Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Bijzondere claims #2

Jordan-P op 17 december 2019

*Benieuwd wat voor claims er bij ons binnen komen? Lees mee met onze rubriek bijzondere claims. *

Kostbaarheden op vakantie

Na een heerlijke dag skiën, moe maar voldaan toe aan een maaltijd. Even opfrissen, sieraden weer om……, maar waar is mijn gouden armband?! Deze situatie komt helaas met enige regelmaat voor.

Uit voorzichtigheid had onze verzekerde net voor het skiën haar dierbare, gouden armband afgedaan en voor de eerste afdaling in haar jaszak gestopt. Eenmaal aan tafel blijkt deze toch niet meer in haar jaszak te zitten. Verzekerde meldt zich bij de receptie van het pisterestaurant om de vermissing te melden. Ook de overige ski dagen gaat mevrouw bij de receptie van het restaurant vragen of haar kostbare bezit alsnog is gevonden, maar helaas.

Hoe opgelost?

Onze verzekerde heeft - conform de verplichting in de polisvoorwaarden - uiteindelijk aangifte van verlies gedaan bij de lokale politiepost.

Terug in Nederland heeft onze verzekerde haar claim ingediend. De verzekeraar behandelt deze en keert het gemaximeerde bedrag voor sieraden uit, namelijk, € 300,-. Een pleister op de wond, want de geschatte waarde van haar armband ligt rond de € 900,- en de emotionele waarde krijgt verzekerde er ook niet mee terug.

Tip om te voorkomen dat u kostbaarheden verliest

Laat uw kostbaarheden zoveel mogelijk thuis of in het kluisje van uw accommodatie.

Eerdere claim

Backpackend door Nicaragua liep onze verzekerde aan het einde van haar reis bedwantsen, ook wel bedbugs genoemd, op in een hostel. Ze zitten vrijwel altijd op of rondom een bed en leven van menselijk bloed. De beet van deze kleine, roodbruine insectjes zorgt voor vervelende jeuk en zwellingen. Dus, wat te doen, als je er achter komt dat deze bedbugs zich in je backpack genesteld hebben? Benieuwd hoe dit afliep? Lees verder >>