Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Korps Mariniers in opleiding bij de NSkiV

JurreSmits op 06 december 2019· geen reacties


Afgelopen 3 weken heeft het Korps Mariniers hard gewerkt tijdens de niveau 2 en 3 opleiding van de NSkiV. Sinds 4 december zijn ze weer terug van de Kitzsteinhorn in Oostenrijk. Ze hebben een aantal mooie dagen achter de rug, maar ook veel harde wind meegemaakt met tempraturen tot -15. De sfeer zat er goed in en er zijn mooie resultaten behaald.

Het korps mariniers hebben een niveau 2 en 3 opleiding. Dit hebben ze nodig om mariniers te kunnen leren skiën in Noorwegen. De niveau 2 leraren krijgen in Noorwegen een groep beginnende skiërs. De niveau 3 leraren hebben de leiding over een aantal niveau 2 leraren.

Daarnaast bestaat de opleiding ook uit tour skiën, sneeuw/lawine kunde en overleven in ijskoude omstandigheden (Arctic). De mannen skiën op telemark ski’s, waar ze hun skileraar niveau 2 op moeten skiën. Dit is zeer knap omdat je hak niet vast zit. Bij de niveau 3 opleiding skiën ze op alpine ski’s.
Het korps mariniers moet overal ter wereld kunnen opereren, dus ook in bergachtig terrein en sneeuw.
Ieder jaar is er weer een koud weer training van januari tot eind maart. Vandaar dat het Korps ieder jaar weer een opleiding moeten draaien. Voor de opleiding niveau 3 is naast de sneeuw ook een cursus dag bij Indoor Ski & Snowboard Rotterdam.

Samenwerking met de NSkiV

De samenwerking tussen het Korps Mariniers loopt erg goed. Beide partijen staan open voor feedback naar elkaar.
Vanaf 2007 leidt de NSkiV niveau 3 leraren op bij het Korps Mariniers en sinds 2018 ook niveau 2 leraren. Niveau 3 leraren van het korps leiden de niveau 2 cursisten op, de NSkiV toets het samen met het korps af. De niveau 3 opleiding van afgelopen 3 weken, werd gegeven door Rieks Schippers (Een van de opleiders van de NSkiV).
Rieks ondersteunt het korps ook met het ski technisch gedeelte en bijscholing.

Doel van de opleiding

Om het Korps goed voor te bereiden voor de volgende fase in Noorwegen, waar ruim 1000 mariniers naartoe komen voor een oefening. Van deze 1000 hebben er ongeveer 500 (Novices) nog nooit op ski’s gestaan. De mannen van de laatste opleiding, ongeveer 33, gaan daar naartoe om instructie te geven. Mannen die hun niveau 3 hebben afgerond gaan daar als extra ondersteuning naar toe.

Verloop van de opleiding

''Alles is zeer positief gegaan, het is fijn dat de NSkiV iets terug heeft kunnen doen. De opleiders hebben de opleiding weer naar een hoger niveau getild met z’n allen. ‘’ zegt Opleider Rieks

Naast dat de sfeer er goed in zat zijn er ook mooie resultaten behaald.
Alle 32 niveau 2 en 2 niveau 3 cursisten hebben het diploma behaald, met zeer goede resultaten.

Opleider Rieks

Voor opleider Rieks was dit alweer zijn 4e jaar als opleider voor het Korps en zegt daarover:
‘Ik ben bevoorrecht om voor hun iets te kunnen betekenen. We leren van elkaar, staan open voor feedback en we hebben samen een doel. Mannen goed opleiden.’

De NSkiV en Rieks hopen nog lang samen te kunnen werken met het Korps Mariniers, met nog veel mooie opleidingen om op vooruit te kijken.

Bekijk alle foto’s hier

JurreSmits

Plaats een reactie