Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: sneeuwstorm in Les Menuires

MonicaE op 13 december 2019· 2 reacties

Storm in Les Menuires (F)

De voorspelling voor vandaag, vrijdag 13 december, was harde wind en sneeuw, véél sneeuw! De verwachting was dat het donderdagavond al zou losbarsten, maar uiteindelijk begon het vanmorgen rond 8.00 uur te stormen, en hoe! De storm ging bovendien gepaard met hevige sneeuwval. Een verslag met indrukwekkende beelden uit Les Menuires.

Liften gesloten

Niet geheel verrassend, door de storm waren de liften vandaag gesloten in Les Menuires. Alleen de Doron lift was open en enkele tapijten. Wellicht met een reden, want als álle liften gesloten zijn voor minimaal een halve dag, krijg je een terugbetaling van de skipas. Officieel luiden de voorwaarden:

“Bij verstoring van de dienstregeling van de mechanische skiliften is het mogelijk dat er aan de houders van een geldige skipas een schadevergoeding wordt aangeboden voor de geleden schade, enkel bij volledige en opeenvolgende stilstand van de mechanische skiliften, langer dan een halve dag” (bron: Setam)

Wij hebben het in de vijf seizoenen dat we hier verblijven nog niet mee gemaakt dat alles dicht bleef, er was altijd wel 1 lift open (meestal de Doron, omdat je hiermee een heel klein rondje kunt skiën).

Alles gesloten, op 1 groen stipje na

De speeltuin sneeuwt langzaam onder

Nauwelijks mensen op straat

In het dorp zie je nauwelijks mensen, het waait zo hard dat je buiten een skibril moet dragen. Zelfs de die-hard skiërs zien we niet skiën, ze zitten allemaal binnen in de kroegjes van Les Menuires.

Dikke pakken verse sneeuw

De vlaggen wapperen hard op de skibrug

Een pisteur gaat op pad

Ca. 50 centimeter verse sneeuw

Naast de storm is er ook zeker 50 cm verse sneeuw gevallen, door de wind is het niet helemaal exact te meten. De sneeuwbuien houden nog zeker tot morgen aan, dus het sneeuwdek groeit nog lekker door!MonicaE
Blogger vanuit Les Trois Vallées
Jeffvdv13 december 2019 · 20:16

Een mooie dag om te socializen onder het genot van 1,2 of veel meer biertjes of wijntjes 😃

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
Marco_ski14 december 2019 · 09:40

mooi beelden🙂 nog maar anderhalve maand wachten voordat ik er weer kan skien.

Zijn er voor dit seizoen nog vernieuwingen?

Plaats een reactie