Warme weer dwarsboomt een Michelle Dekker in vorm tijdens de snowboard PGS World Cup in Carezza

pepijnvanschijndel op 19 december 2019

Michelle Dekker in actie op de World Cup piste van Carezza

De finales van de World Cup snowboard parallel reuzenslalom in Carezza werden afgelast terwijl Michelle Dekker op dat moment binnen de top acht stond. In de kwalificatiewedstrijd had de Zoetermeerse reeds een sterke derde plaats behaald en was favoriet voor een podium. De organisatie verloor echter uiteindelijk het gevecht met het warme Alpenweer en moest de wedstrijd staken uit veiligheidsoverwegingen.

Sterke kwalificatie

Tijdens de kwalificatie wist Dekker als derde te eindigen in twee solide runs en plaatste zich ruimschoots bij de top zestien voor de finales. Op de instagram van Michelle Dekker is te zien hoe ze volledig gesneden bochten carved. Kijk hier naar de kwalificatie uitslagenlijst.

Wedstrijd afgelast tijdens finales

Dekker vecht al jaren voor een top acht klassering in de reuzenslalom en vandaag leek ze eindelijk haar felbegeerde persoonlijke doelstelling te behalen totdat de wedstrijd werd afgelast wegens de sneeuwomstandigheden. De slalomspecialist uit Zoetermeer heeft op de parallelslalom al menig top zestien resultaten inclusief worldcup podia behaald. Tijdens Michelle’s eerste Olympische Spelen in Sotchi was de parallelslalom een extra onderdeel, normaal is alleen reuzenslalom Olympisch. “Ik zat er net lekker in en dan wordt het afgelast, jammer…”, reageerde Dekker naderhand. Ondanks deze tegenslag kijkt ze positief naar vandaag en het resultaat van haar snowboarden dit seizoen tot nu toe.

Voor de kwartfinales leek de wedstrijdpiste nog te houden

Slechte piste

De omstandigheden in de Alpen lijken momenteel wel voorjaar. De pistecrew had veel werk om de course in orde te maken en tijdens de eerste finale ronde werden zelfs nog enige poorten verzet om de wedstrijd te redden, maar het niet genoeg om de veiligheid van deelnemers te kunnen garanderen. Lees meer over de weersomstandigheden bij ons uitgebreide wintersport weerbericht.

Informatie

Bekijk alles over de parallel reuzenslalom World Cup van MIchelle Dekker in Carezza op de FIS website.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.