains"

Leuk om eens een reportage te zien uit het dorp waar ik al sinds mijn geboorte kom. En eigenlijk zelfs al van daarvoor, want volgens mijn ouders ben ik “Made in Seefeld” ;)
Vanaf mijn tienerjaren ben ik dan wel de grotere gebieden gaan opzoeken, maar sinds mijn dochter 4 jaar geleden is geboren gaan we terug elk jaar naar Seefeld.
Qua skigebied natuurlijk bescheiden, maar wel ALTIJD (ook in “slechte” winters) goed kunnen skiën.
Wat wel jammer is, is dat de 2 belangrijkste skigebieden in het dorp, Rosshütte en Gschwandtkopf, nog steeds niet zijn verbonden (blijkbaar 2 verschillende eigenaars die elkaars bloed kunnen drinken). Sinds vorig jaar is zelfs de oude lift aan de achterkant van de Gschwandtkopf richting Reith weg zonder vervanger en valt er dus ook aan die kant niet meer te skiën.
Voor kinderen en beginners is Seefeld wel ideaal: je kan beginnen op een kleine “berg” (de Geigenbühel, wij noemen hem de Molshoop), vervolgens overstappen naar de Gschwandtkopf (de “Zwanekop”) en wat later naar de Rosshütte.
Seefeld heeft wat mij betreft ook één van de gezelligste dorpen van de Alpen, met een vrij groot verkeersvrij centrum met veel winkel-, eet- en drinkmogelijkheden.

Hmm ik zie het nut er niet helemaal van in om naast de lift omhoog te lopen? Kan je niet gewoon de hoogste lift nemen en vanaf daar gaan toerskiën?

Gang is alles

@Jesper, ik had hetzelfde! Wel een leuke video weer!

@Skiwi leuk dat jij ook sinds je geboorte in de regio komt. Ik namelijk ook echter ben ik dan eerder “Made in Leutasch” :)

Het skigebied is inderdaad zeer bescheiden en door geen verbinding tussen de twee gebieden ook beperkt. De prijzen zijn helaas wel erg stevig, maar dit komt mogelijk ook door een hoog bontjassen gehalte die toch wel betaald.
Jammer om te lezen dat de lift naar Reith weg is op de Gschwandstkopf. Ik ben de laatste jaren op andere plekken in Oostenrijk en Frankrijk geweest, maar dit gebied blijft me altijd bij.
Het centrum van Seefeld is zeker gezellig en ook lekker vlak (iets wat ik in Fiss nogal onpraktisch vond).

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie