Maarten Meiners wint met overmacht Nor-Am Cup reuzenslalom in Nakiska Canada

pepijnvanschijndel op 19 december 2019

Maarten Meiners tijdens een reuzenslalom training eerder dit seizoen

Met meer dan een halve seconde voorsprong op de nummer twee wist Maarten Meiners gisteren de Nor-Am Cup reuzenslalom te winnen in Nakiska.

Meiners binnen top 50 wereldranglijst

Meiners won met geruime voorsprong van 0,66 seconde op de Italiaan Stefano Baruffaldi, de Zwitser Tanguy Nef werd derde. Deze overwinning gaf Meiners 16,42 FIS punten. Samen met de podiumplaats in Nieuw Zeeland komt Meiners voor het eerst in de top 50 van de wereldranglijst. ‘Ik ben erg blij met deze stap. Het brengt mij weer dichterbij mijn doel; de top 30.’

Maarten Meiners wint Nakiska Nor-Am

Bron: website van Maarten Meiners.

Nieuwe FIS punten

Dit seizoen is de FIS punten waardering aangepast en moeten veel atleten weer nieuwe resultaten halen voor betere FIS punten. Dankzij de grote voorsprong bij de Nor-am Cup in Nakiska heeft Maarten zestien punten geskied. Het voordeel van goede FIS punten is essentieel om een betere startplaats tijdens de World Cup wedstrijden te krijgen.

Skiën in Nakiska

In de provincie Alberta, Canada, ligt Nakiska. Nakiska is een skigebied in Kananaskis Country ten oosten van Mount Allan. Mount Allen is 2819 m hoog en ligt in de Rocky Mountains op ongeveer 80 km westelijk van Calgary.

Ook aan de vorm op Super-G is Maarten Meiners hard aan het werk

Uitslagen Nor-Am Cup Nakiska Canada

Check de uitslagen op de FIS website van de Nor-Am Cup in Nakiska.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.