Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Fotoreport: Even mooi als de beste poeder

Rogier op 05 januari 2015· 21 reacties

Naar boven, samen genieten van de sneeuw

Wintersport kent vele gezichten. Zo heb je de poederjunkies, de kilometervreters, de cruisers, de racers, de ski-alpinisten en de feestvierders. De grootste groep zijn de familieskiërs. Veel van deze familieskiërs zijn ook weer onder te brengen in bovenstaande gezichten. Zelf ben ik gek op alle vormen van skiën. Sinds vorige winter ben ik vader en kom daarmee automatisch onder het kopje familieskiën te vallen. Voor poederdagen moeten we dus oppas zoeken. Maar op andere dagen hebben niet per se zin om binnen te blijven. Anders zou de winter wel heel lang duren. Dan zijn heerlijke wandelingen door de sneeuw geweldig. En waarom dan niet op de ski’s? Dankzij een mooie fiets/skikar kan de hele familie mee.

Lekker buiten
Met een kleine erbij in de familie is het natuurlijk niet meer mogelijk om zomaar hele dagen erop uit te trekken en de bergen in te gaan. Maar toch, om elkaar niet in de haren te vliegen, willen wij wel graag naar buiten. En naar de geluidjes die uit de kinderwagen komt doen wij onze dochter daar alleen maar een plezier mee. Natuurlijk wandelen wij graag op de sneeuw. Maar skiën is nog leuker. Dus klikte wij de ski-set onder onze Chariot sportkinderwagen.

Harde sneeuw op een 'vlakke' weg, ideaal

Goed aangekleed
Dus goed warm aangekleed en met een extra kruik mee mocht het te koud zijn, ging Lisa de kinderwagen in. En ik ervoor om te trekken. Natuurlijk zochten we een zeer vlakke weg op, de weg naar de Col d’Izoard leent zich hier uitstekend voor. Omhoog richting de berg hut. Al brabbelend viel Lisa in slaap. Na een heerlijk maal in Refuge Napoleon (een echte aanrader, vooral hun toetjes). Gingen de skivellen onder onze ski’s vandaan. En begonnen we aan de afdaling. Echt skiën kunnen we het natuurlijk niet noemen, eerder langlaufen op toerski’s. Gewoon rustig naar beneden glijden. Lisa kirde van plezier. En wij als ouders waren minstens even blij. Voor ons minimaal even goed als een poederafdling door een steil couloir. Familieplezier in de sneeuw, het allermooiste wat er is toch?

Geweldige natuur!

Extra info
Wij zochten een oplossing om Lisa lekker mee te kunnen nemen in de natuur, op de fiets en met wandelingen (in de sneeuw). Een rugdrager vinden wij in veel gevallen te gevaarlijk, en een absolute no-go in de sneeuw. Want het kind is vaak veel te koud, en bij een eventuele val valt het kind van hoog. Deze fietskar is geweldig af te sluiten en met een extra deken en eventueel een kruik is deze wagen prima te gebruiken in de winter. Als een gewone goede kinderwagen maar dan optioneel met skietjes eronder. Verder is het natuurlijk niet echt skiën wat we doen. Gewoon langzaam van de berg af glijden, en in dit geval is dit nog gecontroleerder dan in een slee of met een gewone kinderwagen waar wij achter lopen. Een ideale oplossing, voor goede en zeer gecontroleerde skiërs/langlaufers, om gewoon nog lekker de bergen in te gaan, zelfs met een kleintje. In ieder geval zolang je slechts weinig steile hellingen opzoekt en genoegen neemt met een sneeuwploeg afdaling.

Het doel van de dag, goed eten en geweldige taart!

Begin van de afdaling

Iedereen helemaal blij

;-)

Scratch vol trots voorop

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

SaintUsuge5 januari 2015 · 11:51

Leuk verhaal!
Zelf heb ik ook wel eens zoiets gedaan. Maar omdat ik wat minder vaak in de sneeuw zit heb ik daar geen speciale kinderwagen/slee voor. Ik heb destijds gewoon de maxicosie met tyraps aan een slee vastgemaakt. Mijn zoontje had een zonnebril op en was dik ingepakt. We konden totaal niet zien of hij sliep of dat hij zijn ogen open had maar hij vond het wel heerlijk.

Rogierauteur5 januari 2015 · 12:05

@SaintUsuge Ik ben vroeger in een doos vol met kranten en een kruik op een slee gebonden, en mijn vader trok mij al schaatsend hele tochten mee. Misschien ben ik daarom wel zo gek op de winter. ;-)

Click. Click. Peace
SaintUsuge5 januari 2015 · 12:58

@Rogier ik denk dat dat het inderdaad is. Mijn zoontje van nu 7 houdt ook erg van de winter. Gisteren vroeg hij nog waarom wij niet in Frankrijk wonen want in de bergen is altijd wel wat te doen skiën, klimmen, wandelen. Dat leek hem wel wat. In de zomer heeft hij het val te warm en vraagt hij wanneer er weer sneeuw komt.

Powermage5 januari 2015 · 13:01

Tof fotoreport zo!
het is dat ik mezelf niet gevorderd genoeg vind en niet vaak genoeg in de sneeuw zit, anders had ik het zeker eens geprobeerd!
de komende wintersport gaat Luuk voorlopig nog lekker naar opa en oma :D

Mario35 januari 2015 · 13:29

Mooi man, ook geweldig om de hond zo te zien genieten.

