Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Verzekering: wist u dat.. 2

Jordan-P op 17 december 2019

Heeft u een reisverzekering via de Nederlandse Ski Vereniging? Wij nemen u mee in de wereld van verzekeringen en schades.

1. Wist u dat…: SOS International onze alarmcentrale is?

Ongeval, ziekte of schade tijdens je reis

Noodnummer: +31 (0)88 505 6888
Gaat er iets mis op reis of heeft u een dokter nodig? Dan kunt u 24 uur per dag bellen met SOS International via telefoonnummer +31 88 505 6888. Sla dit nummer op in uw mobiele telefoon. Bel in ieder geval direct SOS International bij een ziekenhuisopname, ongeval, ziekte, eerdere terugkeer, pech met uw auto, caravan of camper, of bij onverwachte extra reis- en/of verblijfskosten.

Niet vergeten om mee te nemen op reis:

  • Uw lidmaatschapspas van de Nederlandse Ski Vereniging (is tevens uw reisverzekeringspas als u bij ons verzekerd bent).
  • Uw zorgverzekeringspas. Op de achterkant van deze pas staat meestal uw Europese Zorgpas (EHIC). Alleen als u die laat zien, zal de medische behandelaar de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar sturen. Staat EHIC niet op uw pas? Dan kunt u deze pas kosteloos aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Dit kan een paar werkdagen duren, dus doe dit tijdig.

2. Wist u dat…: Wat moet u doen als u de winterportvakantie vroegtijdig moet afbreken?

Kunt u niet meer skiën of snowboarden door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval? Lever uw skipas dan in bij de liftmaatschappij en vraag om restitutie. Bij ziekte of ongeval, ontvangen wij graag een bewijs dat u contact heeft gehad met een arts of onze alarmcentrale SOS International.

Kunt u de skipas 2 dagen of langer niet gebruiken door mist of het ontbreken van sneeuw? Dan komt deze voor vergoeding in aanmerking. U moet wel een verklaring van de plaatselijke VVV kunnen overleggen.

3. Wist u dat…: Gevallen op wintersport, en daarna?

Niemand wil er aan denken, een ongeluk op de piste. Maar helaas zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Gelukkig zelden met ernstige afloop. Maar toch ziet u op drukke dagen de pisteurs af en aan skiën met de gevreesde ‘banaan’. De kans dat het u overkomt is klein. Maar stel dat u van de piste af moet worden gehaald, wie betaalt de ‘banaan’ dan?

Een zorgverzekering vergoedt gedeeltelijk de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. De kosten van een noodzakelijk langer verblijf ook niet. En de rekening voor opsporing of redding? Ook die kunt u niet bij een zorgverzekeraar claimen. Juist deze kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Uw doorlopende reisverzekering vergoedt deze kosten wel.

De reisverzekering biedt namelijk:

  1. Personenhulp. Bij een ernstige situatie belt u de alarmcentrale SOS International
    (+31 88 505 6888). Daar vertellen ze naar welk ziekenhuis u het beste kunt gaan. Ook regelen ze de betalingsgarantie en organiseren een eerdere thuisreis als dat nodig is. Gedurende de ziekenhuisopname onderhoudt de alarmcentrale contact met u, uw eventuele reisgenoten en de behandelend arts.

  2. Aanvullende vergoeding van je geneeskundige kosten. Uw basiszorgverzekering vergoedt wereldwijd medische hulp, maar tot maximaal éénmaal het Nederlandse tarief. Een aanvullende zorgverzekering biedt hier doorgaans een aanvulling op, maar ook dit kan gemaximeerd zijn tot bijvoorbeeld 2x het Nederlandse tarief. Dit kan, zeker in de bekende Alpenlanden als Zwitserland of Oostenrijk, te weinig zijn, als u bijvoorbeeld in een (dure) privékliniek terecht komt.

  3. Repatriëring. Als u een been breekt op de piste en naar huis wilt, zal de zorgverzekeraar u niet naar Nederland halen, want deze vergoedt alleen een eerdere terugkeer als dat medisch noodzakelijk is. Maar de reisverzekering vergoedt de thuisreis vaak ook als uw reden om naar huis te gaan niet medisch noodzakelijk is.

Zorgverzekering: Reisverzekering:
Medische kosten in buitenland (mogelijk gemaximeerd) Overige medische kosten + betaald verplicht eigen risico
Tandheelkundige kosten binnen Nederland (mits meeverzekerd) Medisch noodzakelijke tandheelkundige kosten als gevolg van een ongeval
- Extra reiskosten van en naar de arts of kliniek
Repatriëring indien medisch noodzakelijk Repatriëring indien medisch gewenst

4. Wist u dat: Onze zorgverzekering perfect bij uw reisverzekering aansluit?

Wist u dat de Nederlandse Ski Vereniging een zorgverzekering aanbiedt die perfect aansluit op onze doorlopende reisverzekering? Zo gebruiken onze reis- en zorgverzekering dezelfde Alarmcentrale. Gebeurt er iets op reis, dan hoeft u maar één telefoonnummer te bellen om direct geholpen te worden. Elk kalenderjaar heeft u de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar. De uiterste datum om uw zorgverzekering op te zeggen is 31 december. U kunt dan nog een nieuwe verzekering afsluiten tot uiterlijk 31 januari. Indien u van zorgverzekeraar overstapt, hoeft u zelf uw huidige zorgverzekering niet op te zeggen. Dit doet de overstapservice van de nieuwe verzekeraar voor u.

Voor meer informatie over de voordelen, mogelijke pakketten, voorwaarden en premies >>