Snowboardcrossers Glenn de Blois en Nienke Poll in top 10

pepijnvanschijndel op 21 december 2019

Glenn de Blois top 10 snowboardcross Cervinia 2019

In Cervinia haalt Glenn de Blois zijn eerste top 10 snowboardcross World Cup klassering dit seizoen. Nienke Poll kwam in actie op de Europa Cup in Isola 2000 en werd zesde.

Tegenwind voor De Blois

Na twee dagen uitstel in Cervinia werd de World Cup kwalificatiewedstrijd afgelast en direct begonnen met knock-out finales met zes deelnemers. Door de tegenwind moest de tactiek aangepast worden en hield de startspecialist bewust in om als tweede het eerste gedeelte te rijden. In de slipstream kon dan uiteindelijk de eindsprint ingezet worden.

De Westlander wist ronde op ronde bij de beste van de heats te eindigen. In de halve finale kwam Glenn tweetiende tekort en moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek in de World Cup small final.

Bekijk hier de FIS finals bracket.

Nienke Poll tijdens de snowboardcross in Isola 2000

Nienke Poll maakt snelle bochten

Op de Europa Cup in Isola 2000 wist Nienke Poll naar een zesde plaats te boarden. Eerder deze maand behaalde de Udense snowboarder al een top zestien positie op de Pitztaler gletscher tijdens een Europa Cup.

Winterse omstandigheden in het Franse Isola 2000

Bekijk de officiële FIS resultaten van Nienke.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.