Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Het verhaal van skilerares Fenna

JurreSmits op 13 januari 2020· geen reacties


*Deze week vertelt Fenna Fleer-v.d. Berg, 71 jaar en al meer dan 20 jaar secretaris van de Skivereniging Gelderse Vallei in Ede haar verhaal als skileraar. *

Het skiën heeft Fenna helemaal in de ban sinds haar 45ste. In dat jaar vierde zij samen met haar broer en schoonzus + alle 5 de kids haar 25-jarige huwelijk in de sneeuw in Rauris en zegt daar over: ‘Met z’n allen in de skiklas… Je kunt nagaan dit was een onvergetelijke kennismaking met het skiën.’ Sindsdien staat Fenna iedere winter meerdere weken op de ski’s in de sneeuw en is ze het hele seizoen wekelijks bij SnowWorld of op de rollerbaan te vinden.
Ook is Fenna begeleidster bij de NVSV. *‘Het begeleiden van mensen met een visuele handicap vind ik fantastisch mooi om te doen’ *zegt Fenna.

Omdat het skiën langzamerhand wel een passie van Fenna genoemd mag worden, Heeft ze in 2014 (samen met haar broer) het diploma voor de opleiding niveau 2 van de NSkiV behaald. Dit werd toen mede door Huski Reizen georganiseerd.

In het voorjaar van 2014 heeft Fenna de opleiding niveau 3 in Kaprun gevolgd. Helaas is ze door serieuze rugproblemen niet door de test ‘eigen vaardigheid’ gekomen, wel heeft ze de overige delen van de opleiding gehaald. Ze zegt daarover: ‘Het doet me nog steeds veel verdriet dat ik daardoor geen officieel diploma heb mogen ontvangen’. In de winter 2014/2015 is Fenna via Lever Reizen (organisatie voor schoolreizen) les gaan geven aan met name beginnende/licht gevorderde leerlingen. Dit werk bevalt haar zeer goed. Aankomende voorjaarsvakantie gaat ze weer met ze mee met één van de reizen.

Naast de voorjaarsvakantie voor Lever Reizen gaat ze twee keer een weekje met familie skiën. ‘De NSkiV blijft mijn organisatie waarbij ik mij helemaal thuis voel! Ik raad de opleiding van de NSkiV aan bij andere geïnteresseerden’. Ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik na mijn pensionering niet achter de geraniums ben gekropen, maar heerlijk van mijn hobby/passie aan het genieten ben!’ zegt Fenna.

Deel jouw ervaring als skileraar!

Voor onze rubriek “Het leven als skileraar” op onze verenigingspagina zijn we op zoek naar jou als ski- of snowboardleraar. Wil jij jouw ervaringen van afgelopen seizoen(en) delen op onze website? Maak dan een tof verhaal waarin je antwoord geeft op onderstaande vragen:

  • Wie ben je? (korte omschrijving van jezelf)
  • Hoelang geef je al les en waar?
  • Heb je je opleiding bij de NSkiV gevolgd en hoe was je ervaring met de opleiding?
  • Zou je NSkiV aanraden? Waarom wel? Waarom niet?
  • Ben je actief in het werkveld? Zo ja, waar?
  • Wat zijn je plannen voor de komende winter?

Stuur je verhaal met één of meerdere toffe ski-/snowboard (lesgeef) foto’s naar** communicatie@wintersport.nl**.

JurreSmits

Plaats een reactie