In de nieuwe Wintersport Resort Podcast bespreken Arjen en Kristy het gebied waar Kristy als kind veel heeft geskied, namelijk Salzburger Sportwelt met als bekendste dorpen Flachau en Wagrain. Deze zijn geliefd bij vele Nederlanders, mede door de bruisende après-ski! De Salzburger Sportwelt is een groot, maar niet helemaal aaneengesloten skigebied. Het skiën is er wel voor iedere leeftijd en ieder niveau afwisselend, uitdagend en vooral ‘gemütlich’!

Heb je zelf ook een skigebied dat je besproken wil hebben in de Resort Podcast? Laat het ons weten in de comments! Meer weten over deze podcast? Bekijk dan onze Wintersport Podcast pagina.

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.
Roy836 januari 2020 · 19:19

Heel herkenbaar allemaal. Ik was er de week voor kerst (die week waarin er de hele week föhn was) en toch was er, zeker in vergelijking met andere gebieden in Oostenrijk, behoorlijk wat open en ook best goede sneeuw.

Flachau, Wagrain en Alpendorf ski je makkelijk in één dag, maar ik vond elk deelgebied wel zijn eigen sfeer of kenmerken hebben. Flachau een heel brede, lichtrode afdaling met 1000hm en veel varianten, Wagrain mooie, iets uitdagendere afdalingen en Alpendorf lekker gemoedelijk, wat meer van bergtop naar bergtop.

Ik was er in het laagseizoen en heb op de wisseldag voor de kerstvakantie een beetje meegekregen van de drukte en die is er wel. De liften zijn allemaal top en vanaf 14:00 duiken veel mensen de apresski op de berg in, maar het is wel vol op de pistes.

Ik zou t wel leuk vinden om meer te horen over
Damuls-Mellau, Montafon, Warth-Schrocken of Schladming :).

Wannabe Dolomietenkenner...
Roy836 januari 2020 · 19:20
Wannabe Dolomietenkenner...

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.