Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Michelle Dekker start snowboard World Cup seizoen sterk met twee top tien klasseringen

pepijnvanschijndel op 09 december 2019· geen reacties

Actiefoto van Michelle Dekker uit afgelopen seizoen

Tijdens de eerste World Cup parallelsnowboard wedstrijden in Bannoe Rusland wist Michelle Dekker twee maal een top 10 te behalen. De zoetermeerse liet met een achtste en negende plaats zien dat ze klaar is voor dit seizoen. In de wereldbekertussenstand op de parallel stijgt de Olympiër naar een zevende plaats.

Parallelslalom knockout

In de slalomkwalificatie belandde Dekker op de twaalfde plaats. Gedurende de finales wist de Zoetermeerse haar Oostenrijkse tegenstandster, Jemina Juritz te verslaan en mocht naar de laatste acht. Tijdens de kwartfinales werd Michelle verslagen door de uiteindelijke winnares uit Zwitserland, Julie Zogg en werd achtste. Bekijk hier de zogenaamde slalombracket met de afgewerkte knockout rondes.

Het publiek kwam voor de finales, tijdens de kwalificaties waren de tribunes nog leeg

Reuzenslalom progressie

Op het Olympische onderdeel, de parallel reuzenslalom, maakte Michelle Dekker veel indruk met een vierde plaats in de kwalificatiewedstrijd. In de achtste finales maakte Michelle een fout vroeg in de race en ondanks de imposante inhaalrace verloor Michelle nipt van oud-wereldkampioene Claudia Riegler.

De start van de worldcup in Bannoe Rusland

Uitslagen snowboardworldcup parallel

Bekijk alle uitslagen op de FIS snowboard website

pepijnvanschijndel

Plaats een reactie