Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Double Dutch met dubbel goud voor Lisa Bunschoten en Chris Vos tijdens een beladen week

pepijnvanschijndel op 05 december 2019· geen reacties

Tijdens beiden parasnowboard World Cup’s op 3 en 4 december hebben Lisa Bunschoten en Chris Vos het hoogste podium betreden in Pyhä, Finland. Renske van Beek werd respectievelijk vijfde en zesde.

Lisa Bunschoten snowboardend naar Goud

Twee keer podium voor Chris Vos

Beladen week

Eerder die week op 28 november overleed totaal onverwacht de Finse coach, Mikko Wendelin door nog onbekende oorzaak.

Coach Mikko Wendelin 1978 - 2019

De Nederlandse staf heeft jaren op o.a. alle wereldbeker evenementen nauw samengewerkt met coach Wendelin. De aangeslagen bondscoach Frank Germann zegt tijdens een interview vandaag over Mikko: “Een true snowboarder die met hart en ziel hier alles draaide…” En later: “Dat heeft er wel heel erg ingehakt bij iedereen. Hij was zo’n grote spil in de organisatie van Pyhä…”

De organisatie heeft in samenspraak besloten de wedstrijden door te laten gaan en dagelijks een moment van rouw ingepast. Enkele van zijn eigen atleten wisten zelfs het podium te behalen en droegen de overwinning op ter nagedachtenis. Lees het hele verhaal op de Paralympic.org website.

Mikko Wendelin werd 41 jaar en laat twee jonge kinderen achter.

In Finland zijn de dagen korter en donkerder deze tijd van het jaar

Snowboardcrosser Glenn de Blois

Voorafgaand aan deze parasnowboard World Cup wist Glenn de Blois, snowboardcrosser, tijdens de FIS wedstrijd voor valide sporters een derde plaats podium te behalen. Samen met het Zwitserse team, waar hij momenteel meetraint, hadden zij een trainingsstage in Pyhä Finland. De uitslagen van deze wedstrijden staan op de FIS website.

Uitslagen

Lees de volledige uitslagen op Paralympic.org

pepijnvanschijndel

Plaats een reactie