Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Maak jouw wintersportorganisatie AVG-proof

Jordan-P op 06 december 2019· geen reacties

Sinds mei vorig jaar is de privacywet AVG van kracht. Die raakt ook wintersportorganisaties en verenigingen. Het is belangrijk hier serieus mee om te gaan, want als bestuurder ben je persoonlijk aansprakelijk als er iets misgaat. Graag helpen wij wintersportorganisaties en verenigingen om blijvend aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.

Online programma van Stichting AVG voor Verenigingen

Sinds vorig jaar gebruiken de meeste sportverenigingen het online programma van Stichting AVG voor Verenigingen, dat in afstemming met sportbonden en NOC NSF speciaal is gemaakt voor verenigingen en toegespitst op de sport. Als je als organisatie dit stappenplan doorloopt, weet je zeker dat je geen dingen vergeet. Via het programma krijg je praktische informatie, voorbeeldteksten en handige tips. Bij wet ben je verplicht om te bewijzen wat je allemaal hebt gedaan aan de AVG. Dit programma helpt je hier bij.

Gebruik programma

Om gebruik van dit programma te bevorderen, is er gewerkt met goedkope en / of gratis vouchers. Daarmee kon je als organisatie een jaar lang gratis gebruik maken van het programma, en veel clubs hebben dat ook gedaan. Binnenkort eindigt die periode en moeten sportclubs zelf een abonnement nemen. Om de kosten zo laag mogelijk tehouden, is er een afspraak gemaakt met de Stichting AVG voor Verenigingen.

Voor een bedrag van € 5,- (exclusief btw) per maand kun je jouw wintersportorganisatie AVG-proof houden. Dit bedrag is inclusief gratis gebruik van een juridische helpdesk bij vragen.
Gebruik je het programma als organisatie al? Ga dan naar de website, log in en volg de instructies.

Gebruik je het programma nog niet? Ook dan kun je gebruik maken van dit aanbod. Ga naar: https://www.avg-programma.nl/sport

Komende tijd zal de aandacht voor privacy en bescherming van persoonsgegevens alleen maar verder toenemen. Laat AVG voor jullie wintersportorganisatie / vereniging geen zorgenkind zijn.

Jordan-P

Plaats een reactie