Jeffrey.5 januari 2015 · 15:19

hey de kunst met de maxicosi heb ik ook gedaan, later een slee met zo’n zak erop met wat riempjes ging prima! Zoiets dus met rugleuning, niet geschikt voor een afdaling dat dan weer niet

Seriously snow addicted family!
Sneeuwbaard5 januari 2015 · 16:20

Ondanks dat ten minste één van de ouders aan een vrij ernstige vorm van wintersportverslaving lijdt, heb je het als goed getroffen.

Wat mij betreft een stuk beter dan in de regen een rondje in om het speeltuintje van je Vinex-wijk. :P

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7
Sneeuwbaard5 januari 2015 · 16:22

…als kind goed getroffen

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7
Jeffrey.5 januari 2015 · 17:24

Speeltuin is ook niets mis mee, vooral het buiten zijn is in mijn ogen belangrijk! Wandelen op het strand of een rondje op de fiets maakt niet uit actief buiten zijn!

En als we geen sneeuw thuis hebben doen we het zo (als het slecht weer is buiten) ;)

Seriously snow addicted family!
ChristopheJblogger5 januari 2015 · 20:10

onze dochter van 4,5 heeft samen met haar vriendje van 6 nu de tweede week skiles gehad en ze komt gewoonweg de blauwe piste helemaal naar het dal naar beneden achter papa. Onder impuls van de oudste wil ze elke dag graag terug naar de skischool.

Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.
ChristopheJblogger5 januari 2015 · 20:15

Op de bovenste foto de oudste als snelste van de klas :-) en met de rode helm onze dochter als kleinste van de klas :-). Super om die gasten bezig te zien. Het moet geweldig zijn om in Oostenrijk te leven met je gezin! Geniet ervan! Groetjes uit een “groen” België

Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.
ChristopheJblogger5 januari 2015 · 20:17

Of “in de sneeuw” natuurlijk (ook buiten Oostenrijk :-) )

Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.
ViolaB5 januari 2015 · 20:43

Geweldig! Wat ziet dat er super uit, zo samen als gezin in de sneeuw. Dat hadden we eerder moeten weten… al hoewel je dan wel toerski’s nodig hebt neem ik aan?

Peter305 januari 2015 · 21:12

Eind maart 1998 met onze oudste (toen 2,5 mnd) naar Belle Plagne. Ik had toen speciale skietjes voor onder de ‘maxi-taxi’ gekocht. Ideaal wandelen in en rondom het autovrije dorp. De hoogte van het dorp vormde geen enkel probleem voor de kleine. Hier hadden we vooraf contact over gehad met een kinderarts. Je moet alleen zorgen dat je de rit omhoog rustig in twee of drie etappes doet en bij voorkeur een flesje (dus wel klein beetje plannen).

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen
Ferdinand5 januari 2015 · 21:24

Alsnog gefeliciteerd met jullie dochter rogier en Sandra!
Het is denk ik vorig jaar wat langs me heen gegaan ;)
Nu snap ik ook waarom de telemarker altijd bij jullie is, zijn wederhelft past op jullie dochter!

Mooie fotoreport, stoer dat jullie dit ‘durven’! Horen de skietjes bij de kinderwagen of is het zelf-fabrikaat?

fijne adv. site hè, dat wintersport.nl?
Rogierauteur6 januari 2015 · 09:08

@Ferdinand Bedankt, verder hebben we het ook niet aan de grote klok gehangen ;-)
En het is niet zozeer een kwestie van durven. Sandra en ik voelen ons allebei volledig ‘in-contol’, op onze ski’s. Deze skietjes zijn te koop voor deze fiets/wandel karren. Zie: http://www.thule.com/en/fr/products/active-with-kids/multifu…

Click. Click. Peace
Maus6 januari 2015 · 12:25

Hey Rogier,
Onze dochter is vorig jaar ook midden in het seizoen geboren, dus ik heb een jaartje over moeten slaan :(
Maar nu hebben opa en oma ons uitgenodigd en zij gaan mee om op te passen want die wandelen graag maar skiën niet :) Ik hoop dat ze de bergen en sneeuw ook zo leuk gaat vinden als ik, dan staat ze over twee jaar op de skies :)
Hele coole oplossing wel zo!

R.L.6 januari 2015 · 16:18

Geweldig !!!

Nelis6 januari 2015 · 16:33

Prachtig!

Bergen + Sneeuw = ❤
Maartje6 januari 2015 · 20:53

Wat een leuke foto’ s, en heerlijk dat jullie de mogelijk hebben, om op deze manier met je dochtertje er op uit te gaan. Echt genieten lijkt mij dat.

Onze zoon, is ook echt een winter fanaat. Hij staat al vanaf zijn derde jaar ( hij is nu bijna 13 jaar) op zijn ski’s. Skien vindt hij echt geweldig, is dan ook niet van de piste af te slaan ( zeg maar). Om 9.00 is hij op de piste, en stopt pas als de liften dicht gaan.

Geniet van elke dag, het leven is al kort genoeg!
petra47 januari 2015 · 12:32

Heerlijk om zo met je hele gezin van de sneeuw te kunnen genieten! Prachtige fotoreportage. Heb je ook een foto waarop je dochtertje wat beter te zien is @Rogier? Vind ik (als vrouw) leuk!

Plaats een reactie